Neviňátko

Neviňátko https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146463/nevinatko-146463.jpg 4 190 34

Lovkyně informací série

< 2. díl >

Další akcí a napětím nabitý thriller, jehož hlavní protagonistkou je hrdinka Lovkyně informací (Knižní klub, 2012), provokativní a asociální Vanessa Michael Munroeová, žena bez nervů, ale i bez pudu sebezáchovy. Před osmi roky byla pětiletá Hannah unesena za mexické hranice, do světa kultu Vyvolených. Osm let stoupenci Proroka dítě ukrývají, převážejí ze země do země a chrání jejího únosce. Několik následovníků však ze sekty uprchne a rozhodne se Hannah osvobodit. Jediný způsob, jak toho dosáhnout, je věřit někomu, kdo nikomu nevěří… a nikdy se nevzdá.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Innocent , 2011


více info...

Přidat komentář

tanuki
24.01.2024 3 z 5

Problém s vírou je ten, že v jejím jméně je možné konat jak skutky dobré a prospěšné, tak i páchat špatnosti všeho druhu. Kromě staletími prověřených cest, jak následovat Boží vůli, se vyskytují i menšinové undergroundové organizace, které si vytvoří vlastní výklad slova Božího na míru svým osobním potřebám. Jednou z nich jsou i Vyvolení v jejichž komunitě je všeobjímající láska směřována také na děti a to velmi traumatizujícím způsobem. Michael proto neváhá ani minutu a když je požádána, aby jedno dítě tohoto osudu ušetřila, vydá se opět do akce.

Autorka využila kostru příběhu podobnou z prvního dílu, na kterou navěsila jiné prostředí, ale základ zůstává stejný. Potěší osobní vývoj hlavních postav, ale trochu mi chybí, že se o Michael vlastně tolik nebojím, protože vím, že další díly budou následovat. :o) Jelikož jde jen o vlastní záchranu dítěte, tak tolik nepronikneme do života samotné sekty, což bych ocenil, protože téma je to zajímavé a zasloužilo by si podrobnější rozpracování. Možná v jiné knize, v jiném druhu příběhu.

solange
08.11.2021 5 z 5

Mé první seznámení s autorkou a hrdinkou bylo úspěšné - připomnělo mi to napětí mého zamilovaného špionážního seriálu Alias. Vanesa sice není tak sexy jako Sydney Bristow, ale s tím, co má, dovede dobře zacházet :) Zajímmavý vhled do reálií americké sekty - až vás zamrazí, když si pak přečtete přebal knihy.
Osobnost hrdinky mi připadala problematická v tom, že vzhledem k životu, tkerý jí autorka přisoudila, by musela být psychicky poškozená - ona však projevuje normální city a na konci úplný koncert empatie. V tom je určitě lepší Loutka, kde se autorka vzdala problematické sociopatické polohy.


Atak
06.04.2021 5 z 5

Druhý díl po lovkyni informací, úžasně vtáhne do příběhu a vypustí až na samotném konci.

KatyM.
01.01.2021 5 z 5

Super pokračování série.

eliska8413
17.04.2020 1 z 5

Druhý díl série je ještě větší paskvil než prvotina. Autorka očividně nemá potuchu, jak psát akční scény a navíc se zaměřuje na ženské čtenářky, u kterých předpokládá, že jim stačí říct, že Munroeová je akční hrdinka, Chuck Norris v sukni, a když napíše, že boj proti přesile zvládla, čtenáři to bude stačit bez doplňujících dotazů. Na konci příběhu si ještě stačila odběhnout do sekce červené knihovny a samozřejmě nějaké profesionální chování jde stranou, když čtenáři chtějí intymnosti, dostanou je. Obávám se, že příští kniha se zvrhne v ženské porno a místo informací se bude hledat maximálně tak bod gé.
S úsměvem jsem vzpomínala na svojí recenzi prvotiny, kde jsem psala, že se příběh pro svojí absenci místopisných reálií mohl klidně odehrávat v jižní Americe, a hned o knihu dále je vidět, že jsem se nespletla.
Popis sekty je sice vypracovaný do detailu, ovšem chybí mi opět uvěřitelnost takovéhoto společenství a především pak jeho zafinancování. Ovšem zase autorka vsází na lehčí publikum a nepředpokládá, že by ji někdo dej chtěl věřit, přece jen se jedná o čtení k vodě.

