Neviditelné hledí

Neviditelné hledí https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107380/bmid_neviditelne-hledi-mT9-107380.jpg 4 21 7

Příběh se odehrává několik let po druhé světové válce, kdy se do Německa vrací jeden z posledních vláků se zajatci ze Sovětského svazu. Přijíždí i mladý důstojník Werner Bredebusch, ve skutečnosti pracovník východní tajné služby, který přijal identitu válečného zločince Detjena. Jeho úkolem je proniknout do tajné organizace, kterou založili bývalí vysocí nacističtí důstojníci. Detjen se úkolu úspěšně zhostí a podaří se mu dokonce odhalit centrálu organizace v Jižní Americe. Stane se důvěrníkem jednoho z předních vůdců této skupiny a díky tomu je pověřen dohledem nad tajným setkáním nejdůležitějších osob z nepřátelského tábora, které se koná na zámku v Německu.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Das unsichtbare Visier , 1975


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
14.11.2020 3 z 5

Brala jsem to jako dobrodružný příběh s příměsí doby.
Dneska bychom řekli "jak jinak."
Bohužel jsem ale v průběhu čtení přišla o nadšení, s jakým jsem s knihou začínala.
V paměti nezůstane, ale jako vzorek podobné literatury nevadí.

prof.chrobak
16.02.2020 odpad!

Propagandistická slátanina z éry studené války kde hlavní "hrdina" pracuje pro východoněmeckou komunistickou Stasi, v podstatě něco, co vzniklo z podobných pohnutek jako seriál 30 případů majora Zemana.


mulderka
24.11.2019 4 z 5

Kvalitní špionážně-dobrodružný příběh, dnešním názvoslovím - thriller. Dá se číst i po všech letech a politických změnách. A ani to "ideové zabarvení" bych nezazlívala. Vždyť po válce měly mezi přeživšími nacisty nasazené své agenty všechny tajné služby světa. Ve svém vlastním zájmu.
Jo, kdyby Achim D. / Werner B. nepocházel, jako na potvoru, zrovna z DDR, možná by se i to nové vydání objevilo. Po stránce řemesla a poctivého napětí nemám žádné výhrady. Matně si pamatuju, že existoval i TV seriál. Pokud by snad někdo věděl, kde ho sehnat, uvítám tip, díky!!

SteveP1
06.05.2018 4 z 5

Velmi dobré, napínavé čtení. Škoda, že nic podobného už na pultech knihkupectví dnes nenajdeme. Nevím, jestli autoři upadli jen v zapomnění, nebo knihy nevychází z důvodu, že jsme se ocitli na druhé straně barikády, v tzv. "svobodném světě" a stali jsme se také součástí - poslušnými členy - toho mírumilovného, "obranného" vojenského paktu NATO, který tak aktivně zajišťuje naši bezpečnost a brání naši svobodu, že jen trneme, kdy rozpoutá 3. světovou válku..

milan3144
17.03.2018 4 z 5

Rozhodně zajímavá knížka nepostrádající napínavé momenty. Jen mám jednu výtku, která neměla vliv na hodnocení a je zřejmě způsobena překladem v jedné větě. Hovořit totiž v souvislosti s letadlem o "palubním dělu" není zrovna moc odborné.
Ale u současnějších přeložených knihách jsem zrovna tento překlad zaznamenal už několikrát.

Pavelpi
18.08.2015 5 z 5

Výborně napsaná kniha,kterou jsem četl již několikrát a vždycky najednou až do konce.Prostě tahle dvojka to umí.Zatím všechno,co jsem od nich četl bylo napínavé a dokázalo mě to vždycky donutit číst třeba až do rána.Moc lituji,že jsou oba již po smrti,protože takové knihy umí dneska málokdo.

jprst
27.03.2012 4 z 5

Po mnoha letech jsem sáhl z čtenářské nouze sáhl do své knihovny a to, co jsem vylovil nebylo vůbec špatné. Tito dva autoři prostě tenhle druh příběhů uměli a původ hlavního hrdiny to až zas tak moc neovlivňuje.

Štítky knihy

Německo špionáž Argentina poválečná doba

Autoři knihy

Otto Bonhoff
německá, 1931 - 2001
Herbert Schauer
německá, 1924 - 1988

Kniha Neviditelné hledí je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce23x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x