Nestrať mapu k môjmu srdcu

Nestrať mapu k môjmu srdcu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497212/bmid_nestrat-mapu-k-m-jmu-srdcu-C1T-497212.jpg 4 64 16

Čo urobí osud, keď vidí dievča bažiace po pokoji a bezpečí? Zasmeje sa a pošle jej do cesty pyrotechnika. Lorin svojmu kolegovi Benovi nikdy nevenovala veľkú pozornosť. Od prvého dňa v ich firme totiž dával jasne najavo, že o priateľské kontakty nestojí. Keď jej celkom nečakane zachráni kožu a podrží ju v ťažkej emocionálnej situácii, spustí tým reťazovú reakciu, ktorú nečakala. Počas krátkeho pobytu v jej byte sa o nej dozvie viac, ako chcela, aby vedel ktorýkoľvek z kolegov. Ale aj Ben má svoje tajomstvá. Prezradiť ich je však ochotný iba výmenou za tie jej. Každý z nás má v živote kapitolu, ktorú nechce čítať nahlas, ale je šťastím spoznať niekoho, kto nám pomôže otočiť stranu.... celý text

jana1874
jana1874
dnes 3 z 5

Knihu jsem měla doma už delší dobu, jednou jsem dělala objednávku a když mi chybělo pár korun do dopravy zdarma, tak jsem jen tak koukala, zda nezahlédnu ještě něco a do oka mi padla tahle kniha, na které mě zaujala obálka. Samozřejmě že jsem pak platila víc, než kdybych doplácela dopravu, ale platit dopravu nebo mít další knihu? No, snadné rozhodování, že? 

První část knihy mě moc nebavila. Celkem mi vadila hlavní hrdinka – její chování, opakující se myšlenky. Její matku měl někdo sprdnout už dávno, jak se chovala, co všechno si dovolila? To mi zvedalo mandle a měla jsem nervy. Čekala jsem, kdy se jí Lorin postaví a něco řekne, a nakonec jsem se naštěstí dočkala. Naopak Naana se mi od začátku líbila, ta byla skvělá. Kdo mě pak ještě hodně zajímal, tak byl Ben. Jeho minulost, která byla tajemná a někdy chování, které během chvilky dokázal změnit o 180 stupňů? Byla jsem zvědavá, co za tím vězí. Naštěstí druhá část příběhu byla o něco lepší. Už se tu toho dělo víc. Hrdinům jsem už uvěřila i jejich chování k tomu druhému, přitažlivost a tak. Také se v této části více věnovalo Benově práci pyrotechnika, což byla další věc, která mě na knize zaujala. 

Věřím, že si kniha najde spoustu nadšenců, a podle hodnocení na DK už i našla, jen já tentokrát jdu s hodnocením trochu proti proudu

Simmminek
Simmminek
18.01.2024 4 z 5

Hezký romantický příběh k oddechové četbě. Hlavní postava Lorin mě někdy svou hodnou povahou štvala - omlouvání chování matky, nízké sebevědomí, ale je třeba si uvědomit, že všichni jsme různí. Takový normální život.


Dámaskloboukem
Dámaskloboukem
28.10.2023 5 z 5

Příběh má všechno, co je v tomto žánru potřeba a není hloupý ani nudný.
Lorin i Ben jsou sympatičtí, každý má své problémy, ať z minulosti nebo současné. Postupně pochopí, jak je fajn mít vedle sebe někoho, na koho se lze spolehnout a zivot je najednou mnohem lepší.
Knížku jsem dala na jeden zátah i když se mi po půlnoci už dost kližily oči.

alnahu
alnahu
04.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Příjemný milý romantický příběh ze života.
Lorin v tomto příběhu prožívá jedno zklamání za druhým,ani ve své matce nenašla oporu-ta ji jen kritizuje.
A tak se osamostatní najde si byt,který zrekonstrujuje a začne do něj hledat spolubydlící.
A pak se objeví Ben,tichý nový kolega a tak mu spolubydlení nabídne. I Ben má své trápení a tajemství s kterým se pomalu Loren svěřuje a to jí úplně změní život.

alzbeta4340
alzbeta4340
27.09.2023 4 z 5

Tato romantika mě příjemně překvapila, a to i když mě v ní překvapilo jen máloco. To mi nevadilo jednoduše proto, že autorka píše opravdu čtivě. Určitě si najdu i její další kousky.

Kenan
Kenan
23.09.2023 3 z 5

Příjemná oddechovka na jedno odpoledne.

