Nežádané neštěstí

Nežádané neštěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129333/bmid_nezadane-nestesti-kyR-129333.jpg 4 11 2

Dva romány (Krátký dopis na dlouhou rozloučenou, 1972; Hodina opravdového vnímání, 1975) a novela (Nežádané neštěstí, 1972) předního rakouského spisovatele o vnitřní situaci člověka v konzumní společnosti. První líčí životní krizi třicetiletého Američana, jemuž se rozpadlo manželství, druhý rozvíjí příběh člověka, který zpřetrhal svazky se světem konvenčních životních automatismů a místo smrti nalezl znovuzrození. V novele vypráví autor o životě své matky, která spáchala sebevraždu.... celý text

Literatura světová Novely Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Der kurze Brief zum langen Abschied / Die Stunde der wahren Empfindung / Wunschloses Unglück , 1980


více info...

Přidat komentář

Bassquiat
31.12.2019 5 z 5

Exaktní psychologická a sociální analýza rakouského venkova pohledem jednoho z "divochů, který však již viděl bílé muže". Vskutku technický perfekcionismus: chirurgický popis, minimum emocí. Výsměch přecitlivělé a sentimentální próze 19. století, současně však i ostré vymezení vůči beatnické rozervanosti, absurditě či politicky angažované literatuře.

Vera Silent
08.04.2013 3 z 5

Sokujici a smutne vypraveni. Tak mi pripadalo, ze zivot Handkeho matky za tak moc nestal a zase sem si jednou rikala, jak se ja mam oproti tomu dobre... A ta jeji duslednost v priprave vlatni sebevrazdy me prijde docela desiva. Take jeho reakce na jeji smrt mi prijde minimalne trochu zvlastni, ale text pusobi celkove vecne a realne, a je to zajimave i kdyz smutne cist.