Než zazvoní zvonec

Než zazvoní zvonec https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147085/nez-zazvoni-zvonec-147085.png 5 10 4

Pohádka vznikla původně jako soutěžní pořad pro Radio Proglas, až posléze autor přepracoval rozhlasové scénáře do knižní podoby. Romantický příběh prince, princezen a hodného Honzy zaručeně potěší všechny dívčí duše. Klukovské povahy možná zase zaujmou intriky královny Dobrušky a jejích sluhů, řádění loupežníků v Černém lese nebo vícehlaví draci, olizující se nad princeznami. Každý příběh oživují myšáci Meloun a Oliva vtipnými komentáři a osobním nasazením. A co víc, pozorní filmoví fanoušci objeví v textu řadu hlášek a pasáží ze známých i méně známých filmů.... celý text

Přidat komentář

Květinka008
28.03.2023 3 z 5

Věřím, že jako rozhlasová pohádka na pokračování má tento příběh své kouzlo, umím si to představit. V knížce je ale příliš rozvláčný a "ukecaný", ruku na srdce, 250 stran malými písmenky je i pro dospělého moc, natož pro dítě. Díky této knížce jsem si uvědomila, že je rozdíl mezi vypravěčským darem, který má psavec, a který má speaker. Je potřeba ho využít v příslušném médiu, naopak to nefunguje. Jedna hvězda navíc za NÁÁÁDHERNÉ ILUSTRACE Evy Chupíkové, do kterých jsem se zamilovala!!!

Potolu
20.12.2021 5 z 5

Radek Habáň je opravdu pan spisovatel. Krásných několik pohádek v jednom! Mistrovsky si dokáže hrát s češtinou, ovládá vtípky, příběhy mají hlavu a patu. Kniha nejen pro děti, ale také pro dospělé, kteří ocení právě ty skryté vtípky. Hádanky a úkoly provázejí děti příběhy. Prostě parádní a vřele všem doporučuji!


klodnerovic
31.07.2017 4 z 5

Než zazvoní zvonec aneb S na třetí. Srandovní, smělá, skvělá. Skrátka super knížka! Jasně, správně se píše zkrátka, ale … rozumíš mi, viď? Dostala se mi pod kůži. To slovíčkaření! Ty slovní přestřelky mezi Melounem a Olivou! Princ Radek, hodný Honza a ty tři treperendy s modrou krví! A ta mistrnost, se kterou Radek Habáň píše o citech a pocitech! A ten jeho ostrovtip! Přála bych si umět psát tak jako on. Fakt že jo. Jo a taky by bylo super, kdyby napsal pokračování. Zajímalo by mě, jak to dopadlo s hledáním princova bratra a mezi kým přeskočila jiskra. Meloun a Oliva jsou jasní, ale … Můj ty světe! Takhle to přeci skončit nemůže!

Sarča
22.02.2014 5 z 5

Vtipná knížka, která se dobře čte.

Štítky knihy

pohádky

Autorovy další knížky

Radek Habáň
česká, 1972
2018  88%Hádej, kdo se vrátil
2013  90%Než zazvoní zvonec
2009  67%Můj milý Deníček
2021  90%Anna a Hanna

Kniha Než zazvoní zvonec je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce6x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x