Kruh násilí

Kruh násilí https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313455/bmid_batman-temny-rytir-kruh-nasili-29e-313455.jpg 4 51 9

Není čeho se bát… jen samotného pána strachu. Rozsévat strach do srdcí zločinců, to batman ovládá na výbornou. Nyní se ale ve stínech Gotham City ukrývá kdosi ještě strašlivější. Někdo, kdo unáší děti a provádí na nich hrůzyplné pokusy, po nichž zůstávají jako tělo bez duše. Temný rytíř musí vypátrat nejděsivějšího ze svých nepřátel, Scarecrowa. Na této cestě se bude muset utkat s ještě hrozivějším protivníkem – se sebou samým a se svou temnou minulostí. Co všechno je Bruce Wayne ochoten obětovat, aby své město zachránil před dosud nejničivějším útokem? Podaří se mu odhalit tajemství Scarecrowovy minulosti a zastavit tak neúprosný koloběh násilí? K tomu podnikneme cestu zpět časem do dob, než se Bruce Wayne stal Batmanem. Spolu s ním budeme pátrat po tom, kdo mu zabil rodiče, po muži jménem Joe Chill.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Cycle of Violence , 2013


více info...

Přidat komentář

fvalek
20.03.2023 4 z 5

Pátrání po vrahovi Brucových rodičů mě nějak moc nedojímalo, je toho všude plnou, nicméně pořádný příběh okolo Scarecrowa byl bezva. Líbí se mi, že tahle série zpracovává originy a hlubší příběhy druhořadých klasických záporáků. Každý z nich byl jednou dítě a každý z nich má za sebou nějaká traumata. V podstatě kdo z Batmanových nepřátel něco takového nezažil, když se jeho Nemesis vyznačují psychickou poruchou stejně, jako se Supermanovi nepřátelé vyznačují mimozemským původem a Flashovi kriminální minulostí...

Nicméně vraťme se ke Scarecrowovi, jeho origin se mi líbil hodně, i když byl možná příliš jednoduchý. Přenos tohohle všeho do aktuální situace, kdy se ztrácejí a znovu objevují děti, je nápaditý a celkově se mi premisa příběhu líbila. V podstatě se mi v nějakém zvráceném malém měřítku líbil i Scarův vztah s dětmi a dětí k němu. Kam se v tomhle hrabe Batman, který má v celém příběhu druhořadou roli a je jen obyčejným detektivem jako kdekoliv jinde. Temný rytíř sám o sobě není nijak temnější než kdy jindy, naopak tahle minisérie je mnohem drsnější něž klasika. U Batmana stojí za to podotknout jeho nový rýsující se vztah. Jinak vcelku průměr co se týče jeho postavy konkrétně.

ArkAngel
02.08.2022 3 z 5

Další z knih v New 52, kde byl komisař Gordon zajat a tentokrát se jej ujal zákeřný Scarecrow. Ten kromě toho unáší ještě děti, aby se vyrovnal s vlastní minulostí a je na Batmanovi, aby tomu zabránil. Je rozhodně plusem, že má celá kniha jen jednoho nepřítele, ale příběh mi nepřišel nijak extra výrazný a víceméně jen servíroval lidem to, co znají.


trudoš
01.10.2019 5 z 5

Po dlouhé době ucelené album, k němuž člověk nepotřebuje příručku pro rozpoznávání postav a které má vlastní začátek i konec. Vyprávění se soustředí primárně na Scarecrowa, jehož minulost ovšem nepůsobí, jako by byla vymýšlena za pochodu. Naopak, celá osnova má realistický a uvěřitelný vývoj, jenž postavě dodává lidský rozměr. Takže protentokrát nejde o blábolícího padoucha, který ani neví, co chce a roli dostal jen proto, aby měl hrdina komu nakopat musculus gluteus maximus. Přitom je děj prokládán kouzelnými scenériemi, jež jakoby mimoděk vzdávají hold klasickým Batmanovským komiksům z šedesátých a sedmdesátých let. Scénáristovi Greggu Hurwitzovi zazlívám pouze odbyté finále - to si v rámci očekávání zasloužilo trochu propracovanější a hlavně nevšednější přístup. Jinak ale spokojenost, včetně závěrečného bonusu. Ten je takovou chutnou třešničkou na dortu, neoplývající sice bůhvíjakou originalitou, zato se všemi dobrými atributy kvalitní temné historky. A to mi občas bohatě stačí.

MrBaboon
19.08.2017 5 z 5

O dost temnější a brutálnější příběh, než jednička. Jede to, padouch je excelentní... co vytknout? Nic!

Lenka.Vílka
20.12.2016 5 z 5

První díl bych popsala: "Kdybych nečetla, přežiju.", ale tohle? Fakt super. Ale ne kvůli Batmanovi, ale badass záporákovi.

Wurths
13.07.2016

Dost často slýchávám jednu větu - "Ale komiksy se superhrdiny jsou přece pro děti." Každý, kdo si tohle hříšné spojení někdy nechal projít přes rty, by si měl tenhle svazek vzít a číst a číst, dokud nepochopí, že tohle je luxusní záležitost. Od první části obrovský posun, jsem zvědavý na třetí díl.

martinstefko
13.10.2015 3 z 5

"Batman - Temný rytíř 2: Kruh násilí" je dobrou mainstreamovou knihou. Dobrou znamená, že je to trochu lepší průměr. Příběh je z těch, které vás mohou chytnout, když je čtete, čte se skutečně dobře, i díky Finchově kresbě, dobře se na to dívá, ale jakmile knihu dočtete, po chvíli nadšení povadne, už nejste na té zábavné vlně, a za pár dní si nejspíš ani nevzpomenete, o čem to pořádně bylo. Hlavní příběh je rozhozen do šesti sešitů a já si myslím, že je to přece jen moc dlouhé na to, že se zase tolik nestane. Navíc jsem měl hned několikrát pocit, že se vykrádají starší příběhy s Batmanem, a to i ty filmové. Trochu originality do toho a ne jen "tributy" legendárním kouskům. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/602-batman-temny-rytir-2-kruh-nasili-60.html

3DD!3
13.09.2014 5 z 5

Půjdu do plného hodnocení, protože v rámci restartu je tohle nejpovedenější kousek. Batman vs Scarecrow je promyšlenou skládačkou vzpomínek a jizev ve tváři minulosti. Ztrápené charaktery odpovídající na křivdu každý po svém. Finální osud strašáka je jako třešnička na dortu. Nulté číslo z Waynova dětství rovněž povedené. Finch umí.

Nýdnol
25.06.2014 4 z 5

Parádní dialogy a krutopřísný Scarecrow

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman

Autorovy další knížky

Gregg Hurwitz
americká, 1973
2004  76%Věž
2016  77%Sirotek X
2018  62%Invaze ženců
2015  85%Šílený
2014  84%Kruh násilí

Kniha Kruh násilí je v

Přečtených52x
Doporučených1x
Knihotéce32x
Chystám se číst9x
Chci si koupit8x