Batman: Soví tribunál

Batman: Soví tribunál https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165536/bmid_batman-sovi-tribunal-165536.jpg 5 242 42

New 52: Batman série

1. díl >

Legenda o Batmanovi série

5. díl

Batman z pera jedné z největších současných hvězd, Scotta Snydera. Tenhle expert na atmosférické a temné příběhy se tady navíc spojil s kreslířem Gregem Capullem (Spawn) a stvořili skutečně nádhernou záležitost, která zacloumala nejen Batmanem, ale i všemi jeho fanoušky.

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman: Volume 1: The Court of Owls , 2012


více info...

Přidat komentář
Luigi1
Luigi1
07.10.2023 5 z 5

Skvělé dech beroucí obrázky které se mi moc líbí

puml
puml
19.09.2022 5 z 5

Rozhodně jeden z nejlepších Batmanů, kdybych hodnotil jen tenhle díl, tak by stál i nad Černým zrcadlem. Rádoby spasitel ale přitom notně arogantní Bruce Wayne alias Batman, kterej si myslí, že všechno ví a že jen on je Gotham, to dostane pěkně sežrat od Sovího tribunálu. Chvíli to vypadá, že to už nerozdejchá. Nestane se tak, a to je možná setsakramentská škoda, páč pokračování Soví město, ač ho mnozí také vynáší do nebes, to je pořádnej kvalitativní sešup dolů... (více v mé recezni na Soví město). Soví tribunál je tak považován právem vedle Černýho zrcadla za batmanovskou klasiku. Doporučuji.


ArkAngel
ArkAngel
02.08.2022 4 z 5

Začátek Batmana v New 52 přichází hned s velkým twistem v podobě Sovího tribunálu, který po staletí ovládá Gotham skrze nejbohatší rodiny a v k boji využívá "zombie" zabijáků zvaných Pařáti. Příběh víceméně ovlivnil Batmanův svět jako už dlouho žádný jiný a Soví tribunál se následně přenesl i do jiných médií. Když je Batman v jejich úkrytu, je to správně klaustrofobické, čemuž pomáhá i nutnost otáčet knihu. Kresba postav by ale mohla být lepší, přijde mi, že si jsou všichni strašně podobní, jak je to jednoduché.

jan14s
jan14s
25.01.2022 5 z 5

Jsem zvyklý na převážně neporazitelného Batmana. Zde je opak pravdou, většinu času má na kahánku a i když se z toho dostane, tak nikdy ne bez zranění. Příjemná změna, i když občas je to malinko přehnané a obyčejný člověk by se již nevzpamatoval, ale Batman není obyčejný člověk. Stejně jako nepřítel proti kterému stojí není obyčejný. Ostatně i ochránce Gothamu si myslí, že jde jen o legendu. A co teprve, když jich bude více než jen jeden. Jsem velice zvědav, kam se příběh rozvine.

Eillen
Eillen
23.10.2021 5 z 5

Zas tak načteného Batmana nemám. Ale i tak musím říct, že tohle byl zatím nejlepší komiks, který jsem o něm četla. Užívala jsem si každou stránku. A pak přišla pasáž, kdy jsem absolutně nechápala - jak držet knihu, jak správně číst...
Prostě nádhera!

Ivan Kučera
Ivan Kučera
22.10.2021 4 z 5

Soví tribunál v ČR prvý raz vyšiel v rámci New 52 od CREW v roku 2013 a v roku 2021 v komplete Legenda o Batmanovi. Je to skvelý príbeh od Scotta Snydera. Snyder Batmanovo univerzum šokujúco potwistoval (prítomnosťou až šialene mocného a všadeprítomného nepriateľa, ktorý v Gothame operuje stovky rokov bez toho, aby o tom ktokoľvek, vrátane Batmana, čo i len tušil), ale zároveň tým nepoprel udalosti známe z kánonu (smrť Bruceových rodičov atď.). Nakreslené je to Gregom Capullom parádne, ale rovnako tak je to i Snyderom super napísané. Možno mi trochu vadila Netopierova „nesmrteľnosť“, ale napriek tomu je to pecka a bez debaty by som ju zaradil medzi povedzme 20 najzásadnejších batmanoviek, aké by ste mali čítať, aby ste mohli o sebe tvrdiť, že sa vyznáte v Batmanovi. Pokračovanie (resp. dokončenie?) Soví město bolo o čosi slabšie, ale stále v rámci možností bomba.

hroubek
hroubek
21.10.2021 4 z 5

Tohle se mi hodně líbilo. Sedl mi Snyderův styl a jeho pojetí Batmana. Soví tribunál je dobré a napínavé čtení. Po delší době je zde tajemný záporák, který dokáže srazit Batmana na kole a to po stránce fyzické i psychické. Velmi oceňuji i tu tajemnost a nepředvídatelnost toho, co se bude v Gothamu dít. Velké plusové body má u mě Snyder za to, že v jeho podání Batman dělá chyby a ty chyby ho pak dost bolí. Navíc Snyderovi jde hezky od ruky i detektivní linie. Tím pádem komiks není jen rubačka, ale mnohem více připomíná temnou detektivku. A to se mi hodně líbí. Fakt malinko chybělo, abych dal plnou palbu.

fvalek
fvalek
28.06.2021 5 z 5

Jsem rád, že jsem se k Synderově sérii Batman New 52 vrátil, protože to stálo za to (a to mám v Rebirth sérii se Snyderem trošku problém). Kresba a celý styl jsou parádní, nejlepší je ale právě příběh. U Snydera se mi líbí takové jeho klasické rozložení, a to předmluva, která je možná nudnější na čtení, protože je dost rozsáhlá a často přemýšlivá, metaforická nebo filosofická, no a pak už samotná akce. Celkově tenhle nápad se sovím tribunálem je skvělý, ještě lepší pak je, že o nich Batman skutečně nevěděl, a že do doby svého objevení byli jen městskou legendou. Snyder tak propojuje dva světy - Batmana jakožto mistra technického pokroku, který má všemožná udělátka včetně detektoru pravdy apod. a Batmana, který něco neví a může se mýlit. Za mě osobně je to lepší kombinace než Batman, který nemá moc udělátek a všechno záhadně rozluští, je to tu realističtější.

