Nevěřte Hunterovi

Nevěřte Hunterovi https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431614/bmid_neverte-hunterovi-Q3Q-431614.jpeg 3 117 28

Zakázané vztahy, rodinné tajemství a nebezpečná láska v jednom z nejčtenějších příběhů na Wattpadu Nikdy jsem nad slovem rodina nepřemýšlela tolik jako ve chvíli, kdy jsem poznala rodinu nového přítele mé matky. Rodinu plnou zmatku, zlosti a lží. Čtyři nevlastní bratři a jejich malá sestřička naprosto změnili můj klidný svět. Jak jen mohu přežít mezi kluky? Jak moc se u Hunterových změním? A dokážeme si zachovat vlastní životy, nebo už nic nebude jako dřív? Ráda bych řekla, že zvládnu cokoli, ale na některé věci se prostě připravit nemůžete.... celý text

Přidat komentář

Ann98
06.08.2023 5 z 5

Dojemný a krásný příběh. Taková milá romance pro mladé dívky. Kniha je velmi čtivá, měla jsem ji přečtenou prakticky ze dne na den. Samotný příběh je takové klišé a je předvídatelný, ale však o co jde. Přesně tohle někdy chceme a hlavně potřebujeme číst. Na druhou stranu i přesto se dá snadno vžít do děje, hodně tomu napomáhá i styl vyprávění.
Je pravda, že konec byl pro mě jedno velké překvapení a bylo to něco, co jsem rozhodně nečekala. Trošku mě to mrzelo, přece jen jsem čekala, že to dopadne úplně jinak. Ale asi to tak mělo být a je to tak správně. A hlavně o to víc příběh působil reálně.
Azaria mi sedla od první věty. Na svůj věk byla velmi rozumná a chytrá. Celou knihu jsem s ní soucítila a bylo mi jí líto. Zato její matku jsem stránku od stránky nenáviděla víc a víc. Jack byl takový arogantní spratek z bohaté rodiny, ale tak nějak i jeho si od první stránky zamilujete. Protože uvnitř je úplné zlatíčko. Líbilo se mi, jak se autorka poprala s popisem první lásky mezi hlavními hrdiny. Všechno pěkně ve vší počestnosti.
Celá kniha se nese v duchu tajemství a lží. Je spíš akčnější než vyloženě romantická. Což není na škodu, naopak.

aquaver
22.05.2023 3 z 5

Tuto knížku znám z wattpadu, kdy jsem tenkrát čekala až vyjde další část. Pamatuji si že tenkrát jsem byla z příběhu hodně nadšená a ten konec mě zamrzel. Na druhou stranu je to aspoň jiný konec. Každopádně dneska už to pro mě není. Je znát, že je to opravdu pro náctileté. Jednoduše napsáno (a spoustu chyb - nemyslím teď jako i/y apod., ale někdy ten příběh divně navazoval až to nedávalo smysl).
Každopádně asi jako knížka pro mladé dívky to je fajn. Obzvlášť když nemají třeba ještě tolik načteno.


Anie94
04.03.2023 4 z 5

Tato kniha asi uz neni uplne pro mou vekovou kategorii. Je hodne predvidatelna a prvoplanova a co se tyce deje neprinese nic noveho. Ze zacatku ma pomalejsi rozjezd, ale jakmile se dostanete k zapletce a rozkryvani minulosti, tak se vas pohled na knihu zlepsi. Dostanete peknou (i kdyz ne prevratnou) romantickou linku, temne rodinne tajemstvi a dobre utkanou sit lzi. Z konce jsem byla na vazkach. Nevim, zda je to ptesne to, co kniha potrebovala.

Jirinamac
28.12.2022 3 z 5

Knížku jsem rozečetla před delší dobou a odložila jí. Zdlouhavé čtení celkem o ničem, ale nakonec jsem ráda, že jsem to dočetla. Česká autorka bude mít určitě nakoukaných hodně dívčích filmečků z amerického studentského prostředí.

luciefeix
18.11.2022 4 z 5

přečteno na jeden zátah , nečekaný konec , napínavé

knihomolka27
04.08.2022 2 z 5

(SPOILER) Asi po 20 stránkách jsem si uvědomila, že mi tato kniha něco připomíná. A když mi došlo co tak mě zamrazilo....Že by se jednalo o další Papírovou princeznu! No, ne tak docela, ale moc daleko to k ní teda nemá, ale nepředbíhejme.

