Nezapomenutelný polibek

Nezapomenutelný polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43389/bmid_nezapomenutelny-polibek-onJ-43389.jpg 4 178 19

Fairleighovy sestry série

1. díl >

Sterling Harlow vyrůstal od sedmi let v rodině svého strýce . Nepříliš šťastné dětství mu nemohl vynahradit ani dědičný titul vévody z Devonbrooku, a tak se na prahu dospělosti vrhl do víru společenského života a brzy si získal pověst nenapravitelného hochštaplera. Když se dozví o smrti své matky, okamžitě se vydává na Ardenské panství, aby převzal rodinný dům - i kdyby přitom měl vystrnadit matčinu schovanku Lauru a její malé sourozence. Cestou ho postihne nehoda a Sterling ztratí paměť. Laura odmítla řadu nabídek k sňatku, protože žádný muž nesplňoval její romantické představy. Nyní, po smrti své patronky, se však ocitla ve zcela odlišné situaci: pokud se do svých jednadvaceti let neprovdá, ztratí právo užívat dům, v němž bydlí se svými sourozenci. Laura ví, že na panství míří neblaze proslulý vévoda z Devonbrooku, aby uplatnil svůj dědický nárok - a do jednadvacátých narozenin přitom zbývají pouhé tři týdny! Laura se začne modlit o zázrak a zdá se, že bůh její slova vyslyšel. Při ranní procházce nalezne neznámého může s tváří anděla, tělem Adonise a prázdnou pamětí. Zoufalá Laura mu namluví, že jsou zasnoubeni, a raduje se, jak elegantně vyřešila svůj problém. Záhy ovšem zjistí, že pohledný cizinec a vévoda z Devonbrooku jsou jeden a týž člověk…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

A Kiss to Remember , 2001


více info...

Přidat komentář

petulkapeta
06.11.2023 5 z 5

,,Někdy lidé dělají ty nejhorší věci z těch nejlepších důvodů.“

Tak jelikoz kniha obsahuje jedno z oblibenych temat,tak jsem si ji prostě musela přečíst. Bavila jsem se i když Sterling byl jaky byl,nakonec i jeho srdce roztalo...

lucie.dc
19.02.2022 5 z 5

Medeiros me moc bavi. Pribeh byl krasny.

Nicholas byl svaty, kdyz ho Laura navezla do pastorstvi, ja bych ji asi uskrtila :D a velmi sympaticky, nez se vratil Sterling.

Okrajovy pribeh Diany a Thana byl mily.


illca2
18.02.2021 2 z 5

Oproti jiným knihám od spisovatelky, tak tento příběh nic moc. Vše strašně předvídatelné. Za mě průměr.

vcielka
11.02.2021 4 z 5

2. polovica knihy sa mi pacila mozno viac, kedze som sa viac tesila na toho zleho diabolskeho vojvodu. Laura ma trochu sklamala. Taka nemastna neslana osoba. Dufala som, ze ked sa dozvie, kto Nicholas je, tak zacne viac zurit kvoli jeho mrtvej matke, ale nestalo sa. Velmi rychlo sa nechala presvedcit. Lotka a jej pokusy o vrazdu, ok, da sa to ponat ako nieco nadnesene vtipne, ale v skutocnosti si nedokazem predstavit, ze by jej to prechadzalo tak lahko. Skoda ze Thane a Diana nemali viac priestoru. Plus zabudlo sa dotiahnut do konca zalezitost s prstenom a whist sa nepreklada ako wist. Lotka je tu spominana ako Sarlota a v druhej knihe ako Carlota. A by ma zaujimalo originalmm meno Laskonky. Dufam, ze je to Cookie. Mimochodom Laskonka sluzila este, ked bol Sterling maly a byval s matkou. Zaujimave je, ze poloslepy dedincan tam tu podobu videl, ale kucharka, ktora chlapca vidala dennodenne ani naznakom si nic nevsimla.

luci2
14.06.2020 5 z 5

Je to krásný a dojemny příběh. Ze začátku jsem si rikala aaaah zase zapomenuta paměť. To už tu bylo tolikrát, ze to nemůže být originální, ale nakonec byl příběh vtipný a svým způsobem i milý. Co mě však zarazilo krvelacnost malé Lotky, ale pak jsem to nějak přešla a užívala si nadcházející stránky. Příběh je oživen Dianou a Thanem, které si jiste nenechejte ujít. Proto ho všem vrele doporučuji.

Petra-1
15.04.2020 4 z 5

Hezká kniha. Netypicka zápletka, sympatické postavy.

Kudík
28.02.2020 4 z 5

Musím přiznat, že se mi tento romanticky naivní příběh líbil, a i docela pobavil. Ať už hlavní hrdinka Laura s jejím vysněným Nicholasem alias Sterlingem, kde chování obou bylo občas překvapující, ale jindy zase pochopitelné. Nebo ml. sestra Laury, Lotka s jejími pokusy o vraždu. :) Spoiler: Být to reálné, tak to úsměvné není, hlavně letící anděl.
Litovala jsem však Ellie s Nellie. Ale co mě točí, jsou obálky. Sterling byl dle popisu blonďák a Laura tmavovláska.

