Nevěra

Nevěra https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235341/bmid_nevera-7R9-235341.jpg 3 701 157

Lindě je 31 let a podle mínění všech vede dokonalý život: bydlí ve Švýcarsku, v jedné z nejbezpečnějších zemí světa, má skvělé manželství, milujícího manžela, roztomilé a způsobné děti a zaměstnání novinářky, na které si nemůže stěžovat. Rutina a předvídatelnost každodenního života v ní však začínají budit pochybnosti. Už nedokáže snášet úsilí, které musí vynakládat, aby vypadala šťastně, zatímco ve skutečnosti k životu pociťuje nesmírnou apatii. To všechno se změní, když se setká s mužem, s nímž si v době dospívání byla citově blízká. Jacob je teď úspěšný politik a během interview, které s ním Linda pořizuje, v ní posléze vzbudí něco, co už dávno nepocítila: vášeň. Linda teď udělá všechno pro to, aby si tuto nedosažitelnou lásku vybojovala. Bude muset klesnout až na samé dno lidských citů, aby nakonec došla vykoupení.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Adultério , 2014


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
17.04.2024 2 z 5

Nepřišla jsem příběhu na chuť. Linda je pinda. Má všechno v fňuká. A tak hledá rozptýlení.
Její vnitřní život je někdy dobře popsán a místy jsem její pohnutky kapku i chápala, (když třeba hledala vysvětlení svého stavu).

V příběhu vlastně není žádná silná postava. Linda je hrozně negativní a sobecká, její milenec... nijaký. Manžel vypadá, že se někde zapomněl, děti skoro nejsou vidět... ostatní postavy se mihnou.

Proč autora tohle téma trápilo, že o něm musel napsat, netuším. Je ale vidět, že dokáže obsáhnout škálu námětů, což je vždy fajn.

tatjana1737
05.01.2024

Nemám ve zvyku odkládat knihy nedočtené, ale tohle jsem fakt nedala a vzdala to na str. 72. (Z toho 64 stran jsem dala ještě v loňském roce a mohla si tak zvednout statistiku za rok 2023 :-), kdybych pořád nedoufala, že to dám.) Knihu mi věnovala kamarádka a už po pár stranách jsem se jí musela ptát, jestli se mi názvem či příběhem snaží něco naznačit. V hodnocení hlavní hrdinky byla podstatně drsnější, titulovala ji jako skot domácí, ale jinak použila i větu, která v hlavě po celou dobu blikala i mně, a totiž že hrdinku pálí dobré bydlo.

I těch 72 stran, co jsem se sebezapřením přečetla, mi ovšem přišlo neskutečně rozvleklých a roztažených tak moc, až byl příběh řídký a poloprůhledný a zcela neuspokojivý. Hrdinka se má dobře, nic jí nechybí, ale jednoho dne zjistí, že jí to vlastně nevyhovuje a zatouží po troše toho vzrušení. Co se lásky k bývalému spolužákovi (a nyní politikovi) týče, přišlo mi, že o ní přesvědčila sama sebe, láska tam žádná nebyla. Anotace slibovala vášeň a později zvrat, který hrdinku postaví před rozhodnutí - upřímně doufám, že to nebude nějaká nemoc dětí nebo manžela, které by ji přiměly chytit se za nos, protože to by bylo hodně laciné.

Bohužel nemám dostatek vůle, abych se přinutila číst to dál a zjistit tak, jestli se mýlím nebo mě autor něčím překvapí. Pokud takto vypadají všechny Coelhovy knihy, spolehlivě mě to odradilo od jeho četby, byť jsem na některé svého času vychvalované tituly byla docela zvědavá.


Vivetkav
02.10.2023 3 z 5

Zase jsem po delší době sáhla po Pauelho Coelho.. no trošku drsnější šálek, ale mělo to i vtipnou stránku a i něco na zamyšlení

Kasty
28.08.2023 3 z 5

Trochu jsem se musela do knížky nutit. První část byla celkem v pohodě, ale v druhé půlce mi ta Linda lezla hodně na nervy.