Takže.....celý příběh je vlastně dost komorní, což by nemuselo být špatně. Jenomže v tomto případě je to z velké části jenom vycpávka a něco dít se začne až úplně u konce. Jinak je to jen příběh nového holky do rodiny, která si uvědomuje, že ta rodina má tajemství a samozřejmě se zamiluje do jednoho z bratrů. Jakože těch z té nové rodiny, né do svých díkybohu. Každopádně tato linka je nanejvýš předvídatelná, obvyklá, romance jak už jsme zvyklí dost zrychlená a postavy se stávají, především tedy hlavní hrdinka s každou další stránkou čím dál tím víc otravnější. Jakmile jejich ,,zakázaná" romance pokračuje stává se z toho tak srdcebolná a melancholická záležitost, že se vám nechce brečet dojetím, ale naopak zoufalstvím....né ani tak proto, že by to bylo pořád to samé dokola, ale pro to, jak neosobně a přecukřeně to všechno působí.

O té knize by se dalo mluvit skutečně dlouho, a u mě dost převažují zápory nad klady. Co se ale musí autorce nechat je, že styl jejího psaní je vlastně velmi čtivý a určitě není špatný. Čte se to velmi dobře a rychle. A autorka dokáže psát i ohrané téma celkem poutavě, takže se za dobu čtení nudíte opravdu jen párkrát. Tady mé klady ale končí.

Family o kterou tady jde především má tak silné pouto, že po šesti letech pomalu nikdo o nikom neví a hlavně se to ani nesnaží zjistit. Né vůbec jsem s těma lidma nežila třeba pár let a neviděla je každej den. Když se snažíte celou knihu navodit atmosféru, že rodina má držet pohromadě i přes své problémy, tak ten konec je jako plivnutí do tváře. Romance mezi J a Azou je strašně přepálená a fakt nechápu jak někdo může milovat někoho takového jako je J. Pokaždé když se tam začali ochmatávat jsem si říkala..tak stačí, můžeme dál...jenomže ono to tam začalo být na každé druhé stránce, což rovná se strašná otrava. Postavy u kterých to vypadalo, že budou pro Azu důležité se kamsi vytratí uprostřed knihy, protože proč by byly potřeba když tu máme naší dokonalou romanci. Vztah mezi dcerou a matkou je děs běs, celou dobu dělají z matky to největší monstrum, což bylo hodně ploché, ale brala jsem to, ale na konce se v jedné větě snaží z ní udělat morálního člověka...což přijde úplně odnikud, takže to působí hrozně divně. To samé platí pro náhlé vyznání C k Aze a jeho sabotáž a taky to řešení minulosti J, ke kterému se kniha ze začátku vůbec nevyjadřovala a na posledních stránkách najednou vykopla celou tuhle zápletku. Ta byla celkem zajímavá, ale opět nedotažená.

Co na knize bylo nejhorší to bylo určitě to, že mi kolikrát přišlo, že se postavy chovájí opravdu hrozně, divně až jako hodně divně. A nejhorší na tom bylo to, že mi přišlo, že to chování autorce přišlo asi ok. Jako J a jeho neustálé dorážení na Azu hned první den co přijela, to je normální jí hned sahat na zadek? A to mám pak věřit, že je to prostě jen v duši hodný kluk co si ve volném čase maluje krajinky. Ne. Tyhle borci s velkým B mě už fakt neba, naopak mě děsně iritujou. A ten seznam, to byla poslední kapka. Jakej morální člověk tohle udělá, no a co, že to pak spálil...vždyt předtím to psal stejně jako všichni a ty dívky hodnotil jako nějaké jídlo v restauraci. Prostě fuj...dobrá duše. S tím na mě nechodtě. Být mladý a dělat hlouposti je jedna věc, ale dělat tohle je prostě zvrácenost. A nevím proč by na to měla Aza zapomínat, jen proto, že J dobře líbá, nebo se najednou začal chovat slušně. Postavy si protiřečí, jednou někoho nemůžou vystát, pak mu vlastně přejí štěstí viz třeba April a její snoubenec. Těch situací kdy postavy vypouštěly z pusy ty největší bláboly, které měly znít totálně hrdinsky je kniha oprvadu plná, a vy je nemůžete brát vůbec vážně.

Děj je opravdu velmi jednoduchý a velmi černobílý, a další podobné knihy už určitě číst nehodlám. Nemůžu ani doporučit a kvalitativně je to na úrovni papírové princezny...i když je to přeci jen asi o chloupek mín stupidní, ale ne o moc.

