Pomezí světa

Pomezí světa https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48357/bmid_pomezi-sveta-HXX-48357.jpg 4 32 9

Neznámá země série

1. díl

Terra Incognita je bílým místem na mapách, za hranicí světa, označená jen "zde žijí lvi". K této legendární zemi upírají své zraky oba znepřátelené národy vzývající jiného boha a válčící o nadvládu nad známým i neznámým světem v naději na konečné vítězství. Posílají lodě s odvážnými námořníky na nezkrocená moře plná temných nebezpečí, na nichž řádí divoké bouře, aby nalezly zapomenuté království, ztracený ráj. Příběh dobrodružství na širých mořích je důstojným vstupem slavného SF autora do fantasy žánru. Z cyklu Neznámá země... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Edge of the world , 2009


více info...

Přidat komentář
špulo
špulo
28.02.2020 4 z 5

Kniha dosť pripomína ságu Království boží od Paula Kearneyho. Keďže je toto len 1.diel a zvyšné dva v preklade nevyšli, ťažko povedať, či v ďalších pokračovaniach šiel autor iným smerom. Číta sa to fajn, ale mal som pocit už videného, čítaného. Je tu však jedna zaujímavosť. Pán spisovateľ sa spojil s pánmi muzikantmi a vytvorili projekt/kapelu Roswell Six. Vznikli tak dva albumy progresrockovej muzičky na motívy týchto kníh. Anderson napísal texty, progresáci na porádek zaigráli a z výsledku síce neomdliete, ale počúva sa to v pohode. Zagooglite! Nu, škoda tých nepreložených zvyšných dielov...

Svářeč
Svářeč
02.01.2018 4 z 5

Kniha nemá prakticky žádný ústřední děj, pouze na pozadí válečného konfliktu vypráví životní osudy velkého množství lidí, kteří se kolikrát buď setkají až na konci knihy, nebo se naopak rozejdou už na začátku a mnoho z nich spolu nemá prakticky nic společného. A postav je opravdu hodně, až příliš, navíc toho námořního dobrodružství je v knize dost málo, plus mínus desetina obsahu (anotace je v podstatě úplně mimo, ve skutečnosti je to hledání neznámé země jen vedlejším motivem). Pomezí světa má jednoduše tolik nedostatků, že pokud bych měl hodnotit objektivně, je to tak na dvě, maximálně dvě a půl hvězdy. Jenže... Ta kniha je tak čtivá a poutavá... :) Začátek jsem sice protrpěl, musel jsem se prostě seznámit s postavami a světem, ale jakmile se to asi po sto stranách rozběhlo, nemohl jsem se od toho odtrhnout, najednou jsem se podíval na budík a byly tři hodiny ráno :) Hlubší příběh sice chybí, ale naprosto mě odrovnala ta osobní životní tragédie většiny postav, že jsem prostě musel číst dál, abych se dozvěděl, co se s nimi dál stane. Celý román je přímo nasáklý emocemi, zmarem a nesplněnými sny, což v konečném důsledku, díky věrohodnému zpracování, přebíjí všechny nedostatky a po dočtení mě nechává v dychtivém očekávání dalšího dílu.


kvetfana
kvetfana
15.11.2017 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazil úplnou náhodou v levných knihách při čekání na zpoždění vlak v Pardubicích. Zaujala mě její anotace a po přečtení dvou odstavců také autorův styl vyjadřování. Rozhodl jsem se jí tedy koupit (za směšných 79,-) a musím říci, že jsem nadšen. Kniha se mi opravdu líbila a přenesení křestansko-muslimského sporu do fantasy světa mi opravdu sedlo :) Takže skvělá práce a doufám, že se někdy dočkáme dalších dílů.

Palorizek85
Palorizek85
25.10.2017 4 z 5

Tak mám trochu smíšené pocity. Na jednu stranu se mi příběh líbil a dal bych mu 5*, ale...a teď to začne...ale je tu velká podobnost mezi realným střetem křesťanské a muslimské kultury...ano oficiálně se jmenují jinak, ale je zde hodně podobností v oblasti kultury a způsobu života - myslím, že pro tak skvělého spisovatele by nebyl problém přijít s něčím "novým". Za to bych dal pouze 2-5*, takže celkem cca 3,5-4 z 5.

snupko
snupko
30.01.2016 4 z 5

Jeden zo smutných prípadov, keď prvá časť naladí a tým to končí. Vydavateľstvo Baronet nebude vydávať pokračovania kvôli malému záujmu tohoto dielu. Tak to u nás, u vás chodí. Čiže trilógia Neznáma země v orig. Terra Incognita ostane nášmu jazyku bližšie nevydaná. Ale snáď nie naveky.

luthien
luthien
20.08.2015 3 z 5

Hodně mě udivily zdejší komentáře. Pro mě byla kniha velikým zklamáním. Vyznavači Ureka a Aidana, jejich svaté město Išalem - pod tím prostě nejde nevidět válku mezi židi a muslimy o jejich svaté město Jeruzalém. Sice je normální, že fantasy knihy se inspirují reálnými věcmi v současném světě, ale tohle mi přišlo prostě moc očividné a pro mě postrádající kouzlo.
Různé dějové linky byly různě zajímavé, největším zklamáním pro mě byla určitě linka Cristona Vory, vyloženě nepříjemné pro mě bylo číst o kazateli Hannesovi. Přesto tam občas bylo něco fajn - hodně sympatická postava byla San Šerúfa, Aldo, fandila jsem Adree.
Největším zklamáním byl otevřený konec - knihu jsem dočítala jen proto, že jsem byla zvědavá, jak to skončí. Bohužel jsem se ale nic nedozvěděla, protože vlastně nic neskončilo - a pokračování série jsem se nedohledala.

Andreanis
Andreanis
13.06.2014 5 z 5

Naprostá dokonalost. Velmi dlouho jsem po dočtení knihy neměla takový pocit jako nyní. Naprosto mě příběh pohltit a padla nejedna slza. Již teď je mi naprosto jasné, že tato kniha mi uvízne nejen v paměti :)

Laso
Laso
26.03.2014 5 z 5

Člověk se nemůže od této knihy odtrhnout. Už se nemůžu dočkat na pokračování (jestli nějaké ještě bude).

RomanCastka
RomanCastka
13.05.2012 5 z 5

Musím říct že do světa fantasy vstoupil Kevin J. Anderson touto knihou opravdu bravůrně...je čtvivá, je napínavá, je nepředvídatelná, je dokonalá....jn tak dál:-)

Autorovy další knížky

Kevin J. Anderson
americká, 1962
2007  76%Lovci Duny
2008  71%Píseční červi Duny
2006  75%Cesta k Duně
2003  89%Skrytá říše
2000  82%Atreidové

Kniha Pomezí světa je v

Právě čtených1x
Přečtených40x
Doporučených8x
Knihotéce48x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x