Neviditelné příběhy

Neviditelné příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49997/neviditelne-pribehy-49997.jpg 3 25 6

Soubor povídek současných českých autorů na téma záhady, tajemství, překvapení, pátrání po vrahovi… "Žijeme ve světě zázračných příběhů, jejichž jádro nám zůstává utajeno, a jsme jen hluchými svědky a slepými pozorovateli," tvrdí hrdina povídky Jiřího Kratochvila z dalšího svazku edice Česká povídka. O setkáních soukromého psychiatra s mužem. který přestává slyšet své kroky, píše Vojtěch Mornstein, autor úspěšného románu Gorazdův limit. Květiny a zapálená svíčka na jejím předem zakoupeném hrobě překvapí a vyděsí hrdinku povídky Edy Kriseové. Záhadná neviditelná překážka brání milencům zůstat spolu v příběhu Jany Rečkové. Kdo vraždil Dantovou rukou? Detektivku o hledání vraha univerzitního profesora napsal Roman Ludva. Drsnou pointou ve stylu Alfreda Hitchcocka vrcholí povídka Radky Denemarkové.... celý text

Přidat komentář

yennefer1
05.10.2019 5 z 5

Skvělá kniha.

JmenujiSeZuzla
02.04.2018 1 z 5

Takhle kniha mi z názvu moc nenapověděla. Četla jsem ji hlavně v rámci čtenářské výzvy, protože jeden z autorů (Jan Kratochvíl) žil v mém kraji a to Jihomoravském v Brně. Hned ze začátku jsem zjistila, že tato kniha spolu s dalšími patří do edice českých povídek, která by mohla být fajn k počtení. Pokud by se mi kniha líbila i bych si přečetla další. Bohužel k tomu asi nedojde. Už od začátku mi povídky moc neprozradily. Bylo zajímavé se nad nimi často zapřemýšlet, bohužel takovéto krátké ''útržky'' bez větší dějové linie a akce v probíhajícím sledu událostí mě nenadchly. Některé se mi však líbily víc a některé míň. Kroky od Vojtěcha Mornsteina byli zajímavé a ještě zajímavější bylo sledování způsobu odplouvání příběhu a způsobu psaní autora. Avšak jako u většiny dalších mě zklamal konec. Neviditelné příběhy od Jiřího Kratochvíla podobně jako Straka v oleji od Radky Denemarkové mi přišly jako příběh bez pointy a spíše mě nudily. Naopak příběhy spisovatelů Kriseové, Rečkové a Ludvy mne potěšily. Pěkně se četly a i děj mě dokázal vtáhnout. Ze všech se mi nejvíce líbil určitě Strašidelná svět bez tebe Jany Rečkové. Přeci jenom jsem žena a zápletka se moc povedla a bavila mne. Uvidím jestli dám dalším knihám ze stejné edice ještě někdy šanci, ale silnější zážitek jsem z této knihy rozhodně neměla.


gersie
17.06.2016 4 z 5

Musím souhlasit s komentářem "Evik30". Příběhy jsou hezké , dobré čtení.

Evik30
19.01.2015

Krátké příběhy na zpříjemnění dlouhého večera. Z knihy mě nejvíc zaujala Dantova ruka a Živá nebožka, jinak to byly příběhy sice na přečtení, ale bez nějakého silného čtenářského zážitku.

evelinaevelina
04.04.2014 3 z 5

Z tohoto souboru povídek mne zaujaly pouze dvě, a to od Rečkové a Mornsteina. Od žádného z nich jsem ještě nic nečetla, takže to napravím.

Brambu
16.10.2011 2 z 5

První sbírka povídek, která mě z této edice celkem zklamala. Až na pár vyjímek, pro mě tato kniha obsahuje vcelku nudné a nic moc neříkající povídky. Hold nemůže být každej den posvícení...