A úplně závěrem si nemůžu odpustit: Autorka přecukřené teen romance si asi řekla, že chce, aby tato nerealistická a ,,vtipná" kniha skončila přeci jen realisticky a popudila tím i tu malou skupinu svých fanoušků. Vtipné na tom je to, že z celé knihy je tohle vlastně nejvíc uhozená část....včetně toho ,,emočného" loučení na konci. Ne mi nemůžeme být nikdy spolu...nikdy, prostě ne. Hele, copak seš nesmrtelnej upír co se bojí milovat, jelikož ví, že přežije každého ke kterému si vytvoří vztah, nebo si člověk, který má nevyléčitelnou nemoc a nechce k sobě připoutat někoho dalšího...tyhle vztahy nemají většinou budoucnost. Ale řekněte mi jedinej důvod proč by ty dva amatéři nemohli jako bejt spolu....a to jak už za 6 let mají svoji malý, milý rodinky s nějakými milými lidmi, kteří pro ně vždycky budou až druzí....Ehm, opravdu tleskám, to je vážně reálný a uspokojivý konec...rodina nadevše. Proč se zajímat o rodinu, když mám konečně svůj podnik a manželku, kterou oblbuju, jelikož stejně chci někoho jiného. Ano byl opravdu velký problém být spolu...neřešitelný. Stačila jenom nasednout do auta nebo napsat email, nebo zavolat do novin....vow

Erika017
26.03.2022 5 z 5

Popravdě moc nechápu ty negativní ohlasy. Mně osobně přišla kniha velmi originální a čtivá se zajímavou zápletkou a dějem. Doporučuji

Amitiel76
04.11.2021 3 z 5

Papírová princezna po česku? Hmm....
První polovina knihy mi přišla hodně amatérská. Úplně mě to bilo do očí. Takový dívčí, romantický počin umístěný na Wattpadu. Pro mou náctiletou dceru fajn čtení. Ale pro nás "zkušenější" čtenáře? Bojovala jsem, abych ji znuděně neodložila. Tohle asi nedám...
Ale ve druhé polovině, jako by autorka nabrala vítr do plachet. Místy jsem měla pocit, jako by její ruku vedl někdo jiný. Styl se hodně změnil, a konečně si získal mou pozornost. To už bylo vážně lepší. Jen ten konec mě překvapil. U podobného druhu literatury, bývají většinou šťastné happy endy. Nebo snad né? No, nejspíš nemůže být každý den posvícení :-)
Za mě tak tři a půl hvězdičky.

Chris24
19.09.2021 3 z 5

Tuto knihu jsem nedávno objevila na aplikaci Wattpad, ale moc mě tam nezaujala. Poté jsem zjistila, že existuje i v knižní podobě a v naší knihovně je dostupná. Řekla jsem si, že to s ní zkusím a nelituji toho. S Azariou jsem si hned padla do oka a dokázala jsem se do ní vžít. Ze začátku mi kniha připadala taková klidná a brala jsem jí jako oddechovku. Někde v půlce se to ale začalo rozjíždět a já se od knihy nemohla odtrhnout. Přečetla jsem ji za necelý víkend. Jsem ráda, že tam byl i náznak detektivky, i když mi to přišlo moc jasné. Jediné, co mě zarazilo a velmi zklamalo je to, jak ta kniha skončila. Čekala jsem, že zůstanou spolu, ale autorka to utla dřív, než si stačili vyznat, co k sobě vlastně cítí.

Nikychlupova
20.07.2021 4 z 5

Konec knihy se mi zdál moc rychlý, najednou z romantiky detektivka. A konec mě moc nepotěšíl, za konec hvězdu dolů, a jinak se kniha četla dobře. Dávám čtyři Hvezdicky.

Bebe2004
30.06.2021 3 z 5

Knihu napsanou podle příběhu z wattpadu lze poznat hned podle první věty. Ten styl psaní, způsob vyjadřování, to všechno ukazuje na původ. A to je jeden z důvodů, proč ji hodnotím jen třemi hvězdičkami. Kdybych jí četla právě na wattpadu, pravděpodobně bych si řekla, hmm, hezký příběh, ale rozhodně ne knížka. Dalším důvodem je konec. Ani týden po přečtení jsem se s ním nesmířila, pořád nechápu, proč zrovna takhle, nenašla jsem v tom žádné smysluplné ponaučení nebo něco. Každopádně obsahově knížka není špatná, ačkoliv trochu zbytečně natahovaná.

whiolet
21.03.2021 4 z 5

(SPOILER) Knihu se kterou srovnávají někteří tuto knihu neznám, takže nemohu posoudit zda jsou si podobné já v tom spíš viděla After a knihy od Coleen H.
Jinak se mi příběh líbil, postavy (tedy až na matku Azarii) jsem si oblíbila, hlavní rozzuzleni příběhu jsem absolutně netušila a dalo to knize tu správnou šťávu, jenom tedy ten konec mě zklamal, ach jo čekala jsem , že se Jack objeví ve dveřích a odjedou spolu do západu slunce v cadillacu :)
Na druhou stranu mě štvalo, že knihu napsala česká spisovatelka, ale zasadila to do Ameriky, to byla vážně velká škoda.
Jinak to byla příjemná oddechova knížka, která mě vytáhla ze čtecí krize.

happy19
01.02.2021 3 z 5

Celkově to nebylo vůbec špatné...ano,hodně mě to připomělo jinou..."královskou rodinu"
Závěr překvapil,ale nezlamal...no tak jo,možná trošku,-)