hanzmb
11.12.2019 4 z 5

Dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Lehčí odpočinkové čtení, s dostatečnou dávkou napětí. Proti minulému dílu trochu "polidštěná" hlavní hrdinka, ale to může být i změnou prostředí. Jinak se logicky musí chovat ve městě. Snad se do africké divočiny ještě někdy vrátí. Na druhou stranu spoustu zajímavostí o sektách a životě v nich.

anndy
18.10.2019 5 z 5

Vanessa Michael Munroeová... co dodat. Prostě skvělá a těším se na další díl.

lachtan77
01.10.2019 5 z 5

po druhém díle se řadím do fanklubu Michael. Svérázná, drsná a nedostižná. Jdu hned na Loutkáře :))

pingu1
24.02.2019 4 z 5

Další akce Vanessy z Lovkyně informací... První kniha se mi líbila, vrhla jsem se tedy na další :-) Tohle nebylo tak "akční", ale námět dobrý. Život v sektách a zaslepení lidí, co si nechají vymýt mozek, to je síla...

Kerberos
29.12.2018 4 z 5

První díl byl sice o trochu lepší,ale zase akční napínavé čtení.Určitě doporučuji a začtu se do třetího dílu.

lancelot
04.09.2018 3 z 5

Po přečtení druhé knihy s hrdinkou Michael, musím dát za pravdu "greetchen", která pěkně vystihla asi mé dojmy z knihy. Četla se opět dobře, jen první díl se mi líbil víc.

lenkavildomcova
23.11.2017 2 z 5

Já se přes ten začátek prostě nedokázala prokousat... jsem asi na 120 stránce a pořád se nic neděje... končím. Už mě to nebaví. První díl této série byl celkem dobrý, ale toto mě nudí. Do dalších dílů nejdu.

Shanib
21.09.2017 5 z 5

Souhlasím se zdejšími názory, že nesmrtelnost a bojová dokonalost Michael mi občas vadí. Také stále čekám, až se do pořádné akce vrhne i Miles. Zatím ho pokaždé šikovně odsunuli stranou. Líbil se mi ale vývoj vztahu mezi těmi dvěma a kniha měla dobrou dynamiku.

harena
22.01.2017 3 z 5

Ano, je to dobrý thriller, akční, čte se dobře a rychle. Autorka sama prožila dětství a dospívání v náboženské sektě po cestách po celém světě včetně střední Afriky a asi proto toto téma zabudovala i do této knihy. Žádné hluboké sondy, čtivé odpočinkové čtení, budu pokračovat ve čtení o lovkyni informací i v dalších dvou dílech.

Pája1965
30.11.2016 3 z 5

Zpočátku nic moc, konec super.

hanča34
25.10.2016 4 z 5

Moje oblíbená autorka, sice to teprve dočítám, ale už mi to skočilo do přečtených. Rozhodně to dočtu.

Gagarin
03.12.2015 2 z 5

Jo, čte se to rychle a dobře, ale to je asi tak všechno. Nesmrtelnost hlavní hrdinky a to, že nemá snad vůbec nic, co by ji polidštilo, me už trochu unavovala. A o žádnou hlubokou sondu do struktur a postav náboženských sekt taky rozhodně nejde. Čtení na dovolenou.

petrels
03.05.2015 5 z 5

Dalši nepřímé pokračování o Vanesse Michael Munroeové. Není co dodat. Určitě doporučuji.

Dousabel
04.12.2014 4 z 5

Pro mě o malilinko lepší, než Lovkyně informací. Méně akční, Michael tady není až takový nezničitelný Superman, více uvěřitelnější a čtivější. Mnohé se v knížce vysvětluje, Stevensová nám dává nakouknout víc pod skořápku Munroeové a docela zdařile se jí podařilo ji polidštit. Zápletka nebyla vůbec špatná, bylo to dobře promyšlené a konec se závěrečným rozuzlením překvapivý.

šipek
20.07.2014 4 z 5

Po přečtení Lovkyně informací jsem se moc těšil na další knihu od této spisovatelky. Kniha výborná vřele doporučuji.

Autorovy další knížky

Taylor Stevens
americká, 1972
2012  80%Lovkyně informací
2014  85%Loutka
2013  83%Neviňátko
2017  83%Maska
2015  75%Úlovek

Kniha Neviňátko je v

Právě čtených2x
Přečtených271x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených20x
Knihotéce169x
Chystám se číst72x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x