Neviditelný

Neviditelný https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124043/neviditelny-124043.jpg 4 289 78

Anders Knutas série

1. díl >

Na malebném švédském ostrově Gotlandu se blíží letní prázdniny. Helena a Per pořádají v letním domku na západním pobřeží každoroční večírek s přáteli, který končí prudkou žárlivou hádkou. Za svítání se Helena vydává na procházku po pláži a v husté ranní mlze někoho potká. Je nalezena brutálně zavražděna. Když je zanedlouho poté objeveno tělo další mrtvé ženy, zavražděné podobně bestiálním způsobem, je kriminálnímu komisaři Andersi Knutasovi jasné, že se jedná o téhož pachatele. O pátrání po sériovém vrahovi mají velký zájem i média a ostrovem se šíří panika. Podléhají jí jak místní obyvatelé, tak přijíždějící turisté. Vybírá si vrah náhodně nebo má nějaký plán? A pokud ano, kdo bude další obětí?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Den du inte ser , 2003


více info...

baji42
baji42
04.11.2023 4 z 5

Slušná severská detektivka. Díky této autorce jsem se dozvěděla o existenci ostrova Gotland a o životě na něm.

Radimka
Radimka
16.08.2023 4 z 5

Dobrá detektivka, ve které není sto nezapamatovatelnych jmen. Pochopitelný, nepřekombinovaný příběh. I když jsem poznala vraha, hned jakmile se tam objevil, tak mě to docela bavilo


veronika9761
veronika9761
26.04.2023 5 z 5

Zacatek pokulhaval, malem jsem knihu s prvni tretinou odlozila. To by ale byla skoda, dalsi casti knihy jsou dechberouci.

000nugatovej
000nugatovej
21.09.2022 3 z 5

Dobrá detektivka. Mrazivý byl pro mne zejména popis (genderově trochu neobvyklé) šikany. Pro mne jako čtenáře bylo rovněž zajímavé, jak se postupně a promyšleně chystala dějová zápletka s poslední obětí.

Danickaz
Danickaz
31.07.2022 3 z 5

Pre mňa nová švédska autorka. Dobré opisy postáv, perfektné opisy prostredia, dostala som chuť ísť na dovolenku na Gotland. :-)
Dej mierne predvídateľný - už dávno sa mi nestalo, aby som tak spoľahlivo a skoro identifikovala vraha. Ale celkovo knihu hodnotím pozitívne a teším sa na ďalšie knihy autorky.

katerina2907
katerina2907
12.07.2022 2 z 5

Velmi průměrná detektivka. Začátek zajímavý, rozuzlení podivné: pachatel, kterého až po letech napadne, že by se pomstil. Ne úplně přesvědčivé a postavy byly dosti předvídatelné.

Milujem
Milujem
01.11.2021 5 z 5

Knížka se mi líbila. Moc hezké popisování okolností a celého případu. Četla se jedním dechem. S touto knihou jsem začínala s krimi tématikou. Doporučuji.

knihovna1
knihovna1
20.07.2021 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Autorka moc hezky píše. Lákavě popisuje lokace příběhu. Líbí se mi, že se věnuje i osobním příběhům jednotlivých postav krom hlavní linie. Detektivka je i napínavá, chvílemi i nažene strach. Ale už v poslední čtvrtině jsem tušila vraha. Čtení na léto či podzim - doporučuji. Budete-li číst na chatě či chalupě, budete se víc bát :-)

ninano
ninano
08.08.2020 4 z 5

Celkem dobrá detektivka.

TeaPeter
TeaPeter
17.01.2020 3 z 5

Jako detektivka to nebylo špatné. Sice jsem úplně nepochopil, proč pachatel dělal co dělal až s takovým odstupem, ale budiž. Oceňuji, že autorka se nebála ukázat narovinu honbu novinářů za senzacemi za každou cenu - tvrdě a bezohledně. Stejně jako hlavní hrdina, ani já nechápu, jak sami se sebou dokážou žít.

