Netvor

Netvor https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143086/mid_netvor-fg5-143086.jpg 4 421 109

Jsem netvor. Zvíře. Ne vlk nebo medvěd, gorila nebo pes, ale odporná stvůra, která chodí vzpřímeně. Jsem zrůda. Myslíte si, že vám vyprávím pohádky? Mýlíte se. Vše je skutečné. Místo - New York City. Čas - současnost. Nejsem znetvořený, není to nemoc. Budu takový navždy, jestli neprolomím kletbu. Ano, kletbu, kterou na mě uvrhla ve škole čarodějka. Proč mě proměnila v netvora, který se ve dne skrývá a v noci se vydává na lov? Řeknu vám to. Řeknu vám, jak jsem byl Kylem Kingsburym, klukem, jakým byste si přáli být, s penězi, perfektním vzhledem a perfektním životem. A potom vám řeknu, jak jsem se stal perfektním… netvorem. --... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Beastly , 2011


více info...

Přidat komentář

Nathally
06.11.2023 5 z 5

Viděla jsem i film, ale knížka je o dost lepší. Ve filmu je hlavní hrdina úplně jiný, než v knize. Je to takové hezké čtení pro YA s tématikou "Kráska a zvíře".

uzivatel83509
14.09.2023 4 z 5

Kdysi jsem viděla filmové zpracování a tak jsem si řekla, že si přečtu i knižní podobu. "Kráska a zvíře" zasazena do dnešní doby. Líbilo se mi to kouzelné zrcadlo a to, že se vlastně Lindy do Adriana zamilovala hned 2x a ani o tom nevěděla... Čtení to bylo hezké, ale asi spíš pro mladší ročníky... kdybych to měla shrnout, tak pro mě to byl takový nudný příběh s několika hezkými scénami, které rozhodně stojí za přečtení!


Kate3003
24.11.2022 2 z 5

Jedná se vlastně o reteling na “Kráska a zvíře”. Kniha je předlohou k filmu Beastly z roku 2011, který jsem v minulosti viděla a celkem se mi líbil, tak jsem si řekla, že by bylo fajn si přečíst i předlohu. Oba příběhy se od sebe mírně liší jak už to u filmového zpracování bývá, ale musím říct, že tentokrát u mě vyhrálo to filmové. Kniha byla čtivá, ale trochu mi vadili chatové konverzace, které tam za mě byli navíc. Příběh byl vykreslen více do detailu, ale chyběla mi chemie mezi hlavními hrdiny kterou jsem zachytila ve filmu. Oceňuji však popis vývoje osobnosti hlavního hrdiny.

nela3812
08.08.2022 3 z 5

Filmové zpracování tohoto příběhu mám moc ráda a právě z toho důvodu jsem se pustila do této knižní předlohy. Ta je pro mě bohužel zklamáním.

Oproti filmovému zpracování obsahuje kniha jakousi chatovací skupinu plnu lidí, které pravděpodobně zaklela stejná čarodějnice. Byl by to zajímavý prvek, pokud by však přinášel jakoukoliv přidanou hodnotu. V tomto případě se jedná o velmi zmatené a NEhumorné konverzace. Za zmatení může i poměrně nešťastné grafické zpracování chatové konverzace. Tohle NE, naprosto zbytečný prvek.

Příběh však jinak poměrně příjemně plyne a díky tomu, že jej znám téměř nazpaměť, se mi to četlo samo. Za jedno odpoledne jsem knihu zvládla s přehledem přečíst a nerozčílit se přitom nad chováním hlavních hrdinů. Výjimečně konali opravdu rozumná rozhodnutí, se kterými jsem v průběhu čtení sympatizovala.

Co knize vytknu? Fyzické vykreslení hlavního hrdiny. Nechtěla jsem to dělat a srovnávatfilm s knihou, ale to filmové má zkrátka větší kouzlo! Do doby, do které je děj vložen se hodí mnohem více. Upřímně, představte si, že vlka/medvěda navlečete do oblečení a pustíte do metra. Že si toho nikdo nevšimne? Ale notak! Lidi jsou slepí, ale zase tak moc ne.

Osobně zůstanu u filmového zpracování, ale věřím že si i to knižní najde své čtenáře. Vyzkoušejte obojí a udělejte si svůj názor. Já dnes hodnotím 3/5

ElessaRiverbow
18.05.2022 2 z 5

Retellingy mám moc ráda, ale tento mi z nějakého důvodu nesedl. Sice stránky rychle utíkaly, ale příběh jakoby mě minul a vůbec nezaujal. V první polovině jsem se do čtení někdy musela i nutit, naštěstí ta druhá už byla o něco lepší. Postavy byly také nic moc, ale nakonec jsem si oblíbila Lindy. Na film se chci podívat, ale co mi říkala kamarádka, tak to moc podobné asi není.

Jája92
20.04.2022 4 z 5

Kdysi jsem shlédla film, náhodou jsem narazila i na tuto knihu, nemohla jsem odolat, abych si ji nepřečetla. Líbilo se mi další zpracování příběhu Kráska a Zvíře, tentokrát odehrávající se v moderní době v NY. Zvířetem se stane 16letý Kyle povznesený a jistý, stavějící povrchní krásu nadevše. Dokud nenarazí na Kendru, jenž mu ukáže, jak moc se mýlí a pronese nad ním kletbu. Dokáže ho zachránit Linda?
V knížce bylo o mnohem více, nežli ve filmu, jak se dalo očekávat. Líbil se mi vývoj postavy Kyle-Adriana. Jako oddechové čtivo mně vyhovovalo.

