Nevěsta jeho bratra

Nevěsta jeho bratra https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439972/bmid_nevesta-jeho-bratra-DZX-439972.jpg 4 67 17

Nejcennější dar série

< 2. díl >

Druhý díl série Nejcennější dar přináší životní příběh Abigail Nashové. Tato zlatovlasá kráska měla poněkud neortodoxní výchovu, protože jí matka zemřela při porodu, otec byl stále v cizině a vychovávala ji pouze stará teta. Abigail se usadila u kamarádky Prudence a jejího manžela lorda Knavea a velice se těšila do Londýna, kde ji manželé Knaveovi chtěli uvést do společnosti. Ale brzy po příjezdu do Londýna se jí jedné noci zhroutil celý svět. Nikdo nechápe, proč najednou z ničeho nic utekla s lordem Jasperem Campbellem do Skotska, kde se vzali, a poté se vrátili do jeho rodiny. Neposedný Jasper nemůže vydržet na nudném venkově a odjíždí k příteli na lov, kde je nešťastnou náhodou zabit. Abby se ocitá zničená, zoufalá a… těhotná v neznámé rodině s přísnou tchyní, Jasperovým zodpovědným starším bratrem Morganem Campbellem, markýzem z Brigstonu, a s tíživým tajemstvím, které se nakonec rozhodne sdělit svému švagru Morganovi. Mezi oběma mladými lidmi stále sílí porozumění, které se posléze mění v něžné city, ale legalizace jejich vztahu zdánlivě nemá řešení, protože v Anglii platí zákon, že švagr a švagrová nesmí vstoupit do svazku manželského…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

My Brother's Bride , 2018


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
06.05.2022 4 z 5

Pěkný romantický příběh, který lidem může dodávat kuráž, aby za svou lásku bojovali a hned se nevzdávali při první překážce. A také příběh o tom, že někdy i člověk, o kterém nemáme moc valné mínění, může mile překvapit, a tak se zamyslet sami nad sebou. Ukázka "hloupého" zákona tehdejší doby. Hrdinové příjemní a příběh poutavý.
****
Občas člověk klopýtne, občas dostane za ucho a občas ho to úplně převálcuje. Nezáleží ani tak na tom, jak se člověk cítí, jako spíš na tom, jestli se rozhodne, že se znovu zvedne a půjde dál, nebo že bude znovu doufat.

petulkapeta
12.02.2022 4 z 5

,,Jak je to možné, že jedna žena je v naší rodině příčinou tolika potíži? Kdyby mi na Abby tolik nezáleželo, nesnášela bych ji. Ale pokud mám říct pravdu, mohla bych ji mit dokonce radějí než tebe."

To byla tchýně...no jeden pribeh lepsi jak duhy u tohohle mi slza skoro ukapla. Abby byla úžasná a Morgana jsem si zamilovala


Ála1968
05.10.2020 3 z 5

Bylo to skvělé.Oproti prvnímu dílu to mělo úžasný příběh.

Liduka
04.10.2020 5 z 5

Moc se mi to líbilo. SPOILER: Nečekala jsem, že Abby bude mít takový důvod, proč si vzala Jaspera. No a Morgan ten byl prostě úžasný a ten jejich badminton :-) Byla jsem zvědavá, jak se autorka popere s tím, že se ti dva nemohou vzít a udělala to skvěle. Už se těším na příběh Sophie

Sidonka3
16.08.2020 3 z 5

Momentálně mám období, kdy čtu více oddechovek než jindy a tento románek se mi četl lehce. Něco podobného jsem na tu dovolenou potřebovala.
Je to druhý díl ze série, první, "Snoubence mé sestry", ovšem nutně nemusíte znát, protože to je samostatný příběh. (Já ovšem i jedničku všem romantickým duším doporučuju).
Líbilo se mi, že tady měla hrdinka trochu více překážek a méně idylický osud, než našla svoje štěstí. Něco špatného v minulosti zažila a alespoň chvilku musela něco přetrpět a trošičku se snažit, aby samota a smutek nevzaly nadvládu nad jejím životem. Hledala únik z dosavadního života, který nejdříve nalezla třeba jen v maličkosti, dokud nenašla oporu ve vztazích.
Nemusíte se bát něčeho temného, vše je tu podáno zběžně, až nehluboce, letmo a i ty potíže jsou skoro takové bezproblémové. Škoda, že se tak snadno a rychle nevyřeší i trable ve skutečném životě, v těchto pohádkách je zpočátku i komplikovanější život vlastně docela snadný.
Trochu mi vadil překlad, v některých slovech i vypadávala písmenka, to mi trochu kazilo dojem, jinak jsem celkem spokojená, protože jsem právě teď hledala něco nenáročného a přitom milého.
Nevěstě jeho bratra dávám tři hvězdičky a Snoubenci dokonce o hvězdu víc. Opravdu příjemné a jednoduché čtení.

alzbeta4340
18.07.2020 5 z 5

Roztomilé. Abby s Morganem mi byli oba sympatičtí a Morganova matka stejně tak. Zápletka byla trochu krkolomná, ale dobře vymyšlená - vyhovovalo mi i její zakončení.
Povedená historická romance, doporučuji. Těším se na další díl.

rampapa
17.07.2020 5 z 5

Na druhý díl jsem se hodně těšila a sem šťastná jak to dopadlo. Abby a Morgana jsem si hodně oblíbila. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl o Sophii. Knížka se mi moc líbila a velmi jí DOPORUČUJI všem co mají rádi romantiku.

