Bod zlomu

Bod zlomu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30327/bmid_bod-zlomu-Wi1-30327.jpg 4 42 5

Net Force série

< 4. díl >

Je rok 2010 a vše kolem nás řídí počítače. Ti, kdo mají moc nad nimi, mají moc nad celým světem. Kongres Spojených států tedy ve snaze zajistit dohled nad dodržováním zákona o internetu zřídil nejmocnější počítačovou bezpečnostní agenturu světa spadající pod FBI: Net Force. Alex Michaels, velitel Net Force, nemá zrovna na růžích ustláno. Ještě se nevzpamatoval z otřesů, jichž doznal jeho osobní život poté, co ho opustila jeho bývala asistentka Toni Fiorellaová, a už dostává zprávu, že se komusi podařilo „nabourat“ a stáhnout informace z nového podniku amerického letectva a námořnictva. Komise složená ze zástupců obou složek pracuje na výzkumu atmosférické zbraně, která s využitím nízkofrekvenční energie dokáže ovlivnit funkce mozku obyvatel na velmi rozlehlých územích. Tato technologie se teď dostala do nesprávných rukou – a testování právě začalo… I ve čtvrtém díle této série nás autoři zvou na putování jak časem, tak prostorem – podíváme se na Aljašku i do Číny, do Kalifornie i do Londýna, a nevynecháme ani pro tuto řadu románů tak typickou „virtuální realitu“.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Breaking Point , 2000


více info...

Přidat komentář

Meda77
07.11.2021 3 z 5

Docela čtivé, taková episoda z béčkoveho filmu, nepotěší ani neurazí, ale na Clancyho slaboučký čajíček, žádné projimadlo z toho nečekejte.

čef
25.06.2020 4 z 5

Logické myšlení je při čtení této knihy přísně zakázáno, jinak se pohodlně uvelebte a užívejte si nepravděpodobného děje, který kolem nás ujíždí rychlostí rychlovlaku Regiojet nebo Leo expres. Opět je ohrožen celý svět a nemusím snad psát, zda vyhrají ti nejzlejší zloši nebo naši hoši házející bumerangem a milující své dívky, ovládajíc mimochodem různá bojová umění, nadosmrti.


Razič
27.07.2018 4 z 5

Nadprůměrný díl co má spád, i záporáci jsou tentokrát dobří, skvělý profesionál Ventura a zkaďkalhoty Morrison jsou skvělá dvojka.

cantona
22.02.2017 3 z 5

I tento další díl série Net Force nakonec hodnotím průměrem i když děj měl spád, tak mi tam pořád něco chybělo. Ale jinak pohodová oddychovka.

xkubas
16.01.2016 1 z 5

Po Clancyho obvykle výborně zpracovaných, realistických příbězích vycházejících ze skvělé znalosti prostředí, byl tento příběh pro mě poněkud studenou spchou. Ani začlenění mýty opředeného systému pro výzkum atmosféry HAARP knihu nezachraňuje. Kvalit Ryanovek nedosahuje.

Autoři knihy

Steve Perry
americká, 1947
Tom Clancy
americká, 1947 - 2013
Steve Pieczenik
americká, 1943

Kniha Bod zlomu je v

Přečtených81x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x