petraj30
01.08.2019 4 z 5

Krásný příběh, trošku smutný, ale i to k romantice patří

Lembac
22.07.2018 5 z 5

Příběh Sterlinga a Laury se mi líbil. Místy docela vtipné vyprávění se čte plynule, člověk nemá tendenci přeskakovat stránky. Laura je sladká a dětsky naivní, když se rozhodne, že si zraněného mladíka prostě nechá...jako zatoulaného kocourka. A Sterling tím dostane šanci prorazit ochranný krunýř, který si po dramatických zážitcích z dětství kolem sebe vybudoval.
Hezké letní čtení. :-)

DUNIKO
25.02.2018 5 z 5

Nemám slov!Nádherná.Medeiros prostě nezklame.

lenka9778
12.02.2018 5 z 5

Líbivá, ale musím říct, že v druhém díle jsem měla pocít, že Lauru vyměnili.

janqa410
08.12.2017 5 z 5

S tímto příběhem jsem velmi spokojená. Nemám co bych mu mohla vytknout, snad jen délku. Mohl by být delší! Velmi příjemně se četl, často jsem se s chutí a bez donucení zasmála. Ze začátku mě trošku štvala Diana, ale jakmile to sama rozjela s Thanem (což bylo maličko předvídatelné), názor jsme změnila. Nicméně, jediné co bych tam přidala, by bylo asi pár pohlavků pro Lotku, protože v mnoha situacích to byla jen rozmazlená princeznička, která si myslela, že ji snad vražda projde? Měla štěstí, že jí prošly ty dva naštěstí nevydařené pokusy. Já být Laurou a uvědomit si, že anděla shodila ona, tak bych jí ten zadek jinak zmalovala.

zp87
15.12.2014 5 z 5

Klasická Teresa Medeiros, moc se mi líbila. Slupla jsem ji jak malinu. Sterling je hrdina podle mého gusta. Knize nechybí humor a lehkost.
A vůbec mi nevadilo, že se Laura nechovala moc fér - protože Sterling nebyl žádný svatoušek. Jistě, na panství neměla žádný nárok (a tento fakt nijak neovlivňuje ani to, že se starala o dva mladší sourozence, ani to, že jsou všichni sirotci). Byla dost vyčůraná a kdyby se do ní Sterling nezamiloval, měla by nejspíš vážné problémy. Ale když ono to bylo fakt vtipné a moc dobře napsané. :) Moc pěkně popsané, jak ženy manipulují muži, dokaď jim to muži dovolí...

Dovolím si tedy malezlute oponovat - Sterling a lítost? :) Podle toho, jak byl Sterling popsaný potřeboval trochu nakopnout a dát za vyučenou. Nechoval se moc fajn. Jistě, měl své důvody - to, co mu kdysi udělali rodiče, bylo dost kruté a velmi těžko odpustitelné... ale nemusel být kvůli tomu krutý ke všem. V každém případě vše se vyřešilo.
A ti dva spratci - nebo spíš jen Lotka - ti mě velmi bavili. Narozdíl od druhého dílu (který je o Lotce) se mi tento zdál svěží a velmi zábavný. Lotčina Skandální noc byla podle mě mnohem slabší. Lotka jakoby s věkem ztratila své kouzlo - což dává smysl, protože malá holčička chovající se jako spratek je roztomilá, ale dívka na vdávání, které stále zůstala její trhlost, je už trochu moc...

Mimochodem - překlad jména "Lotka" se podle mě moc nepovedl. Zní to jakoby rusky :/ ... Překladatel měl nechat jméno v podobě, jak bylo v originále (pochybuju, že to byla Lotka) - předpokládám, že když je to Carlota, tak její přezdívka je v angličtině "Lota" nebo spíše "Lottie".

malazluta
24.01.2014 2 z 5

Ač mám T. Medeiros moc ráda, tak tento příběh se mi moc nelíbil. Laura, která se svými sourozenci bydlí na panství, na které de facto nemají nárok, se nezdráhá obelhat muže, který má tu smůlu, že ztratil paměť. Ano, jedná sice ve snaze ochránit svoji rodinu a nemůžu popřít, že se potýká s výčitkama svědomí, ale i tak si myslí, že je morálně v právu. A její sourozenci se k tomu chovají jako spratci... upřímně mi bylo Sterlinga líto.

miruska1
28.06.2013 5 z 5

Hrozne moc sa mi pačila. Neviem čo viac napisať.Všetky knihy od Teresy su skvele a ja mam pocit, že tie moje komentare sa opakuju,ale s každej jej knihy som maximalne nadšena a keby som mohla tak jej dam minimalne dvakrat plny počet hviezdičiek.

Andulienka
19.05.2013 5 z 5

Milujem Teresu Medeiros :)

Kaety
25.04.2013 5 z 5

Tato kniha je moc pěkná, postava Sterlinga mi byla sympatická, postava Laury byla odvážná i když měla výčitky svědomí, z toho jakým způsobem chtěla ochránit rodinu. Postava Lotky měla velmi bujnou fantazii z přečtených gotickým románů a myslela si, že dokáže sama odstranit protivníka. Nakonec dojde i k jejímu napravení, dále v knize se dočteme o odpuštění a usmíření Sterlinga s mrtvou matkou. I epilog byl moc pěkný.
Všechny romantičky si přijdou na své :-), doporučuji k přečtení.

jaja10
08.01.2013 4 z 5

Moc hezká knížka, vtipná, čtivá,...

Terinka1982
15.05.2012 5 z 5

Super čtení.....Teresa Medeiros nikdy nezklame:-) Doporučuji