Vyvolená

Vyvolená https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468541/bmid_vyvolena-FtG-468541.jpg 4 29 5

Netvora série

< 4. díl >

Nová válka mezi lidmi a arkaniky získává reálné obrysy. Trhlina v obloze ukázala ničivý potenciál odedávna uvězněných monster. A všechno se točí kolem Maiky Půlvlčice. - Ve čtvrtém svazku Netvory, obsahujícím sešity 19 až 24, se Maika víc než kdy dřív přibližuje odpovědím, po kterých tak dlouho pátrá – ale cena odpovědí není malá. Její přátelé a spojenci odhalují svá dosud skrytá tajemství a skutečnou loajalitu. Maika je vydaná na milost charizmatickému a demagogickému lordu Doktorovi, jehož spojení s Maikou a Zinnem sahá hlouběji, než si kdokoliv dokázal představit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

The Chosen , 2019


více info...

Přidat komentář

Kate18
09.01.2023 4 z 5

Kippa je v nebezpečí a prchá před svými pronásledovateli, při jejím útěku se nám odhalil více z historie světa. Maika se setká s Doktorem a odhalí jeho záměry.

fvalek
14.10.2022 4 z 5

Vyvolená přichází spíš s takovým aftermath po událostech minulého dílu, ale najednou jako by se všechno budování záhad zlomilo a hromadně se začala odhalovat všechna tajemství a důležité až zlomové informace. Odhalení Maičina otce, Kippiných schopností, starých bohů a mezidimenzionálních bytostí apod. Propojování se všemi informacemi, co jsme prozatím dostali, včetně dalších světů apod. je super, ale musím říct, že jsem se v tom docela už i ztrácel. Tolik plánů a tolik frakcí, sledovat záměry kumaei, lidí, arkaniků, prastarých, démonů, bohů, tohohle a tamtoho dvora apod. Co vlastně všichni chtějí? Teď se ještě znepokojivě začala zvětšovat Maičina rodina, kde taky není skoro nikdo normální a je zaděláno na pěkně nepřehledný guláš.

Nicméně samotné dění okolo Maiky je fajn a nějak spirálově to kolem ní pořád cirkuluje. Stále se objevují staré postavy, staré problémy. Postavy, které se zdály jako epizodní mají zase významné role a naopak velmi vážné postavy přicházejí a odcházejí. A vše to dostává nějaký směr, odhaluje se hrozně rozsáhlé pozadí a kontext a naštěstí se v tomhle díle už i pomalu odhaluje, co bude potřeba dělat, čemu je třeba zabránit atd. Navíc Kippy konečně dostává pořádnou roli a je tak nějak vysvětleno, proč je tenhle pižďuch nedílnou součástí série od samotného začátku. Prostě díl po stránce nějaké akční stránky oproti minulému slabší, ale po stránce logické návaznosti a budování děje úžasný.


RaptoR
02.09.2021 5 z 5

Opět musím dát bůra, byť oproti předchozí knize se ubírá na akci a přidává na odhalování světa. To nám v podstatě stejně nebude moc platné, protože nové postavy a nové frakce představují nová nebezpečí. Kippa je rozhodně zajímavou postavu, která se vymaňuje z role sidekicka. A neodvratná válka již klepe na dveře!
Více v recenzích.

Lusa
25.08.2021 5 z 5

Za mě opět skvělý a napínavý příběh.

KubaHanzelin
02.08.2021 3 z 5

Pořád se na to parádně kouká, čtenář se v tom už i začíná orientovat, ale samotný příběh začíná pokulhávat. Postavy se začínají chovat místy nelogicky a původní kouzlo se pomalu začíná vytrácet. Maičin otec je velmi zajímavá postava o které se, doufám, dozvíme víc, protože si pro teď nejsem jistý, jestli se jedná o dalšího zaporáka nebo se ještě projeví jinak. Doufám, že se příběh pomalu blíží do finále, protože zbytečné natahování by mu mohlo uškodit..

Autoři knihy

Marjorie Liu
americká, 1979
Sana Takeda
japonská, 1977

Kniha Vyvolená je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce21x
Chystám se číst7x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x