petusska01
23.03.2022 2 z 5

Za prvé, film som videla asi ešte ako - násťročná a pre túto vekovú kategóriu je určená aj kniha. Celkom dosť vecí som si pamätala, kniha však bola detailnejšia ako to už býva... aj keď tu chémiu medzi Netvorom a Lindou som veľmi nevidela. Adrián ju síce popisoval, ale z nejakých tých situácii som to až tak nevidela. Samozrejme aj ten koniec bol trochu taký pre mňa nedostatočný, ale koniec koncov, je to fajn príbeh, jednoduchý, zo sveta kúziel a s nejakým tým "skrytým" odkazom na materiálny svet a uprednostňovanie vonkajšej krásy.

aninaji
24.08.2021 3 z 5

Na film jsem natrefila náhodou a tak jsem si řekla, že bych si mohla přečíst i knižní předlohu. Bylo to jiné, ale docela fajn. Paradoxně mě víc bavila část příběhu bez Lindy. Konec mohl být lepší - lépe vymyšlený, více rozvinutý.

Dyna08
24.04.2021 5 z 5

Kniha se mi zdála oddechová, klidná, ale zároveň živá,... Prostě úžasná

marina4088
26.10.2020 4 z 5

Knížka je takový hezký retteling na krásku a zvíře. Ze začátku to bylo takové nezáživné, nedalo se moc začíst, ale jakmile se začala hlavní postava "měnit" z egoisty na normálního člověka schopného lásky, bylo to příjemnější. Každopádně je tam takové to klasické, ohrané klišé, ale i přes to se dala knížka přečíst bez nucení. Netvor je zasazením Krásky a zvířete do dnešní doby, odehrává se v NY a používají se zde moderní vymoženosti. Ale za přečtení stojí, je to oddechovka. Je to už delší doba, co jsem knihu četla, ale i přes to mi z ní zůstalo něco v hlavě. 3,5*

temna.vila
05.10.2020 4 z 5

O této knize jsem se dozvěděla úplnou náhodou a jsem moc ráda, že jsem po ní nakonec sáhla. Jedná se zase o trošku upravený retelling na Krásku a zvíře, který rozhodně nepatří mezi ty nejhorší. Naopak knihu hodnotím 4*, protože se mi velmi dobře četla, sympatizovala jsem s postavami, dokázala jsem se do nich vcítit a autor použil i pár originálních a neotřelých nápadů.

RosMeggie
09.08.2020 4 z 5

Pěkné a moderní zpracování příběhu Krásky a Zvířete. Moc se mi líbil vývoj charakteru Kyla, který byl ze začátku prostě namyšlený teenager, který měl vždycky všechno. Autorka si dala práci i s jazykem, kdy se z používání obecné češtiny stal krásný spisovný jazyk, kterým bohužel dneska moc lidí už nemluví a ten kdo ano působí jako exot.. :D

Pokud máte chuť na oddechové čtení, kde už předem znáte konec, určitě doporučuji.. :)

S láskou,
Rose

Ella161
30.07.2020 3 z 5

Hezký námět Krásky a zvíře. Ze začátku jsem se nemohla vůbec začíst a začalo mě to bavit, až když přišla na scénu Lindy. Bylo hezké vidět, jak se Kyle postupně měnil. Už to nebyl zazobaný (promiňte za to slovo) parchant, ale hodný kluk, kterému na kráse a moci už nezáleželo. Lindy ho skvěle doplňovala. Bylo to příjemné čtení na oddech.

Reniee
26.01.2020 5 z 5

Klasicka kráska a zvíře. Moc pěkně napsané, bavilo mě to. Film jsem viděla před několika lety a s knihou se opravdu nedá srovnavat. Navíc v tom filmu netvor nebyl žádný netvor, ale jen normalni kluk s tetováním na obličeji.

Damonka12
27.09.2019 2 z 5

2,5 Námět krásky a zvířete mám ráda, ale nesmí být takto úplně jednoduše zpracován. Sice je hezky zasazen do dnešního světa, nicméně konec je poměrně jasný a kniha není moc čtivá. Doporučit nemohu.

sola_lupa
13.09.2019 4 z 5

Ze začátku mě něco na knize rozčilovalo. Po jejím dočtení si myslím, že to bylo chováním hlavní postavy. Protože později, když se hlavní hrdina začal měnit, jsem naopak nebyla schopná knihu odložit.
Nejprve jsem viděla film - naštěstí je to už déle, abych je spolu příliš nesrovnávala - ale myslím, že se povedlo dostat z knihy na plátno zdařilý kousek, který je koukatelný i několikrát za sebou. A kniha zahrála na moje romantické já, jak jen mohla. I přes počáteční rozpaky v mém čtení si myslím, že si zaslouží hezké hodnocení. Jen mě trošku mrzí, že do českého jazyka nebyla přeložena celá série, ale pouze dva díly.

TheBookReaderM
25.08.2019 4 z 5

Velmi příjemné oddychové čtení, které mě ale pobavilo. Příběh je velmi jednoduchý, ale zato velmi čtivý. Já se ke knize velmi ráda vracím pokaždé, když si potřebuji odpočinout od složitých příběhů.

Haňulilinka
01.07.2019 4 z 5

Přestože jsem věděla, jak to skončí, mě kniha upoutala od první stránky.

Bades
19.05.2019 4 z 5

Pěkná oddychovka, žádné srdcervoucí scény, přesto romantické. Chat je příjemné zpestření, jen je mi líto Mlčící ...

Nicolka77
18.03.2019 3 z 5

Četla jsem tu i jinde mnoho recenzí na tuto knihu, jak většina srovnává film a knihu. Já film neviděla tak mohu komentovat pouze knihu.
Takový průměr.. prostě moderní kráska a zvíře, odehrávající se v NY. Knížka mě nepřekvapila.Bylo to opravdu stejne jako z pohádky. Ale knížka se velmi dobře četla.. :)