Nevšedníci

Nevšedníci https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508253/bmid_nevsednici-AWN-508253.jpg 4 6 2

Výjimečná kniha o výjimečných českých vynálezcích. Pro některé byli jen pošetilými snílky, pro jiné nepochopenými génii. Svět by však bez podivínských nevšedníků, nevšedních vynálezců a myslitelských kutilů byl smutný a šedivý. Dovolte, abychom vám představili Václava Kadeřávka, Jakuba Hrona Metánovského a Josefa Vaňka. Vědátory, kteří šli svou vlastní neotřelou cestou. Snažili se přinést lidem něco, co by jejich život obohatilo a přineslo užitek. Ať už to byly zlepšováky profesora Hrona, samolet kamnáře Kadeřávka, nebo čisticí ventil na pivní půllitry pana Vaňka. Skvělá, pro děti přitažlivá kombinace psaného textu a komiksu věrně zprostředkovává atmosféru doby, ve které pánové tvořili a vynalézali.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Technika a elektro , Pro děti a mládež

Vydáno: , Pikola
Originální název:

Nevšedníci , 2022


více info...

Přidat komentář

Jarka_rybář
17.01.2024 5 z 5

Super kniha o lidech s vznešenými sny a odvahou si za nimi jít. Příběh trojice mužů jsou popsány čtivě a jsou k nim moc pěkné ilustrace.

bagel
04.08.2023 4 z 5

Každý ze tří hrdinů žil v jiné době a každého lze charakterizovat jinak - vynálezce, podivín a podnikatel. Vyprávění o nich je stručné, ale zahrnuje vše podstatné a je doprovázeno krásnými ilustracemi.


Štítky knihy

pro děti od 8 let vynálezci

Autorovy knížky

2022  83%Nevšedníci

Kniha Nevšedníci je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x