Litocha
14.07.2020 3 z 5

Možná je to můj problém, poslední dobou mě často čtení moc nebaví, ale tohle je za mě nejslabší knížka od Rachael Anderson. Má na romanci dost neobvyklé téma a normálně mám ráda takové to postupné sbližování, ale
a) tady nebylo dostatečně prokreslené, takže ta velká láska se pak hůř věří;
b) vztah k Jasperovi byl popisován dost podivně;
c) byl tu dost řídký děj bez nějakého dramatického oblouku;
d) postava matky/tchyně mi připadala nekonsistentní, každou chvíli se chovala jinak;
e) k jinak tradičně uměřené romanci se moc nehodily sentimentálně dramatické fráze jako "osud horší než smrt", "v hloubi srdce věděla"...;
f) postava Prudence, kterou jsem měla v předchozím díle ráda, tady kvůli zarytému dohazování vycházela strašně nesympaticky;
g) neskutečně mě dráždilo počeštěné Anička;
h) mám pochyby, jak by ve společnosti prošlo řešení problému ústřední dvojice;
ch) chybělo mi odlehčení humorem.
Pořád to byla celkem příjemná romance, ale doufám, že Sophiin příběh bude lepší.

MinaHawke
02.07.2020 5 z 5

Opět velmi milý příběh. Abigail je velmi dobrá přítelkyně Prudence a ta by ráda dohodila své přítelkyni manžela. Proto Abigail manželé Knaveovi vezmou do Londýna, aby ji uvedli do společnosti.
Nemohu se dočkat třetího dílu.

Maruš.D
21.06.2020 3 z 5

Velice se mi líbil začátek knihy. Vývoj děje i citů mezi Abby a Brigstonem. Tak nějak jsem už od začátku věděla, co se asi přihodilo, ale i tak jsem byla vývojem událostí překvapená. Rozhodně lepší zápletka, než v předešlém díle. Postavy byly fajn, ale přesto mě ke konci už moc nebavily. Příběh byl chvilkou nudný a co mě tedy nesedí, je autorčin styl psaní.

astra3
16.06.2020 4 z 5

Jednoduchá, milá, romantická. Autorka má i lepší.

Channach
01.06.2020 4 z 5

Romantická oddechovka, více v mé recenzi v záložkách.

biki
15.05.2020 4 z 5

Ač jsem v komentáři k prvnímu dílu psala, že si další asi nekoupím, po opětovném otevření obchodů jsem si přece jen v rámci podpory jednoho malého knihkupectví knihu pořídila. A vůbec nelituju, neboť jsem byla velmi příjemně překvapena. Kniha je o poznání lepší než první díl, s podstatně kvalitnější zápletkou a také s o hodně věrohodnějšími charaktery hlavních postav. Rovněž vývoj vztahu mezi Abby a Morganem působil věrohodně, stejně jako prvotní reakce Morganovy matky na Abbyno odhalení. Opravdu, nic přeslazeného.
Můj dojem, co se týká Jaspera - druhorozený syn bez nároku na dědictví. Měl by si sice hledat své místo v životě, ale jakoby na to neměl dost silnou vůli a motivaci. A protože to byl v jádru slušný člověk, chopil se příležitosti vykonat aspoň nějaký smysluplný čin, i když se to tak úplně nesrovnávalo s jeho pojetím života. Bylo mi ho líto a myslím, že nejsem sama.

LilianaFalcon
11.05.2020 4 z 5

Krásný a dojemný příběh. Abigail to opravdu neměla jednoduché, ale je vážně škoda, že jsme se nedozvěděli něco víc o Jasperových pohnutkách.
Autorka píše krásné příběhy, které by si zasloužily i více stránek. Pak věřím, že by to mohlo být i na plný počet. Takhle to působí nedotaženě.

pip11
03.05.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, nebylo to nic přeslazeného, byl to spíš hořkosladký příběh. Série Nejcennější dar je velmi pěkná a už se těším na další pokračování o Sophii. Je také příjemné, že postavy z prvního dílu se dále plynule rozvíjí i v tom dalším.

havrmoni
23.04.2020 5 z 5

Další pěkný příběh z pera této autorky. Tady není co dodat. Jen, že nad některými zákony tehdejší doby mi zůstává rozum stát. Viktoriánská Anglie je pro mě plná šileností co se týká žen i dětí.

JanaDor
18.04.2020 4 z 5

Opět to byla hezká romance, bez přeslazených činů a řečí. Jen mi v tomto díle chyběl vtip. Dá se to předpokládat, když někdo blízký umře. Chápu to, ale bylo to kapku jiné, vážnější. Třetí díl má být o sestře Prudence Sophii. Na což se moc těším, protože Sophie vypadá nenápadně, ale tuším, že má hodně co ukázat. Teď si jen musím počkat na další díl.