Smrtící slovo

Smrtící slovo https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430443/bmid_smrtici-slovo-tOz-430443.jpeg 4 48 8

Neviditelná knihovna série

< 5. díl >

Mírová jednání vždy představují nepředvídatelné události, a to obzvlášť v případě, kdy je klíčový představitel jedné strany nalezen mrtev. Tato událost významně ovlivní tajnou konferenci, kde Knihovna stojí jako prostředník mezi pořádkem a chaosem, které představují mocné síly draků a fae. Špiónka Irene je doprovázena svým asistentem Kaiem a detektivem Valem do Paříže do doby konce 19. století, kde mezi draky a fae probíhají intenzivní mírová jednání doprovázená intrikami na všech stranách. Irene musí jednat rychleji, než se celá francouzská metropole ocitne ve fatálním nebezpečí. Podezření z vraždy dopadají na zúčastněné strany a Irene se ocitá uprostřed mocenských her odehrávajících se na pozadí temného pařížského podsvětí, nespoutaného nočního života a tajemného divadelního prostředí. Je na stopě krvelačné fae, která je známá pod jménem Krvavá hraběnka. Důkazy se ale postupně zamotávají. Může snad být vrahem někdo ze samotné Knihovny?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Omega
Originální název:

The Mortal Word , 2018


více info...

Přidat komentář

Gibis
24.02.2024 4 z 5

Pro svět knihovníků, draků a fae mám velkou slabost. Tato série mě chytla od samého začátku a stále mě baví. Je pravda, že více než mocenské boje a politické strkanice mě baví Ireniny výpravy za krádežemi knih. Tento díl byl právě z toho soudku politických šarvátek, ale i tak jsem se pořád dobře bavila.

kikies
28.04.2022 3 z 5

Za mě určitě spíše slabší kus ze série. Mírová jednání celkově byla taková táhlá, nijaká a nudná.... podle mě se tam toho motalo moc dohromady, souboje byli jakési podivné, padouši stěží pochopitelní a samotná detektivní práce byla spíše v pozadí. Vím, že je to určeno primárně mládeži, ale já si sérii zamilovala a doufám, že v dalším díle se autorka vrátí k obvyklé úrovni, napínavosti a čtivosti.


honajz
24.04.2022 3 z 5

Jako bohaté na fantazii to je a uličky alternativní Paříže jsou vykresleny skvěle, jen mi přijde, že se někdy padouši chovají poněkud nelogicky, někdy to Irene projde jen tak tak, a ten závěrečný souboj byl takový... prostě divný.

Ethys
04.04.2022 3 z 5

Bohužel me tento díl nenadchl stejne jako ty předchozí, doufám, že ten další bude lepší.

LanaBear
08.02.2022 4 z 5

S lítostí a překvapením konstatuji, že alespoň pro mě šlo o nejslabší díl série. A přitom to má být detektivka!

Velkým mínusem je nový překlad, kde transkripce sice tahá za uši, ale mnohem víc do očí bijící jsou neustálé překlepy, podivný slovosled a překladatelova nechuť zapamatovat si, kdo si s kým tyká a kdo vyká (když si Irene s Valem začali v jedné chvíli tykat, málem to se mnou seklo. Ano, až tak nepatřičně to působilo.)

Děj se tady docela táhne a nepřináší nic nového. Vale vyšetřuje, Silver flirtuje, Irene zachraňuje. Jen Kai (žádný Kchaj) částečně mizí ze scény, což je škoda.

Na další díl se nicméně těším a doufám, že mě nezklame.

Bublina999
12.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Považuji to za zatím nejlepší knihu z celé této série. Trochu mi chyběla bližší spolupráce Irene s Kchajem, ale to se zjevně v budoucnu zlepší... Hlavní hrdinku jsem si oblíbila, jen návrat k Alberichovi mi přijde trochu zbytečný. Považovala jsem ho za uzavřenou kapitolu. Knihu přesto rozhodně doporučuji a s radostí vyhlížím další díl/y.

psychousek
31.08.2021

Další příběh Iren a Kchaje (už jsem si asi na nový přepis jména zvykla) s neobvyklým příběhem a zajímavým vyvrcholením. Pokud se líbily předchozí díly, tento bude taktéž. Občas mi u Irene chyběl spojovcí most mezi jejími myšlenkami, ale jelikož sama vím, jakými směry se ubírá ženská mysl, ani se tomu moc nedivím.

221B
10.07.2021 3 z 5

Pro výborný nápad, hrdinku, která není pitomá a předchozí přečtené knihy dávám hvězdičky. Pro chybějící logiku a skřípající zápletku nejsou kompletní.

Štítky knihy

městská (urban) fantasy

Autorovy další knížky

Genevieve Cogman
britská, 1972
2017  68%Neviditelná knihovna
2017  79%Maskované město
2018  82%Hořící stránka
2021  86%Smrtící slovo
2019  82%Ztracená zápletka

Kniha Smrtící slovo je v

Právě čtených3x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených2x
Knihotéce154x
Chystám se číst66x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x