Beáta753
01.07.2023 4 z 5

Pro mě byla kniha byla velmi zajímavá díky svým úvahám. Je sice pravdou, že občas jsem se ztrácela a musela jsem text začít čít znova, ale určitě tě jsem tam našla spousty životních pravd. Samotný příběh je jednoduchý - žena, která má všechno se pouští do milostného dobrodružství s jiným mužem než kterého si vybrala na celý život. Myslím, že v tomto případě dopadl příběh ještě dobře. Manžel shovívavě čekal až se jeho žena vyblbne a ona díky tomuto poznání uznala, že svého muže opravdu miluje. Musela, ale projít touto zkouškou, aby k tomu došla.. Manželství není jednoduché, ale pokud se pořád držíme za správný konec dokáže to naše manželství jen posílit. Doporučuji knihu asi těm,co se v manželství pohybují na tenkém ledě.

Aligi
01.06.2023 1 z 5

Knihu jsem dočetla jen proto, abych věděla jak skončí. Příběh byl zdlouhavý, nudný a v závěru jsem si říkala, jestli to je myšleno vážně nebo ne.

DreamerX9
08.03.2023 2 z 5

Knihy Paula C. Mám v oblibě nicméně tohle bylo celkem zklamání. Moudrost a citáty ano. Ale celkově příběh nějaký hlubší pohled na nevěru nebo propletenost děje za mě chyběl. Slabší než jiné

Hakate
28.08.2022 3 z 5

Druhá kniha od autora a zatím poslední bohužel tato mě příliš neoslovila. Příběh mi přišel spíš nudný než zajímavý.

EvaHonsová
07.08.2022 5 z 5

Nejvíce se mi líbí příběh z doby ledové, který je vyprávěn dětem před spaním: Aby dikobraz přežil, musí žít s ostatními v těsné blízkosti, ale Ti nejbližší ho nejvíce zraňovali, proto se rozhodl žít sám. To mu ale neprospělo, neboť v osamocení umíral mrazem. Aby přežil, rozhodl se tedy raději žít v těsné blízkosti a být zraňován ostny těmi nejbližšími.
Kniha je zamyšlením nad životem a láskou. Kdo miluje, bude žít věčně. Je to otázka schopnosti milovat druhého bez výčitek a je jedno, jde-li o člověka nebo o psa. Jedná se o hluboký cit a ne každý ho je schopen.

Han-nah
21.06.2022 3 z 5

První kniha tohoto autora a dle komentářů , tak rozdílná.
Nevěra - banální slovo? To opravdu ne. Nevěra fyzická, emotivní, na sociálních sítích, pro někoho je nevěra polibek někomu jinému. Někteří odpustí, druzí to dotáhnou k rozvodu. Říká se, že , dokud budou ženy a muži, bude nevěra.
Štěstí - i na to mají lidé rozdílné názory. Pro někoho je to mamon a hromadění bohatství, pro druhého zdraví a šťastná rodina.
V jistém věku si každý člověk nasadí masku, která má poskytnout ochranu a bezpečí, ale tahle maska některým časem tak přilne k obličeji, že nelze sundat.
K poznání dojde i Linda, která nám svůj životní příběh a nevěru i svá trápení popisuje.

- V životě není důležité, co máš, ale koho vedle sebe máš.

Veronika13
24.04.2022 2 z 5

Moje třetí kniha od Coelha, kterou jsem četla a musím říct, že nejslabší. Hlavní hrdinka mě snad celou dobu iritovala. Knihu jsem dočetla jen proto, že jsem čekala nějaké Coelho typické moudro. Nedočkala jsem se.

suchankovak
15.03.2022 odpad!