Terka18
Terka18
18.09.2023 3 z 5

Řekla bych příběh ze života. Dobrá myšlenka. Ale pro mě to nebylo úplně to pravé. Nechytlo mě to tak jak jsem očekávala. Taková dobra oddechovka na jeden den. I tak se mi příběh líbil a slza ukápla.

KayleighN
KayleighN
04.09.2023 4 z 5

O paní spisovatelce jsem do této doby popravdě neslyšela a je to veliká škoda. Hrozně mě to bavilo. Když jsme fičeli v noci po dálnici z Itálie tak jsem si na nejnižší jas baterky svítila, abych mohla v autě číst, což je dosti vypovídající.
V knize se setkáváme s velmi netypickým prostředím, což mi bylo velmi sympatické. Schválně co vy? Už jste četli knihu, ve které byl pyrotechnik?
Věc, kterou bych vypíchla, tak je určitě atmosféra knihy. Měla jsem z toho takový ten fajn pocit jako když jsem četla Hypotézu lásky nebo Zapatu. Tím bych navázala na to, co od knihy čekat. Nějaký ten fake date, nějaký ten grumpy chlapík, náhodička sem, náhodička tam a váš potutelný úsměv na rtu při trefných dialozích. Ben je husband material. Nenechte se však zmást, tuctová romantika, u které byste zívali to opravdu nebyla.
Další skvělou postavou byla Elvíra, kterou byste s povzdechem shodili ze schodů, ale vlastně to z ní dělá super postavu do knihy.
Jediné, co bych asi knize vytkla jsou jména, které byly pro mě osobně velmi rušivé a také anotaci. Anotace jako taková mi nepřišla ani zdaleka tak lákává jako příběh samotný. Častokrát se spíše setkávám s opakem.

syky245
syky245
29.08.2023 5 z 5

IG @booktrip.kat
Četli jste něco od autorky? Protože já ne, tohle byla moje premiéra. A po přečtení už mám doma další dvě autorčiny knížky
Byla to jedním slovem paráda.
Příběh nám vypráví o Lorin a Benovi. Lorin je pracovitá, samostatná milovnice čokolády. Ben je ten zlomený se smutnyma očima, jehož si každá z nás oblíbí.
Od začátku mi bylo jasné, že jeho odtažitost musí mít nějaký pádný důvod. Bylo krásné sledovat, jak se jejich vztah vyvíjí a poznávat všechny postavy. Ale jedna mi echt vadila a to byla Lorinina matka. Takhle mě snad ještě žádná knižní postava neiritovala
Knížka se čte sama, příběh hezký, za mě i poměrně originální a bylo tam od každého tak akorát. Láska, smutek, akce, napětí, to všechno tam bylo a mnohem víc.

Kdo ještě nečetl, dělá chybu. Určitě doporučuji tohle milé a příjemné čtení

libuse6749
libuse6749
21.08.2023 5 z 5

Právě jsem našla novou oblíbenou autorku. Pozitivní ohlasy na její předešlé knihy nelhaly, slovenská autorka, Hana Repová píše opravdu skvěle

Tato novinka potěší zejména ženy, libující si v románech s romantickou linkou, okořeněné humorem a propletené tajemstvím.

Hlavní hrdinka Lorin udržovala tajný vztah s kolegou z práce, který nedopadl zrovna podle jejích představ. Po nákladné rekonstrukci bytu hledá narychlo nového spolubydlícího, aby získala parťáka na sdílení nákladů na bydlení. Do hry zcela nečekaně vstupuje Ben, kolega, kterému dříve nevěnovala větší pozornost. Prozradím ještě, že Ben je pyrotechnik a pletky s ním mají specifické úskalí.

Ikdyž Ben nebyl od počátku jejich seznámení úplně čitelný, stejně jsem si ho zamilovala. Mluvily za něj jeho činy. Postupně Ben okrývá před Lorin svoje tajemství, které ho tíží z minulosti a s odstupem času pochopí, proč jeho pohled působil tak smutně.

V příběhu je mnoho momentů, kdy máte slzy na krajíčku a sdílíte emoce hlavních hrdinů. Autorka dokonale vyvážila místa humorem, zejména babička Naana vypálí několik vtipných perliček, co zajisté pobaví a odlehčí vypjatá místa. Celá knížka je velmi čtivá a nebojím se říct, že doslova pohladí po duši.

