Nezřízené labužnictví

Nezřízené labužnictví https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137061/bmid_nezrizene-labuznictvi-aHD-137061.jpg 4 18 5

Věděli jste například, že když budete potmě jíst vanilkový pudink, o kterém vám ovšem někdo řekl, že je čokoládový, bude vám chutnat jako čokoláda? Nebo že když máte bonbony na dosah (například na pracovním stole), sáhnete po nich asi tak desetkrát častěji, než kdybyste je měli v zásuvce? A víte také, že když jíte bez zapojení vědomé mysli, můžete nepozorovaně přibrat až několik kilogramů za rok? O tomhle všem - a o mnoha dalších věcech - vás autor přesvědčí. Je to o jídle a o hubnutí, ale proto to ještě nemusí být nuda. Naopak. Je to zábavné. Můžete jíst úplně všechno. Cokoli chcete. Rozdíl je jenom v deseti kaloriích denně. A taky třeba v tom, že si zmrzlinu dáte do mrazáku úplně dozadu. A že si místo nevědomě začnete počínat vědomě. A už nikdy nebudete tloustnout. Začnete hubnout. Uvidíte (lepší je dvakrát se zamyslet než jednou nacpat)... celý text

Žánr:
Literatura naučná

Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Mindless Eating , 2006


více info...

Přidat komentář

bigbabe
09.05.2022 2 z 5

Bohužel nemohu knize dát víc hvězd. Na informace z knihy, které jsem si odnesla by stačila 1 kapitola. Dostala se mi do ruky kvůli výzvě a téma je zajímavé, ale autor se neustále opakuje dokola. A také je to kniha typická pro Ameriku, velké porce, nenažranost, neschopnost se kontrolovat.
Taky jsem se musela pousmát nad tím, kde se berou peníze na zaplacení výzkumů a výplaty pro člověka, který takový výzkum dělá.

ochwey
09.12.2016 3 z 5

Baví mě ten psychologický přesah, jako "proč si nechávají něktěří lidé to nejlepší na konec a jiní to sní hned", působení reklam a tak, ale téma diet a hubnutí jinak nic pro mě.


Jonny
12.04.2015 5 z 5

Skvělá kniha. Odhaluje spoustu mechanismů, které působí na naše stravování. Nejvíc mě těšily, popisy jednotlivých pokusů. A moc mě těší, sledovat projevy "stravovacích reflexů a pudů" v reálném světě. Rodinné oslavy jsou najednou mnohem víc zábavné.

gacie
07.09.2013 3 z 5

Dovíte se spoustu zajímavých věcí o jídle, ale hlavně o tom, jak si jídlo vybíráme a proč. Co všechno nás při výběru ovlivňuje, jaké máme zvyky či zlozvyky. Seznámíte se s psychologií jídla a marketingovými triky s kterými se setkáváme a ani o nich nevíme. Lehká četba na odreagování.

tukacka
08.04.2013 5 z 5

Výborná kniha pro každého, kdo se jakýmkoli způsobem zajímá o stravování. Přečetla jsem jedním dechem, jen ke konci jsem si říkala, jestli těch stránek není přeci jen trochu moc, ale rozhodně doporučuji a možná i těm, které jídlo až tak nebere.

Autorovy knížky

Brian Wansink
americká, 1960
2009  80%Nezřízené labužnictví

Kniha Nezřízené labužnictví je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce11x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x