Nevítaní vetřelci - Invazní rostliny a živočichové v Evropě

Nevítaní vetřelci - Invazní rostliny a živočichové v Evropě https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208939/bmid_nevitani-vetrelci-invazni-rostliny--208939.jpg 5 7 3

Biologické invaze se dotýkají nás všech, ať chceme nebo nechceme. S rostoucím cestováním do exotických krajů a nárůstem zahraničního obchodu roste i množství neúmyslně i úmyslně zavlečených druhů. Některé z nich působí problémy v ochraně přírody, ohrožují lidské zdraví či mají negativní dopad na ekonomiku. Kniha přináší příběhy o životě, ekologii a kontrole vybraných invazních rostlin, bezobratlých živočichů a obratlovců, a to ve 24 samostatných profilech pro každý jeden invazní druh. Kapitoly jsou bohatě doplněny fotografiemi, které dokreslují invadovaná stanoviště a charakteristické rozlišovací znaky.... celý text

Přidat komentář

Teckovana
18.09.2019 5 z 5

Shrnutí informací o nejzajímavějších invazních druzích Evropy může sloužit jako velmi užitečný průvodce po problematice prakticky pro každého, kdo chodí občas do přírody.

Athena
24.02.2018 5 z 5

Kniha je velmi pěkně zpracována a řekla bych, že zaujme laika i odborníka. Jen bych ji zařadila i do žánru hororové literatury, z většiny kapitol mi běhal mráz po zádech a to jsem s problematikou invazních druhů byla již obeznámena.


Eremites
21.03.2016 4 z 5

Velmi pěkná, výpravná a zajímavá publikace. Na křídovém papíře, plná kvalitních fotografií a užitečných informací. Je psána odborně, přesto poutavě a četla jsem ji částečně i dětem a to s velkým úspěchem.

Štítky knihy

botanika, rostlinopis invaze invaze rostlin

Autorovy knížky

2014  97%Nevítaní vetřelci - Invazní rostliny a živočichové v Evropě

Kniha Nevítaní vetřelci - Invazní rostliny a živočichové v Evropě je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x