Paulo je jeden z mých nejoblíbenějších moderních spisovatelů. Nevěra se ale hodně nepovedla. Všechny jeho ostatní knihy jsou čtivé, tohle se číst nedá.

tra-my5156
04.03.2022 1 z 5

Coelho je takovej hit or miss spisovatel. Rádoby duchovní řeči sice vede, ale v některých knížkách se mi to líbí a on to umí napsat docela hezky. Tahle kniha mě upřímně moc nebavila, přišla mi jako slabší odvar Coelhových kognitivních procesů jakože tuhle knihu napsal, ‘aby něco napsal’. Za mě tohle byl docela miss.

sicilia14
16.01.2022 2 z 5

Prvé knihy ,ktoré som čítala od Coelha, Alchymista a Piata hora mi učarovali, potom som začala čítať všetky jeho knihy a v určitom bode sa to zlomilo. Teraz po rokoch som vyskúšala niečo, čo som nečítala, ale sklamalo ma to. Zdá sa ze autor zmenil svoje poslanie zo spisovateľa, na ...ani to neviem zadefinovať. Na jednej strane komercia a na druhej akože hlboké myšlienky o Bohu a viere, je to také ezoterické? mystické?, doba a kupujúci si to žiadajú? Nie je to moja šálka kávy. Hrdinku som nepochopila, téma bola uchopena povrchne, skratkovito, priveľa poucnych fráz. Myslím, že Coelha odložím, a budem spomínať len na prvé knihy.

Nifredil
14.07.2021 3 z 5

Nic jiného nebylo po ruce, tak jsem sáhla po Coelhovi. Nu… přiznávám, nemám autora ráda pro jeho prvoplánové poselství v každé druhé větě a hraní si na duchovní hloubku. Tohle bylo trošku jiné kvůli tématu, ale pojato zase tak povrchně, až jsem hlavou kroutila. To opravdu stačilo těch pár duchaplných vět? A opravdu byly nutné ty explicitně sexuální scény (ne že by pohoršovaly, jen úplně nefungovaly jako posun děje, i když se o to autor úporně snažil)? A řešení? Vážně? Takhle jednoduše to všechno odbydeme a unoverzálně vyřešíme? Takhle předvídatelně? No ano, v jednoduchosti je síla, ale… No nic, no, nepřesvědčil mě. Šanci jsem mu dala, zůstává pro mě autorem pozérem, který píše na efekt a nepomohla ani změna tématu a vlastně jeho neobvyklá volba. Škoda.

pablito
07.04.2021 5 z 5

Narozdíl od pisatelů předchozích komentářu mě Coelho tímto románem nezklamal. I když musím přiznat, že zpočátku jsem pochyboval, zda to je opravdu Coelho. Byl jsem zvyklý v jeho tvorbě číst zeména mezi řádky a tady to vypadalo, že to bude jen "obyčený" román. Postupně se ale vybarvoval a o poselství (v řádcích i mezi řádky) mě neochudil.

aktijnov
21.02.2021 2 z 5

Z knihy jsem spíš rozpačitá. Hlavní hrdinka je rozmazlený, do sebe zahleděný fracek. Občas se chová jako psychopat. Děj nějak nemá spád....

pumply
02.02.2021 5 z 5

Knihu jsme si vzájemně předčítali s mužem, se kterým mě spojila právě nevěra... v mnohém jsem poznávala sama sebe, v mnohém jeho i "tu třetí"... zapůsobila na mě mocně. "Jen láska nestačí." / "Láska je vším."

Hanap279
14.01.2021 2 z 5

S hodnocením většiny čtenářů se celkem shoduji (m.j. popis sexu mě taky překvapil), jen mi přijde, že snad nikdo nepochopil závěr stejně jako já. Podle mne změna v myšlení "hrdinky" nebyla díky paraglidingu, ale tím, že se zjistila, že ani její muž není dokonalý a že i jemu chybí dobrodružství. To on navrhl paragliding a ona do toho šla, i když se bála. Myslím, že jí došlo, že ani v manželství nemusí být nuda a není proto nutné zrovna absolvovat paragliding. Myslím, že společně "postoupili na vyšší level" vztahu.

ondrach018
08.01.2021 5 z 5

Děj knihy je vpodstatě jednoduchý a lze se jej dozvědět už v anotaci. To, co na knize některé irituje a jiné naopak baví, je ta pouště duše, kterou nám tady Coelho servíruje. Kdo to nezažil, nechápe. Ale kdo zažil, ocení, jak ji Coelho popsal bravurně.