Kaja1
Kaja1
17.08.2023 5 z 5

Další pěkná letní oddechovka. Držela jsem Lorin a Benovi palce, neměli to v životě lehké. Jak je v knihách Hany Repové zvykem vždy je minulosti něco temného.

Jurajovamaka
Jurajovamaka
10.08.2022 5 z 5

Krásna letná oddychovka...plná romantiky, lásky, nechýba ani napätie...
Hlavný hrdina Ben si hneď získal moje sympatie...k Lorin sa dokonale hodil...ako pár sa výborne dopĺňali...
Ďakujem tejto talentovanej slovenskej autorke za vynikajúci čitateľský zážitok pri ktorom som výborne zrelaxovala...rada siahnem aj po ďalších jej dielkach...
Jednoznačne ODPORÚČAM

kristy.books
kristy.books
07.08.2022 5 z 5

Vyzerá to tak, že mám novú obľúbenú knihu od Hany Repovej. Najskôr som si povedala, že si večer prečítam len pár kapitol, potom sa mi nechcelo ísť spať, kým knihu nedočítam (bohužiaľ, únava bola silnejšia než ja, takže som si musela nechať ešte pár kapitol na ráno).

Príbeh Lorin a Bena si ma úplne získal. Lorin bola šikovná, inteligentná mladá žena, ktorá však mala celkom nízke sebavedomie...a to najmä vďaka jej "úžasnej" matke, ktorá si nenechala ujsť jedinú príležitosť, aby svoju dcéru neskritizovala. Táto postava ma tak neskutočne vytáčala, že som mala chuť hodiť knihou o stenu. Ako sa môže matka takto správať k svojej dcére? Myslela len na seba. Celý čas som čakala, kedysi sa Lorin postaví za seba a nenechá si od nej už skákať po hlave. Našťastie, Lorin mala aspoň skvelú babku, ktorá ju vždy podržala.

Ben...tichý nový kolega, ktorý veľmi nekomunikuje, drží si odstup, má okolo seba množstvo tajomstiev. Postupne sa dozvedáme, čím všetkým si musel prejsť a prečo sa správa tak, ako sa správa. Autorka mu toho naložila naozaj veľa.

Romantická linka bola úplne super. Neskutočne som si užívala ich pomalé zbližovanie a postupne budovanie vzťahu. Vždy, keď sa Ben zastal Lorin pred jej matkou alebo jej povedal, aká je krásna, som mala srdiečka v očiach. Pri týchto scénach som sa len prihlúplo usmievala.

Tiež sa mi páčilo prostredie pyrotechnikov, to nie je v príbehoch také časté, prišlo mi to ako príjemné spestrenie. Vďaka tejto práci nechýbalu v príbehu aj nejaké napínavé momenty.

Autorka má príjemný štýl, je to jedna z mála autoriek, pri ktorých ma neruší písanie v tretej osobe. Rozhodne vám odporúčam všetky jej knihy.

evineckY
evineckY
06.07.2022 5 z 5

Moc pěkný , vůbec ne -obyčejný příběh.
Je krásné, když dva lidi si tak sednou, podporují se a své strasti nesou společně.
Určitě doporučuji - stojí za ten čas strávený s knihou.

januska82
januska82
05.07.2022 5 z 5

Hanka Repová opäť nesklamala. Ďalší krásne napísaný príbeh. Je úžasné čítať jej knihy, vžiť sa do deju a uvažovať, ako vôbec prišla na také myšlienky. Môžem knihu len a len odporučiť prečítať

Ralemo
Ralemo
02.07.2022 5 z 5

Opět krásná kniha od skvělé slovenské autorky. Klobouk dolů, velká pochvala! Knihu jsem přečetla ne jeden zátah za pár hodinek, nešlo se odtrhnout, zajímavý děj se spoustou zápletek a tajemství. Vztah Lorin a Bena byl dokonalý, jak se spolu postupně seznamovali, prolamovali ledy až nakonec v sobě našli milovanou polovičku. Zajímavé pracovní prostředí, které knihu dost okořenilo. Nádherný epilog ukončil celou tuto krásnou knihu. Určitě doporučuji přečíst! Vážně to stojí za to. :)

Autorovy další knížky

Hana Repová
slovenská, 1953
2019  77%Bůh pláče potichu
2020  87%Tina
2019  81%Bůh pláče potichu 2
2020  92%Lilly
2021  92%Denis

Kniha Nestrať mapu k môjmu srdcu je v

Přečtených79x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce121x
Chystám se číst57x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x