Neuvěřitelné dějiny lékařství

Neuvěřitelné dějiny lékařství https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450964/bmid_neuveritelne-dejiny-lekarstvi-R06-450964.jpg 4 14 4

Historie medicíny v komiksu. Věděli jste, že první lékaři byli původně lazebníci? A že by svět nepoznal penicilin, kdyby si Pasteur v laborce uklízel? Publikace v sobě spojuje lehkost a hravost, kterou komiks ze své podstaty představuje, a poměrně náročné téma – popisuje jednotlivé etapy vývoje lékařství do nejmenších odborných detailů. Netradiční zážitek, který kniha čtenáři přináší, tak posouvá hranice populárně-naučné literatury a bude bavit profesionály, studenty i laiky.... celý text

Komiksy Historie Zdravotnictví
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

L'Incroyable Histoire de la médecine , 2018


více info...

Přidat komentář

Lka
06.10.2022 4 z 5

Tato kniha asi nebude bavit každého čtenáře. Já mám k tomu trochu blíž. Vystudovala jsem zdravotní školu, ale i tak to nebylo lehké čtení a musela jsem si dát několikrát pauzu. Více mě bavila moderní medicína. Některá témata byla víc zajímavější, některá zase míň. Ale i tak jsem se dozvěděla plno nových a překvapujících informací. Líbily se mi občas vtipné hlášky, např. tato : Kojenec prohlásil, že dospělí si myslí, že jsem jen žaludek na nožičkách :)

zuzi1162
12.08.2022 5 z 5

Tak toto je opravdu obsahla knizka, rozhodne nejde cist na jeden zatah. Kdyz pominu snahu autoru o neustaly humor, ktery u tohoto druhu literatury moc nemusim, tak mi to ale prijde celkem zdarile a ocenuji to jako doplneni k uceni detem napr. na stredni skole, tedy pro ty ktere to zajima. Rozhodne je to lepsi nez cteni spousty dlouhosahlych zivotopisu nebo popisu, jak se k cemu prislo. Je to dobry startovni bod pro zajemce o medicinu. Jeste priznam, ze druha polovina knihy, kde se resilo moderni lekarstvi, se libila vic.


Lejčís
22.05.2021 4 z 5

Tohle je opět jeden z těch komiksů, který neurazí nikoho. Je vhodný jak pro děti, pro mladé, dospělé, tak i pro starší generaci. Pro laiky, ale i odborníky, které jistě pobaví. Pro žáky i učitele. Zkrátka pro každého, kdo se chce zábavnou formou dozvědět něco víc z historie medicíny a jejích záhad. Najdeme tu dějiny lékařství od počátků lidské existence až do současnosti, přičemž jsou zde nastíněny i soudobé výzkumy nebo náhledy, jak by mohlo lékařství vypadat v budoucnu. Spousta zajímavých faktů zaručena - boje s epidemiemi, počátky anestezie, neurologie, oftalmologie, buněčné biologie a genetiky, antikoncepce, umělého oplodnění či jak funguje klonování a jak se dá v lékařství využít.

Počítejte však s tím, že jelikož je komiks z Francie, hodně informací se dozvíte hlavně z francouzského prostředí, nicméně se jedná o fakta uplatnitelná prakticky na celou historickou Evropu.

Nečekejte žádný superboom, ale pro nenásilné rozšíření obzorů naprosto top :)

TheRaven
01.11.2020 4 z 5

Vývoj medíny od pravěku až po jednadvacáté století. Vzhledem k národnosti tvůrců samozřejmě větší důraz na francouzské lékaře a badatele, ale jinak velmi pěkný přehled, ve kterém nechybí víceméně žádné podstatné události či milníky dějin lékařství. Kresba je podařená, ustavičné snahy o humor občas taky a rozsah tak akorát. Rozhodně doporučuju.

Autorovy knížky

Jean-Noël Fabiani
francouzská, 1947
2020  79%Neuvěřitelné dějiny lékařství

Kniha Neuvěřitelné dějiny lékařství je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst28x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x