Dítě války

Dítě války https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493565/bmid_dite-valky-sHc-493565.jpg 5 19 4

Netvora série

< 5. díl >

Doutnající uhlíky nepřátelství mezi lidmi a arkaniky se rozhořely a na Známý svět padl stín nové války. Maika Půlvlčice si uvědomuje, že se rychle blíží katastrofa kosmických rozměrů, ale prozatím se snaží přežít – a vyhrát – první bitvu.   V pátém svazku Netvory, obsahujícím sešity 25 až 30, bude Maika muset zapomenout na prožité zrady a osobní pocity, aby pomohla bránit opevněné arkanické město Ravenu, první válečný cíl Lidské federace. V žáru boje budou Maika a její přátelé postaveni před těžké rozhodování mezi spravedlností a slitováním, bezpečím a svobodou, rodinou a společností, za sebe i za druhé.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Warchild , 2020


více info...

Přidat komentář

fvalek
06.11.2022 4 z 5

Páni, tak tenhle díl je od začátku do konce jedna velká jízda. No, velmi jednoduše, jedna velká bitva. U finále 4. dílu by mě vůbec nenapadlo, že to takhle vygraduje, ale Kumaea a federace mají jiné plány. A nutno dodat, že se ne vždy shodnou. Nejhorší je, že po událostech minulých dílů do toho ti chudáci Arkanici padají po hlavě a někdy je až k nevíře, jak jsou obě spoluautorky drsné a nebojí se násilí a brutalit. Opravdu jsem měl stísněný pocit a místy mi bylo hodně těžko, líto ztrát a nebo jsem i cítil frustraci z toho, jak je ta válka drsná a ničivá. Nicméně Maika to ze začátku zvládá dobře a dost drsně. Líbí se mi její démonský mód, který tam rozpoutá. Chudák je spíš Kippa, která tohle všechno musí zažívat. Sice ještě nedošlo na přímou konfrontaci, ale objevuje se i tetka a bude veselo, což mě potěšilo. Naopak mě rozzuřilo, že hraběnce nevyšel ten útok na federaci, snad se ještě bude řešit proč.

Celkově tak tenhle díl byl totální maso, i když vlastně o ničem. Tahle bitva nás v ději nikam neposouvá, i když odhaluje další zbraně kumaei, další vnitřní život Maiky a démona. Objevují se flash-backy z Konstantiny, což zní skvěle, ale taky to úplně nějaké nové informace nepodává... A spíš se těším na další díl, kde se bude řešit nějaký aftermath po tomhle drastickém akčním kousku. Netvora je jeden z mála komiksů, kde mě víc baví a zajímají klasické kecací scény odhalující tajemství šamanské císařovny a démonů než nějaké neustále souboje a vraždění... :D

KubaHanzelin
04.08.2022 4 z 5

Byl bych rád, kdyby Crew Netvoru vydávala častěji, protože kdo si má sakra pamatovat všechny frakce, předchozí dost zamotaný děj, kdo je jak s kým spřízněn, politiku atd.
Ale jinak jo, zase jsem si to užil, rozhodně víc jak minulý, lehce slabší díl.
Opět přenádherná kresba, jsem zvědav na pokračování:)


Lusa
01.08.2022 5 z 5

Za mě opět skvělé, i když předchozí díl už vyšel před nějakou dobu, takže jsem si již některé pasáže hned nevybavila, ale i tak to byl další skvělý počin, tak snad přijde další díl brzy.

RaptoR
15.07.2022 5 z 5

Pokud jste si mysleli, že válka mezi lidmi a arkaniky vyřeší všechny problémy známého světa, jste na velkém omylu. Stejně jako v předchozích dílech, i tady se v pozadí tahá za nitky a věřit můžete jen svým nejbližším přátelům. A to vše bez Zinna!
Více v recenzích.

Autoři knihy

Marjorie Liu
americká, 1979
Sana Takeda
japonská, 1977

Kniha Dítě války je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce19x
Chystám se číst9x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x