Nevlastní dcera

Nevlastní dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474066/bmid_nevlastni-dcera-Qvi-474066.jpg 4 140 39

Třináctiletá Mia zmizí v době, kdy v sousedství hoří. Je to náhoda? Nebo spolu obě události souvisejí? Poslední, kdo dívku viděl, byla její nevlastní matka, kterou teď manžel obviňuje, že dceři nevěnovala pozornost. Sousedé se spojí a začnou po ztracené dívce pátrat, ale přesto se navzájem podezírají ze žhářství. Policie zaměří svou pozornost na nevlastní matku a onu kritickou hodinu, kdy dívka zmizela. Byl to zinscenovaný únos, nebo o něco zlověstnějšího? A je to, co si všichni původně mysleli o jednotlivých členech rodiny, pravda? Jenže předpoklady o narušeném vztahu nevlastní matky a nevlastní dcery nebyly nikdy mylnější. Thriller Nevlastní dcera se bude líbit především čtenářkám a čtenářům Liane Moriarty.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Stepdaughter , 2020


více info...

anája
anája
předevčírem 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Od půlky nešla odložit.Vůbec jsem neuhodla kdo to udělal.

hlenicka
hlenicka
12.01.2024 4 z 5

Jednu * odebírám jen a jen kvůli vyústění příběhu,který skončil jak skončil. To mně přislo hrozně moc škoda,protože si myslím,že kvůli tomu,co se stalo,by rozhodně nikdo neudělal to,co udělala osoba v příběhu. Doslova až přitažené za vlasy. Ale jinak se kniha hrozně moc dobře četla,vtáhla mě do děje,za dva dny jsem ji měla přečtenou. Určitě si přečtu i další,když nějaká od autorky vyjde.


Emma27
Emma27
31.10.2023 4 z 5

Kniha se mi hodně líbila ,Napínavá,Nešla odložit.

Renatecka
Renatecka
06.10.2023 4 z 5

Mě tyto napínavé příběhy prostě baví. A většinou se rozuzlení zápletky točí buď kolem nevěry nebo prachů.

Kekik
Kekik
22.08.2023 3 z 5

Ze začátku jsem se čtením bojovala. Vůbec mně nesedl styl psaní, ale je možné, že je na vině i překlad. Kupříkladu: "Byla by sis toho všimla?" "Byla by hledala Vanessu." "Byla by šla do svého pokoje." Také použití některých slov mě překvapilo. Příklad: "Nehrála si na oblíkačku?" (Jedna z postav si zkoušela šaty). Když jsem ale přivykla stylu (či překladu) psaní, hned se mi četlo lehčeji. Také mě občas zarazilo, že si autorka odporuje, třeba ve výšce vody v bazénu.
Příběh byl zajímavý, podezřelí se střídají. Ve finále jsem ale zklamaná. Důvod zmizení Mii je slabý, a to hodně.
Jedná se o autorčinu prvotinu, a tak se nějaká ta chybička vloudila. Stává se to i jiným. Ráda si do budoucna od autorky něco přečtu.

L.Helena
L.Helena
26.04.2023 4 z 5

Bavilo mě to celou dobu.

Adriena838772
Adriena838772
19.02.2023 5 z 5

Hodně moc dobrá knížka a moc se mi to líbilo

Pavlína2019
Pavlína2019
09.01.2023 5 z 5

Tak to se mi velice líbilo, nedalo se přestat číst!

Opravdu napínavý, svižný, velmi dobře napsaný thriller, který se výborně čte díky dobrému fontu a krátkým, pádným kapitolám.
Mám novou oblíbenou autorku.

Čtenáři už napsali dost /někdy zbytečně :-) /.

Překvapivou knihu si určitě přečtěte sami, moc si ji užijete a přestanete až na konci...

mstychov
mstychov
03.01.2023 5 z 5

Kniha nevlastní dcera je dělená na 6 částí. V každé z nich se zabýváme jiným časem. Tedy před, při, po události. Tou událostí je zmizení dcery rodiny Tannerových. Tam patří otec Tripp, nevlastní matka Vanessa a dcera Mia. Vanessa je již pár let Trippovou novou ženou. Jeho první žena Susan zemřela na rakovinu. On touží po jediném. Zaplnit díru ve svém srdci a najít pro Miu vhodnou každodenní pečovatelku.

Vanessa se snaží být dokonalou matkou i manželkou a to i přesto, že vlastní děti nemá a neplánuje. Jediné, co ji mrzí je, že kvůli péči o Miu musela odejít z práce, která ji tak moc bavila a naplňovala. Návrat do ní je ovšem složitý skrze Trippa, který chce, aby měla dostatek času na péči o nevlastní dceru.

Mia je talentovaná slečna. Ve svých 13-ti letech každý den dře, aby se jednoho dne mohla účastnit plavecké Olympiády. Její otec jí proto k narozeninám nechá vystavět plavecký bazén za domem, který je vyhřívaný a ona ho tak může využívat celoročně.

