Nezlomená

Nezlomená https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94965/nezlomena-94965.jpg 4 21 4

Román z pozástalosti zavádí čtenáře do padesátých let minulého století. Autorka rozvíjí příběh plný statečnosti, lásky a pevné víry v dobro. Přes peklo jáchymovských dolů a neshody s ženou Jarčou nachází Jindra Martinu, s níž prožije léta plná štěstí, ale také soužení s nezdárným synem Mirkem. Martina však zůstává nezlomenou a Bůh ji za jijí trpělivost náležitě odmění. ... celý text

Přidat komentář

NymphMaeve
20.09.2021 5 z 5

Poslední dobou na knihách Vlasty Javořické dost ujíždím a čtu jednu za druhou. Tahle se mi líbila moc, život Martiny i po velké osudové ráně je dále plný obětavosti a víry. Její muž je vděčný a slibují si nádherný a spokojený život, ale rány osudu jsou bohužel nevyzpytatelné. Později se přidává Mirek a další děti, ani s nimi to není úplně snadné. Ale to, jak Martina vše snášela, dokázala vyřešit a poradit si, držela rodinu pohromadě, pečovala o ně a nikdy si ani malinko nestěžovala. Pro mě je tak trochu symbolem světice, protože já si to neumím ani trochu představit. Obdivuji opět autorčino věrné vypodobení prostředí a doby. Čtenář má chvílemi skutečně pocit, že je součástí toho všeho a vidí to na vlastní oči. Další nádherná kniha je za mnou a já se nemohu dočkat další. Děkuji a i tuto velmi doporučuji.

Len2očka
29.10.2017 5 z 5

Mám ráda knihy od Vlasty Javořické.A tohle je moje oblíbená kniha.


modranka
04.11.2013 5 z 5

Veľmi dojímavý a poučný príbeh jednej rodiny. Čo sa mi však nepáči, je táto obálka (Road Praha 1993), ale presne odzrkadľuje životný údel hlavnej hrdinky.

kika 13
04.06.2013 3 z 5

Smutné čtení,ale psáno s láskou.