Nevím, kdo jsem

Nevím, kdo jsem https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249217/bmid_nevim-kdo-jsem-249217.jpg 4 31 7

Šestnáctiletá Michaela, kterou vychovává otec s babičkou, se zamiluje do zralého muže. Nechá se jím zlákat k cestě do zahraničí. V rakouských Alpách havarují. Michaela se několikrát probírá v autě, nechápe, kde je a kdo je ten mrtvý po jejím boku. Po dvou dnech je vrak nalezen, Michaela hospitalizována. Postupně se sice tělesně zotavuje, psychicky je na tom však velmi špatně. Nic si nepamatuje, nezná svoji totožnost. Jedinou osobou, která o dívku projevuje nemalý zájem, je partnerka muže, se kterým Michaela cestovala, jistá madam Mimi. Protože rakouská nemocnice nejeví valný zájem o další léčbu pacientky bez pojištění, bere madam Mimi Michaelu k sobě. Dívka kromě ztráty paměti nerozumí ničemu, co se kolem ní děje. Madam Mimi se z ní přesto snaží vydolovat vzpomínky na zesnulého. Madam Mimi je majitelkou veřejného domu. V něm se Michaela seznamuje s dívkami provozujícími legální prostituci. Právě v tomhle domě se v ní pomaloučku probouzí nejen paměť, ale také chuť na sex, který prožila s přítelem madam Mimi. Jak to s Michaelou dopadne? Stane se jednou z děvčat madam Mimi? Má k tomu nakročeno. Také madam Mimi má s Michaelou jisté, ne zrovna čestné plány. Najevo však vycházejí intriky a trestná činnost, kterou madam Mimi se svým bývalým partnerem provozovali. Madam Mimi zbaběle utíká. Jak z té zapeklité situace vybruslí Michaela, to je opravdu záhadou až do samého konce.... celý text

Přidat komentář

Atara16
21.08.2023 5 z 5

Oddechovka,když potřebujete vypnout s napínavou zápletkou.

alnahu
16.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Silný příběh šestnáctileté dívky ,která se bezhlavě zamiluje do staršího muže a hodlá s ním opustit rodinu .Podlehne jeho nabídce na šťastný společný život v cizině,cestou do Alp havarují a muž při nehodě zemře.Dívka nehodu přežije,ale ztratí paměť ,takže nezná ani svoji totožnost ani co se událo.V rakouské nemocnici se jí ujme madam Mimi ,která provozjuje veřejný dům.Právě v tomhle domě se dívce vrátí paměť a dozví se děsivou pravdu o svém příteli.To však není jediné co se zde dozví.Tuto knihu by si měli přečíst dívky .


RendyaDav
13.01.2020 4 z 5

Další příjemný románek na večer ...

Ann98
03.03.2019 5 z 5

Fíha, byl to docela silný příběh mladinké Míši, která se po tragické autonehodě v Rakousku potýká se ztrátou paměti, čehož neváhá využít protřelá majitelka veřejného domu. Bála jsem se, že Michaela nestačí vše odhalit včas a pohltí ji přesně ten styl života, který provozovala madam Mimi se svým partnerem. Ale jak už je zvykem, konal se happyend. Knížka není úplně zlá, ale pokud má sloužit jako varování mladým holkám, to se zrovna podle mého nepovedlo.

iris861
09.01.2016 5 z 5

Čtivá knížka,taková oddechová.

smejkalova.m
14.10.2015 5 z 5

Hodně povedená kniha.. Nějak jsem to tušila kdo je mamá ..

bai.Cerna
02.10.2015 3 z 5

Do románu to má daleko. V každém případě výhradně pro ženy, spíše tedy pro dívky.