Nevěsta z kláštera
Manuela Schörghofer
Franka, mladší dcera pána z Marienfeldu, se jen těžce smiřuje s osudem řeholnice, zatímco pohledná sestra Melinda se může vdát. Franka si chce ještě naposledy užít svobody a vyjede si potají na projížďku do lesa. Tam potká Wulfa, Melindina nastávajícího, který v ní probudí hluboké city. Z úcty k rodině ovšem Franka odejde do kláštera, ale ani zde nenalézá klid, dějí se tu totiž podivné věci.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2022 , AlpressOriginální název:
Die Klosterbraut, 2019
láska 13. století tajemství křížové výpravy řeholní, klášterní život sestry křesťanství a islám historické romance romány pro ženy
Skrýt reklamy
Už dlouho jsem nečetla žádnou historickou romantickou knížku, i když dříve jsem tento žánr četla hodně.
Nevěsta z kláštera se mi líbila, přestože se příběh nevyhýbá klasickým klišé, tak má přece jen co nabídnout. Nahlédneme do středověkého kláštera a zjistíme, že ani zde nebyla tenkrát žena v bezpečí. Ať už se jedná o drobné podrazy a intriky mezi samotnými sestrami , tak se může jednat i o životně nebezpečné situace zvenčí. Podíváme se na rytířský turnaj i na válečnou cestu do Jeruzaléma. Sledujeme domluvený sňatek Wulfa a Melindy, i život Franky, která se i se svou nepoddajnou povahou, snaží udržet si své místo v klášteře.
Přečteno jedním dechem. Příjemné odpočinkové čtení.