Neviditelná knihovna

Neviditelná knihovna https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327441/bmid_neviditelna-knihovna-pDU-327441.png 3 274 82

Neviditelná knihovna série

1. díl >

Trilogie Neviditelná knihovna – kniha první. Sbírání knih může být někdy nebezpečné... Skutečností je, že pravda může být mnohem podivnější než fikce... Irene je profesionální špionka záhadné knihovny, stínové organizace, která sbírá důležitá beletristická díla ze všech časových období. Nyní byla ona a její tajemný asistent Kai vysláni do Londýna. Jejich mise: získání zvláště nebezpečné knihy. Problém: v době, kdy dorazí, je už kniha ukradena. Různé frakce londýnského podsvětí jsou připraveny bojovat na život a na smrt, aby tuto knihu získaly dříve než Irene a Kai. Dalším problémem je, že zákony přírody v tomto světě jaksi neplatí. Londýn je plný nadpřirozených bytostí a kouzelníků. A aby toho nebylo málo: Kai něco skrývá – tajemství, které by mohlo zničit celou naši realitu. Irene je chycena v záhadné síti smrtelného nebezpečí, protichůdných vodítek a zlověstných tajných společenství. A neúspěch není řešením, protože v sázce není jen Irenina pověst, ale povaha reality sama.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Omega
Originální název:

The Invisible Library , 2015


více info...

katerina6763
katerina6763
22.01.2024 2 z 5

Z této knihy mám trochu smíšené pocity. Téma je opravdu zajímavé, ale celý příběh mi připadal převyprávěný tak trochu nezáživně. Všechno bylo popisováno tak nějak zdlouhavě a nezáživně.

Radovan_R
Radovan_R
16.07.2023 3 z 5

Poměrně zajímavá kniha, ale nijak originální - při čtení rychle získáte dojem, že tohle už tu kdysi bylo. Detektiv Vale je převlečený Sherlock Holmes. O paralelních světech, mezi kterými lze procházet, psal Lukjaněnko. Jazyk, kterým lze přikazovat věcem a s pomocí rodného jména si podrobit člověka, pochází z Inheritance. A historické město plné technických monster - tady je dokonce širší výběr: Mechanický princ/princezna/anděl nebo Železná dcera? Přesto není nudná (snad s výjimkou konce, kde souboj s Alberichem trvá na můj vkus dost dlouho). O Knihovně se ale dozvídáme trestuhodně málo, je tajemná jako hrad v Karpatech a její účel není příliš jasný.
Možná se v dalším díle dozvíme víc...


Thalin
Thalin
17.05.2023 2 z 5

Když mě kniha nechytí během prvních sto stran, tak vím, že se to už nestane. Mohlo to mít potenciál, ale přišel mi nevyužitý. Dost asi dělalo málo uvedení do světa Knihovníků v začátku, což mě trošku otravovalo. A taky mi nějak nesedl překlad (nebo to byl prostě jen autorčin styl?). Některé věty jsem musela číst dvakrát, aby mi dávaly smysl. Irene je sice dospělá, ne naivní a ani hloupá a Kai má taky něco do sebe, ale stejně mě ten příběh vůbec nebavil. A taky jsem marně hledala ten humor, o kterém se píše na zadní straně knihy. Asi jde o druh vtipů, které přijdou vtipné jen jeho autorovi, ale já tam nic moc temperamentního a vtipného teda nenašla. Do Doctora Who nebo snad Harryho Pottera to má teda taky hodně daleko. A možná právě tyhle dezinformační pochvaly mě na knihu nalákaly. Škoda.

3518
3518
17.03.2023

Ten překlad je hrozný, ani se to nedalo dočíst. Za mě bohužel.

Kexina
Kexina
29.11.2022 4 z 5

Dlouho jsem se odhodlávala, zda se do série pustit, nebo ne. Možná až příliš dlouho, protože knížka sice byla příjemné čtení, ale tomuto světu nevěřím a nerozumím mu. Od Kaie jsem očekávala víc a překvapující odhalení bylo tak "překvapivé", že by to čtenáře unudilo k smrti. Hlavní postava byla jakási nedotažená, necítila jsem k ní žádné emoce, byla mi vlastně ukradená, byť přiznávám občasné vtipné hlášky. Nakonec jsem tak nejvíc fandila padouchům, jen škoda že nedostali víc prostoru.
Další pokračování už nechám jiným, tenhle svět zřejmě není pro mě.

klarka009
klarka009
11.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Kniha která neurazí, ale ani nenadchne. Musím říct, že i když mě příběh nijak zvlášť nevtáhl, tak se mi velmi líbily postavy. Irene nebyla žádná naivní puberťačka, ale chytrá ženská, která se musela snažit, aby dosáhla toho co chtěla. Kai byl ze začátku hodně tajemný a po zjištění kým je, mě zajímá ještě více. Je to sympaťák :)
Objeví se zde upíři i vlkodlaci, což je za mě v pořádku, protože je v knihách mám ráda. Pak se objeví ale i kyborg aligátoři a další věci, což mi přišlo už trochu moc překombinované :-/ Moc se mi líbil začátek. Prostředek už ani nevím o čem byl a konec celkem ušel. I tak se ale chci pustit do dalšího dílu, protože jsem zvědavá.. A četla jsem, že ostatní díly jsou lepší, tak uvidíme
2,8/5 *

