Neuvěřitelné líbánky

Neuvěřitelné líbánky https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204219/bmid_neuveritelne-libanky-204219.JPG 4 7 3

Bantam Romance série

< 46. díl >

Když bohatý vévoda z Doncasteru požádá o ruku mladší Antonii a ne její krásnou sestru Felicity, pro kterou si ho vybrali, jsou rodiče dívek právem rozhořčeni. A to ještě netuší, že Antonie sama požádala vévodu o ruku. Jaké bude jejich manželství z rozumu?

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The Incredible Honeymoon , 1976


více info...

Přidat komentář

LenkaAK
23.05.2020 4 z 5

Tak tohle byla zápletka! Nádherný romantický příběh vévody z Doncasteru, který se musí kvůli svým milostným eskapádám rychle na přání dvora oženit. Jeho milenka mu vybere vhodnou nevěstu, která je ovšem zamilovaná do někoho jiného. Do záležitosti se vloží její mladší sestra Antonie a vévodu přesvědčí, aby si raději vzal ji. Hlavní roli v tom všem hraje láska ke koním, jako obvykle u Barbary. Čerstvě oddaný pár odjíždí na líbánky do Paříze. Město módy zanechá stopy i na Antonii, kdy se z ošklivého káčátka promění v charismatickou labuť. Vévoda je v Paříži postřelen žárlivým manželem jedné ze svých "přítelkyň". Mezitím na Francii zaútočí Prusové a město na Seině je v obklíčení...
Podaří se dostat Antonii se zraněným vévodou z obleženého města zpět do bezpečí v Anglii? A co Antoniino srdce, dokáže přesvědčit Athola o tom, že je pro něj to nejlepší? ...
Příběh je skvělý, jeden z nejlepších, co Barbara vymyslela. Škoda, že nejsou některé scény např. na útěku nebo při pobytu v Paříži více rozvinuté, dodalo by to příběhu více šťavnatosti.

reader.007
10.02.2018 2 z 5

(SPOILER) Nevěřím vlastnímu oku: hlavní hrdinka pro jednou není ani blonďatá, ani na první pohled překrásná... Ale co, stačí ji slušně obléct a už se to klube... Nicméně v této knize stojí za zmínku hlavně to, že se autorka dopustila přímo neuvěřitelného rouhání, když nechala hrdinku přísahat, že nikoho nebude na světě ani v nebi (!) milovat tolik jako svého muže. A to dokonce ani své děti. Je vidět, že si Barbara mateřskou lásku opravdu považovala... (o náboženství nemluvě).
(apropo: znova děkuji IŽ za vynechaný kus odstavce textu, tentokrát mezi stránkou 55 a 56. Sice v něm určitě nestálo nic zásadního, ale stejně je to šlendrián)


Alinois
27.01.2018 5 z 5

Vévoda Athol se musí rychle oženit aby nepřišel o svoje místo u dvora a o svoji milenku. Vybere si za ženu Felicity, deru hraběte ze sousedního panství. Ta všk vévodu za muže nechce protože miluje jiného muže. Antonie, mladší sestra Felicity se nabízí že se ji pokusí zachránit a přemluví hraběte aby si vzal místo sestry ji. Má pro to i svoje vlastní důvody. Rodiči je odstrkována a doma se necítí dobře. Vévoda je její žádostí o ruku překvapen, ale souhlasí že si ji vezme. Dvojice odjíždí na líbánky do Paříže. Antonie je Paříží okouzlena, vévoda zase jí samotnou. Paříž se dostává do obležení a dvojice prchá aby nalezla svůj vlastní ostrov lásky ..... krásná kniha, která určitě stojí za pozornost.