Velké plus je, že Synder se nevyžívá ve zbytečném přeakčnění a krvi, ale nebojí se jiných drsných věcí, tady konkrétně malé děti s maskou sovy, sovy zvracející kosti, nože do tepen apod. Komiks je tak skutečně inteligentní práce génia a ne psychopata, co si tam jen zrcadlí nějaké své předramatizované fantazie. I když Snyder umí být vleklý, někdy otravný, někdy i lehce nudný po dlouhém čtení, tak je nutné uznat, že to je chlap, co skutečně umí a vždycky dokáže vymyslet super zápletku. V tomto případě dokonce čím delší série, tím lepší výsledky, ale to zjistím postupně a uvidíme.

heliiinka
heliiinka
02.04.2021 4 z 5

Ze začátku se mi těžko orientovalo a musela jsem si zvyknout i na styl obrázků. Od půlky je to ale neskutečně čtivé a musíte to dočíst, i kdyby byly 2 ráno. :D

1972Sixo
1972Sixo
22.02.2021 5 z 5

Čím to je, že sebelepší komiks od Marvelu nesiaha ani (no dobre - po pás) štandardu od DC? A toto je taká pecka, a pritom stále jeden z najkomerčnejších zábavných produktov západnej kultúry. Asi naše podpráhove vnímanie berie hru na hrdinov ako náš návod na prežitie v realite. Myslím, že práve taký Batman má blízko k hrdinom antických báji a Shakespearovským tragédiám.

DuSiČíst
DuSiČíst
20.01.2021 5 z 5

Tohle prostě nejde číst jen jednou, skvělý materiál z batman univerza, tak se mi to líbí.

klempy2
klempy2
15.11.2020 5 z 5

Tak takovou pecku jsem fakt necekal. Musim ale priznat, ze nekdy mi kresba na 100% nesedla, ale jindy mi zase vyrazela dech. Co se tyce scenare, tak tohle je opravdu mistrovsky napsano. Snyder nam tady serviruje tuny akce, ktera proste sakra bavi a cte se jednim dechem. Temny pribeh, presne zachycuje tu batmanovskou atmosferu. Rozhodne se pustim do dalsich dilu. Cetl jsem batmana od Millera, od Alana Moora, Brubakera atd, jejich příběhy jsou mnohdy hlubší, méně akce, více více založeno na vztazích... Ale musim priznat, ze tohle je asi ten nejzabavnejsi batman, ktereho jsem cetl. 5/5

DamianG
DamianG
28.09.2020 5 z 5

Naozaj super komiks, zatiaľ najlepší ktorý som čítal. Ešte niekde lacno zohnať druhý diel.

Vaceda
Vaceda
07.05.2020 5 z 5

Já si velmi cením, že hned na druhé stránce se podařilo nastínit, kdo je jaká postava, neboť pro mé první dílo z univerza Batman, a neznal jsem spoustu věcí, které je třeba znát k pochopení díla. Kresby jsou samozřejmě velmi pěkné a moderní. Občas mi chybí konzistentnost souboje. Neboť jednou se nepřítel jeví takřka neporazitelný a o pár stránek dále, potom co Batman zaznamená řadu zranění, už dotyčný nepřítel tolik problémů nečiní.

viktor5376
viktor5376
31.12.2019 5 z 5

Skvělé dílo. Naprosto dechberoucí kresby a dobrý příběh.

lassse
lassse
16.12.2019 5 z 5

Batman a jeho "kryptonit".

Pája20
Pája20
09.05.2019 5 z 5

Na to že je to můj první DC komiks tak musím uznat že jsem mile překvapen. Nevěděl jsem co mám od toho čekat a opravdu super. Příbeh i kesba jsou skvělé. Nemůžu si ani stěžovat. Těším se na pokračování.

jockjock
jockjock
11.02.2019 5 z 5

Wow!!!

Nelíísek
Nelíísek
05.11.2018 5 z 5

Dost dobrý komiks, příběh je naprosto unikátní a kresba je lahoda, i když pár věcí mi přišlo... nesmyslných.. ale i tak se komiks četl jedna radost jen ta tripojizdní sekvence kdy jste museli natáčet komiks ze všech různých stran.. byla sice zajimavá, neobvykláná ale přece jenom pěkně zmátla, u jiných komiksů jsem nic takového zatím nezaregistrovala.

B-artX
B-artX
06.07.2018 5 z 5

Výjimečný komiks, jeden z nejlepších Batmanů, co u nás vyšel. Kresba je naprosto dokonalá a krásně vystihuje temnou atmosféru okolo Soví tribunál. Celková myšlenka Sovího tribunálu je naprosto geniální a velmi se mi líbila. Budování napětí a atmosféry se velmi povedlo. Zcela nejlepší byly sešity Předstup před Tribunál a Za sklem, to byly jedny z nejlepších sešitů, co jsem kdy četl- Brucovi myšlenky, prostředí a akce byla naprosto top. Jediné, co se mi tam moc nelíbilo a bilo to do očí, bylo Batmanovo probodnuté břicho, na které se v dalším sešitu zapomnělo, to vypadalo velmi podivně. Ale jinak si určitě komiks ještě někdy přečtu. Masterpiece. Plný počet.