ZuzanaZ83
ZuzanaZ83
01.09.2022 3 z 5

Kniha a obrovským potenciálem, pro mě úplně nevyužitým. Děj mě moc nebavil, až na drobné vtipné narážky. S postavami jsem se nesžila, necítila jsem sympatie ani antipatie. Určitě se do dalšího dílu jen tak nepohrnu.
Některé věty mi patrně vinou překladu nedávaly smysl, korekce lehce zaspala.

zirafinec
zirafinec
27.08.2022 4 z 5

Jedna hvězdička dolů za to, že se v první polovině nic nedělo. Ovšem druhá polovina byla velmi zábavná a nemohla jsem se od ní odtrhnout.

knihomolka74
knihomolka74
19.07.2022 3 z 5

Dlouho mi trvalo, než jsem se dokázala začíst. Pak už se to tak nějak dalo. Ale čekala jsem, na základě nadšených recenzí ostatních, trochu víc. Uvidím, jaký bude druhý díl.

JáŠárka
JáŠárka
01.08.2021 3 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začít. Dlouho jsem si zvykla na autorčin styl psaní, ale pak mě příběh vtáhl a bavil mě. Má to sice své rezervy, vše je stylizované na další díly, některé scény jsou zmatečné, ale jako celek hodnotím kladně.

kačenka80
kačenka80
22.06.2021 2 z 5

Dalo se to přečíst ale žádná pecka to nebyla. Zajímavý nápad na knihu ale nějak nudně popsaná. Neseděl mi styl psaní ani spád.

psychousek
psychousek
08.05.2021

Kniha mne bavila a sedla mi. Pěkně napsané, děj byl možná jednodušší, ale to ničemu nevadilo. Styl psaní autorky mne bavil. Je to s podivem, ale možná právě první díl mi přišel nejslabší, ale přesto dobrý.

Lajtwing
Lajtwing
19.04.2021 2 z 5

Koupil jsem si při čekání v Hradci Králové a od začátku cítil poměrně zklamání. Vše je štelované na další díly a budvání světa mi přišlo velice samoúčelné, tedy; "Takto to funguje a znamená to, že si vlastně můžeme navštívit to, co se autorce bude hodit." alší díly nevyhledávám.

LanaBear
LanaBear
07.04.2021 5 z 5

Po tolika YA knihách, které jsem dočítala jen se sebezapřením, přišla ona. Ta pravá.
Neviditelná knihovna.

Po přečtení anotace jsem od ní čekala hodně, a můžu říct, že má očekávání nejen splnila, ale dokonce předčila.
Kdybych měla vybrat jen jeden důvod, proč si knihu přečíst, byl by to ten, který mi v tolika YA chybí: postavy jsou chytré. Skutečně, Irene je inteligentní, ví to, a především; využívá toho! Už dlouho jsem nenarazila na tak sympatickou hlavní hrdinku. S Kaiem mají skvělou dynamiku, jejímž základem (tetelím se blahem, když to píšu) není romance. Příběh samotný je vynikající, má rychlý spád a přečtete ho doslova jedním dechem.

A když k tomu všemu přidáte ještě steampunkovou viktoriánskou Anglii obydlenou fae, upíry a vlkodlaky, na níž dohlíží sherlockiánský Peregrine Vale... Je třeba říkat víc?

diana1217
diana1217
30.03.2021 2 z 5

Nudila jsem se a knihu nedočetla, ale zároveň nad ní občas přemýšlím. Možná se k ní jednou vrátím.

Dominika_a
Dominika_a
29.03.2021 2 z 5

Ani nevím jak knihu hodnotit. Při koupi knihy se mi líbilo téma, ale přibližně do půlky knihy , jsem se nemohla začíst. Pak jsem se " kousla " a dala tomu víc času, ale celkový dojem to moc nepozvedlo. Budu hodně přemýšlet , zda zakoupit další knihy ze série.

nycol
nycol
17.03.2021 3 z 5

Úplně nevím, jak se touto knihou prokouše cílová skupina. Bojovala jsem s ní docela do dlouho, naštěstí se děj někde za půlkou stal uchopitelnějším a docela se těším na druhý díl.

mrsterezz
mrsterezz
10.03.2021 4 z 5

Úplně jiná než knihy, které normálně čtu, ale přesto mě děj vtáhl hluboko do děje. Hned jsem si musela objednat další díly. Za mě povedené fantasy, které chytne i lidi, kteří normálně po fantasy YA nesáhnou.

Julinka679
Julinka679
10.02.2021 3 z 5

Zajímavé fantasy z knihovnického světa v hlavní roli s profesionálními špiony Irene a Kaiem.
Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem se v tom světě zorientovala ale rychle jsem se začetla. Příběh plynul svižně a já tak měla knížku přečtenou vcelku rychle. Irene se mi jako hlavní postava líbila, Kaie jsem si bohužel tolik neoblíbila (z Měsíčních kronik mi prostě přijde lepší :-)).
Sice se jedná o zajímavý náměť, bohužel autorka do knihy zakomponovala úplně vše na co si vzpomněla což za mě úplně dobře nevyšlo, na druhou stranu mi i po dočtení knížka zůstala v hlavě a já se k ní myšlenkami ještě pár dní vracela.
Hodnotím tedy 3,5* a už se těším na další díl :-)

Pitia
Pitia
27.01.2021 2 z 5

Ze začátku se mi nedařilo začíst,kostrbatý děj,ale postupně se kniha rozběhla,tak uvidíme. Zajímavý námět,jsem zvědavá na ostatní díly,které už čekají na přečtení,pak posoudím více.