„Jdi za svým snem a Vesmír ti otevře dveře tam, kde dřív byly pouze zdi.“

_Brunetka_
04.01.2021 3 z 5

Milionkrát lepší wattpadovka než After. Autorčin styl psaní je supr, kniha se četla dobře a rychle, nic se zbytečně nenatahovalo. Příběh mě bavil, to říkám naprosto upřímně, i když to byla pitomost. Objevilo se tu i jakési napětí a zajímavé/překvapivé odhalení, a přestože to bylo hodně nereálné, mně se to líbilo. Konec mě překvapil a dalo by se říct, že i potěšil. Teď pojďme k negativům, protože bez nich se tahle kniha neobešla. Postavy nebyly úplně na zabití, ale vyloženě Azaria pro mě postrádala nějakou šťávu jako třeba Ella z Papírové princezny, byla taky místy dost naivní a nelogická. Postava Jacka mi k srdci nepřirostla vůbec, na začátku mi byl nepříjemný jako vřed na určitých místech a pak si prošel absurdním vývojem a ukázalo se, že důvod k hajzlovství ani nebyl, ale změnila ho holka, s kterou mluvil pět minut a při tom ji urážel, což je ještě absurdnější. Nejvíc mě v průběhu čtení štvala matka Azarii svou omezeností a povrchností, by fakt mohla kandidovat na titul matky roku. Po romantické lince se tady trochu slehla zem, to, co tu za ní autorka vydávala, byla naprostá konina, která byla nereálná a urychlená – a vy jí zkrátka nevěříte a nefandíte. Nápad zakázané lásky už je taky trochu ohraný, co si budeme. Podtrženo sečteno tuhle knížku hodnotím ale jako průměr, u kterého nemusíte přemýšlet a příběh vás chytne, pokud nemáte velká očekávání – alespoň mě to bavilo. Samozřejmě je to místy přitažené za vlasy, nelogické a taky nereálné, ale na to se musíte připravit, podle mě je to rozhodně lepší čtení než After, ale je to slabší než Papírová princezna. Nenáročná oddechovka.

Veronikados
02.11.2020 4 z 5

Dočteno. Musím říct že jsem knihu četla i na platformě Wattpad, tenkrát jsem v ní viděla jakési kouzlo a chtěla číst stále dokola. Mezitím jsem zapomněla o čem to bylo a když dočetla znovu, naprosto jsem chápala svoje dřívější pocity, kniha totiž vůbec neskončila jako většina young adult, to je možná i důvod slabého hodnocení knihy. Mrzí mě to.....tato kniha je něco mezi příběhem na wattpadu a knihou, takový průměr, ale velmi zajímavý průměr s koncem na zamyšlení. Rozhodně doporučuji si přečíst, dost mě bavila. Rozhodně víc než autorčina prvotina, Clarity. Hodnocení 87% (4.4 hvězdičky).

JudyMon
15.10.2020 4 z 5

Kniha se dobře četla. Nevtáhlo mě to do děje tak, že bych se nedokázala od knihy odtrhnout. Vyplnila můj čas během cestování. Ke konci už to bylo trochu napínavější. Celkově hodnotím knihu kladně.

Lucynell
23.07.2020 3 z 5

Tato kniha nepatří zrovna mezi ty, které bych si s chutí přečetla po druhé. Příběh nebyl nijak moc poutavý, teprve až ke konci, kdy začali rozplétat rodinná tajemství, mě více pohltil. Jinak dějově se mi rozhodně líbila více autorčina předešlá kniha Clarity.

LilianaFalcon
21.06.2020 2 z 5

Dovedu si představit, že na wattpadu si příběh získal řadu fanoušků, ale jako kniha to bohužel nefunguje.

Cress
18.06.2020 2 z 5

Tuhle knížku jsem četla ještě na wattpadu a myslím, že tam měla zůstat. Četla se dobře a celkem příjemně mě překvapil konec, ale to je vše, co můžu pochválit.

pajushka
10.04.2020 odpad!

Jsem toho názoru, že když už někdo chce naprosto nepokrytě kopírovat Papírovou princeznu, tak by to měl alespoň udělat pořádně. Už dlouho se mi nestalo, že bych měla k nějaké knížce takovou nechuť, že jsem ji v půlce prostě přestala číst. Většinou mě na ději zaujme alespoň něco, třeba jsou mi sympatické postavy nebo mě fakt zajímá jak to celé dopadne, ale tady nic... Opravdu nechápu, že v dnešní době, kdy je plno skvělých autorek, vydají tohle.

Autorovy další knížky

2019  63%Clarity
2020  58%Nevěřte Hunterovi
2021  72%Kindness

Kniha Nevěřte Hunterovi je v

Přečtených164x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených4x
Knihotéce135x
Chystám se číst71x
Chci si koupit29x
dalších seznamech5x