Book_Lover_
Book_Lover_
12.01.2020 4 z 5

Velice se mi líbilo, jakou úlohu v příběhu hráli novináři, kteří nejenže poskytují informace široké veřejnosti, ale také můžou ztěžovat práci detektivům. Celkově se mi knížka líbila, i když jsem v půlce věděla, jak to skončí, nijak mi to nevadilo. Postavy byly trošku neosobní, chybělo mi tam více pocitů, ale je to ideální oddechová knížka.

Blaník8
Blaník8
27.08.2019 4 z 5

Řemeslně napsaná severská detektivka, líbivé prostředí, i postavy:-) jen ten konec..:-(.. takový nějaký...Ach jo, jsem prostě rozmazlená dobrou anglickou detektivkou, mistry zápletek, s přesným počtem logicky jednajících barvitých postav, vypilovanými závěry, kde krásně všechno zapadne do sebe, jako kousky puzzle:-). V ten moment si jen vydechnete Wow!...přesně takto se to mohlo stát..!!:-)
To mi chybělo.

Mysias
Mysias
07.08.2019 2 z 5

To je tak divně psaný... Nějak jsem se s postavami nemohla ztotožnit, najít si k nim vztah. Kniha je útlá, občas plytký popis zbytečných věcí a jindy naopak to rozvedení chybí. Příběh fajn, ale jako by se někdo teprve učil psát. Občas mi to připadalo jako záznam nějaké události. Stručně a jasně. Krátké věty, kde by mohlo být souvětí a lépe by se to četlo. No prostě nevím... Koukám, že kniha je poměrně dobře hodnocena (77%), ale za styl psaní jen dvě hvězdy.

Simi
Simi
20.03.2019 5 z 5

Pro mě skvělá detektivka a těším se na další díl. Četla jsem komentáře níže a pokusím se o malé vysvětlení toho, co se mým spolučtenářům nezdálo. Vyšetřování zločinu neprobíhá většinou tak, jak je popisováno v tolika úžasných detektivkách. Pokud kriminalisté nemají spolehlivé stopy, většinou jim pomáhá veřejnost. Na nich je, aby si vybrali z toho, co se dozví, to správné. Představte si klidný dovolenkový ostrov. Málo kriminalistů bez zkušeností s tak ohavnými vraždami. Týmy netvoří Poiroti a ti slutečně dobří nemůžou dělat všechno. Takže delegace někdy nedopadne ve prospěch vyšetřování. A pak ta otřesná nedůvěra civilům, ta je často zaslepuje, že jim marně běží čas. Oceňuji, že autorka podala reálný příběh. A jako obvykle pro mne jedno velké plus pro severskou krimi, není tu ten obvyklý úchylný psychopat a detektivové jsou normální lidé a ne trosky závislé na alkoholu a lécích.

petulka.sasanka
petulka.sasanka
03.03.2019 4 z 5

Příjemná oddychová četba...ani neurazí, ale ani žádný paf efekt. Místy i napínavé. Určitě čtivé.

Nelly
Nelly
22.02.2019 2 z 5

Celkem dobrý námět, který pohřbila nuda a šeď...

vojteska70
vojteska70
14.02.2019 2 z 5

Nic moc. Nemělo to “šmrnc”

laubrino
laubrino
21.01.2019 3 z 5

Poznámka ke členění knihy - výslovnost vlastních jmen by měla být na začátku.

loskatos
loskatos
08.11.2018 2 z 5

Bohužel celkem zklamání. V podstatě vůbec netuším, co v této detektivce dělala policie. Nevyšetřili vůbec nic, všechny posuny v ději zařídily náhodné nálezy obyvatel ostrova. Přestože postava inspektora Knutase má potenciál, aby si jej čtenář oblíbil, jako policajt toho moc nepředvedl. Dějovou linku kolem novináře a jeho vzplanutí nechápu už vůbec, v knize by dle méhi nemusela být. Ale to už by v knize nezůstalo nic. Dám šanci ještě dalšímu dílu, třeba mě mile překvapí.

Alma-Nacida
Alma-Nacida
14.08.2018

Odloženo. Jen v málo detektivkách mi bylo jedno, kdo je vrah, ale tady ano. Neříkám, že je to knihou, jen ten styl mi prostě vůbec nesedí.