V den kdy Mia zmizí, nikdo netuší, kam. Byla bez dozoru pouhých pět minut a to v bazénu za domem. Vyšetřování může začít. Její nevlastní matka byla v domě pár kroků od bazénu ve chvíli, kdy se to muselo stát.

Kdo unesl nebohou Miu? Co dělala její nevlastní matka v době, kdy měla být s ní? Jak dopadne vyšetřování vedené detektivkou Angelou Blakelyovou? O nečekané zvraty a propletení zde není nouze. Nemluvě o tom, že jsem pachatele opět neodhalila. :)

Celou knihu jsem hltala stránku po stránce. Akci střídaly klidnější úseky a postupné rozšifrování náznaků z předchozích stran. Moc se mi líbilo psaní v ich minulé formě z více pohledů. Každou kapitolu jsme tak mohli okusit z pohledu různých postav. Bylo to velice zajímavé a obohacující. Na konci knihy autorka napsala krásný dopis čtenáři, který prostě chcete číst. Čiší z něj vděk a pokora. Také se dozvídáme z poděkování, že Susan z knihy je skutečná žena, která zemřela a postava je tedy vytvořena na její počest.

marwinmh
marwinmh
20.12.2022 4 z 5

Kniha měla spád, bez hluchých míst, která bych četla z "povinnosti", každá stránka přinášela nové informace, nový náhled na důvody jednání hlavních postav. Každou chvíli jsem podezřívala někoho jiného a nakonec jsem byla identitou skutečného viníka překvapena.
Úmrtí jedné z hlavních postav se řadí do kategorie "zbytečná smrt, které stačilo málo a bylo jí zabráněno". Stálo za to si knihu přečíst.

Eddemi
Eddemi
25.11.2022 3 z 5

Nezmyselne konanie mnohych postav. Zapletka dobra, prevedenie horsie. Postradalo logiku.

Januli
Januli
06.11.2022 3 z 5

Kniha se pomalu rozjíždí, v druhé polovině, když se najde tělo, začíná mít rychlejší spád, čemuž napomáhá i kapitola o Mii. Je to celkem náročné čtení, co se obsahu týká. Jo kniha se četla dobře, nebyla náročná z pozice mnoha postav, ale úplně nejlépsi taky ne. Četla jsem už i lepší. 3+

jana3099
jana3099
05.10.2022 5 z 5

Super. Moc dobře se mi četlo, žádné zbytečné omáčky a příběh odsýpaval. Příběh z několiha pohledů a náhledů. Podezřelí nikdo a všichni ...... a když píšu Super na začátku, myslím to z hlediska obsahu knihy, jinak dost smutné nahlédnutí do života rodin, kde je radost, láska, nenávist, zrada, intriky .....

Madi
Madi
18.09.2022 1 z 5

Zklamání. Ani jedna sympatická postava. Nezajímalo mě kdo to udělal, jaký byl motiv, jak to dopadne.
Přišlo mi, že si autorka chce hrát na Shari Lapenu.

jasmína
jasmína
08.08.2022 5 z 5

Kniha přečtená na dovolené, potom ve vlaku, četla se dobře, ale bylo mi smutno z osudu jedné nešťastné holky, která ztratila samu sebe.....

malýčtenář
malýčtenář
23.07.2022 4 z 5

Po zdlouhavém začátku se kniha začala číst velmi dobře. S napětím čtenář sleduje, kdo je tedy vrah. Několikrát si autorka odporuje, např. věk Mii, počínání Vanessy při požáru. Přesto se mi kniha líbila a doporučuji.

Makůvka
Makůvka
26.06.2022 4 z 5

Váhala jsem mezi 3 a 4 *, protože dobře do třičtvrtě knížky to bylo takové nemastné neslané, ale pak se to rozjelo, začalo to mít spád, konečně se něco dělo. Zbytek knížky jsem slupla jako malinu.

Lenka_S
Lenka_S
12.06.2022 3 z 5

Nebylo to špatné, ale něco tomu scházelo. Kdo pachatelem nebude mi bylo jasné od začátku, i když jsem chvílemi zaváhala jestli se nepletu. Skutečného pachatele jsem uhodla někde v druhé polovině knihy.

zdehan
zdehan
27.05.2022 5 z 5

Kniha se četla sama přečteno za jeden den.

Mikanadeta
Mikanadeta
07.05.2022 5 z 5

Jsem nadšená! Skvěle napsáno, napínavé až do konce. Vždycky si myslíte, že už se to provalilo a ono ne, šup a zase je to jinak. Perfektní jízda.

Štítky knihy

únosy thrillery pro ženy

Autorovy knížky

2021  79%Nevlastní dcera

Kniha Nevlastní dcera je v

Právě čtených2x
Přečtených169x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce152x
Chystám se číst107x
Chci si koupit23x
dalších seznamech2x