Tajná kapitola

Tajná kapitola https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475864/bmid_tajna-kapitola-FYV-475864.jpg 4 38 3

Neviditelná knihovna série

< 6. díl

Svět, ve kterém Irene během dospívání studovala a na němž jí záleží, je v ohrožení. Opět bude potřeba sehnat jednu speciální knihu, aby se povedlo konflikt zažehnat. Tentokrát půjde o staroegyptskou Povídku o trosečníkovi, jenže tu má ve svém držení tajemný pan Nemo na ostrově neznámo kde. A protože platí smlouva mezi draky a fae, nepůjde knihu jen tak ukrást. Pan Nemo však bude mít pro výměnu knihy poněkud zvláštní podmínky, které zavedou Irene a Kchaje se skupinou dalších fae a dračicí Indigo do alternativní Vídně. Všechny události však nakonec spějí k poněkud třeskuté záhadě týkající se minulosti a historie všech draků.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Secret Chapter , 2019


více info...

Přidat komentář

kikies
02.10.2022 3 z 5

Standardní výkon pro zvyklé čtenáře, možná v rámci série trochu slabší. Děj méně atraktivní, možná mi víc sedí, když Irene a Kchaj pracují sami. A chyběl mi tu Vale a Silver, kteří se téměř neobjevili. A závěrečná podmínka, která se - předpokládám - rozvine v dalším díle, mě trochu děsí! Celkově jsem z toho dílu lehce zaražená, ne tolik nadšená, jako obvykle bývám.

honajz
24.04.2022 3 z 5

Ono se to čte dobře, to jo, má to spád, pořád se něco děje, ale přijde mi to spíš jako taková adventura, kde musíte do další lokace postoupit až po vyřešení nějakého úkolu. S tou Vídní si šlo rozhodně vyhrát líp, i s tou organizací, klidně bych byl pro nějaké nekorektní hlášky. Na úniky na poslední chvíli už jsem si zvykl, asi to k žánru trochu patří. Ti vyděrači mi přišli hodně chabě načrtnutí.


psychousek
19.02.2022

Další příběh Iren a Kchaje, který začne jako jednoduché "získej knihu". I v tomto dílu vede autorka čtenářovu pozornost jedním směrem a přitom se děje něco jiného. Na druhou stranu, pokud se čtenář pročetl až do tohoto dílu, série ho baví a tak nějak s tím počítá.

Autorka přišla se závěry, které mne ani nenapadly, stejně tak jsem nezpochybňovala motivaci žádného činu. A víc neřeknu, neb cokoli dalšího by byl spoiler.

Jen by mne skutečně zajímalo, zda autorka Iren oblékla v poslední fázi úkolu do daného oděvu záměrně (kauzálně) nebo jen z touhy, aby si čtenář mohl ty scény skutečně užít....