Než přijde prosinec
Příběh vášně a lásky s jasným deadlinem. Než přijde prosinec, bude konec. Jenna Brownová odjíždí na univerzitu – znamená to pro ni odloučení od rodiny, kamarádů i přítele a první konfrontaci se samostatným životem. Její přítel chce na první semestr zkusit otevřený vztah na dálku. Vždyť se milují a jejich pouto je silné, tak proč by si nemohli trochu užít? Jenna tím nápadem nejdřív není nadšená, ale nakonec svolí. A když se začne sbližovat s pohledným Jackem, nedělá vlastně nic špatného, že? V prosinci se přece všechno zase vrátí do normálu. Nebo ne?... celý text
Komentáře knihy Než přijde prosinec
Abych byla upřímná, od této knihy jsem čekala mnohem víc. Styl psaní mi nesedl – většina rozhovorů působí krátce a úsečně.
Samotná zápletka je navíc hodně předvídatelná. Už zhruba od poloviny bylo jasné nejen to, co se stane, ale i jak celý příběh skončí. A ten konec? Bohužel klišé a navíc uspěchané. Kniha má spoustu zbytečně natažených pasáží, zatímco závěr se odbude jen na několika stranách.
Hlavní hrdinka Jena mi byla vyloženě nesympatická. Plusové body dávám Rossovi – jeho vtípky a celková povaha mi sedly, byl příjemným zpestřením. Nechápu ale, proč se tak podrobně rozebírala jeho minulost, když to nakonec nikam nevedlo.
Pokud hledáte nenáročnou, odpočinkovou romanci, možná si v knize přijdete na své. Ale pokud doufáte v hlubší myšlenku nebo originální pojetí, tady ji bohužel nenajdete.

58 %
67 %
84 %
Než přijde prosinec
Moje chyba, když jsem si myslela, že taková bichle je záležitost jednodílná. Opět jsem doplatila na to, že si o knížce nejdříve něco nezjistím, než se do ní bezhlavě pustím. Takže poté, co jsem se knihou prokousala, jsem na posledních 15 stránkách zjistila, že bude mít kniha nejspíš otevřený konec a budu muset čekat na vydání pokračování, což mi vždy dokáže pěkně zkazit náladu. Teď už k samotné knížce: kniha se čte celkem dobře, více než hlavní hrdinka mi byl sympatický Ross a také vedlejší postavy - Will a Sue. Jen mi přišla až moc naivní a hloupá na svůj věk. To, jak si nechala ubližovat bylo více než smutné čtení. To rozhodnutí na konci jen potvrzuje, jak nerozumná ta holka je, ale chápu, že chtěla udělat "správnou" věc. Jen ten způsob, kterým to udělala za mě nebyl úplně ok. Kdybych nemusela čekat na další díl, hned bych se pustila do pokračování, abych se dozvěděla, zda se Jen za ten rok a půl někam posune a konečně dospěje a nepoleze mi na nervy :-)