Kulma drát

Kulma drát https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449915/bmid_kumla-drat-oLL-449915.jpg 4 96 26

Nesnáším Pohádkov série

< 2. díl >

Gerda pořád trčí v Pohádkově a snaží se kulma dostat domů, a když se jí do cesty postaví nečekaná překážka – skončí jako korunovaná královna! Podívejte se, jak Gerda vládne světu, který nenávidí, jak se seznámí s novým kamarádem jménem drak Duncan, dostane přes tlamu od krásné princezny a učiní volbu, která může klidně zapříčinit konec Pohádkova.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

I Hate Fairyland, Vol. 2: Fluff My Life , 2016


více info...

Přidat komentář

cestina_s_linus
14.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Gerda si to dost podělala. Zabitím Markéty se stala královnou Pohádkova, ale (naštěstí) byla tohoto “břemene zbavena. Se svým věrným Láďou se opět vydává na cestu, která by měla vyústit jejím návratem domů. Jenže je to Gerda takže stihne provést milion a jeden špatných rozhodnutí (jedním z nich je, že prohraje kluka v dračím kostýmu, což se Pohádkovu šeredně vymstí). I přesto, že dostane Gerda možnost vše napravit, tak to stejně podělá vzhledem k tomu, že její příběh pokračuje, tak Pohádkov to “asi nějak přežil jsem zvědavá, co Gerda vyvede v příštím díle.

Opět musím pochválit grafickou stránku. Nechápu, jak je možné, aby mezi vším tím násilím byl prostor pro roztomilost!

Jen mi tam vadil jeden detail - vážně tam někdo nechal tvar B Y S M E ?!

Criosphinxx
05.01.2024 4 z 5

Naprosto souhlasím s komentářem od LadyCharlene a tudíž nemám k tomu víc co říct. Snad jen, že alternativní obálky mi přišly mnohem hezčí, než ta která byla nakonec zvolena.


Atlantis
10.02.2023 4 z 5

Mnohem, ale mnohem lepší než první díl. Násilí už tady plní svůj účel, vtipy mi přišly lepší, hlavní postava snesitelnější. Příběh stojí za starý pytel, jde jen o několik slepených epizodek, ale jinak u mě tahle série výrazně stoupla.

LadyCharlene
19.08.2022 4 z 5

Nevím, jestli to je tím, že jsem si druhý díl přečetla tak rychle po prvním, ale už jsem ho tak moc nežrala. Dá se očekávat, že děj bude trochu repetetivní, to by mi až tolik nevadilo, kdyby rvačky byly o něco obvláštněny, jako že souboje ve starém herním automatu byly super. Ale nejvíc mi asi vadilo, že tentokrát děj neutíkal příjemným svižným tempem, ale nepříjemně letěl a předbíhal, až teprve na konci se rozhodnul se zastavit a vrátit... Občas jsem měla pocit, že mi v knize pár stránek chybí. A pohrávala jsem si s myšlenkou, jestli je pokračování vůbec třeba. Jsem zvědavá na zbylé dva díly, a jestli se nám dostane uceleného promyšleného příběhu. Nebo jen oddechové zábavné rvačky.

ka.dudk
20.03.2022 4 z 5

Vážně rozkošný komiks :-D
Druhý díl o Gerdě,"roztomilé" holčičce zaseklé v pohádkovém světě.
Velice vtipné, brutální a oddechové čtení.
Nádherné ilustrace

EliskaD
09.03.2022 3 z 5

Příběh tohoto dílu byl slabší než předcházející díl. Stále velmi kladně hodnotím krásnou grafiku, která trochu mate tělem. Není to nic pro děti. Příběh je dost krvavý.

INCOGNITOREADER
03.01.2022 5 z 5

Oproti prvnímu dílu ubylo násilý a autor se zaměřil na prohlubování charakteru hlavní hrdinky.
Kresba je krásná a i hostojící kreslíř potěšil.
Objektivně, jsem se, ale u prvního dílu bavil víc.

Elion
28.11.2021 4 z 5

Druhý díl mě zaujal stejně jako ten první. Baví mě jak umí zacházet se sekyrou. Taky mě moc bavilo, jak to ze začátku vypadalo na to, že nikdy nebude mít možnost se domu vrátit a nakonec ta jiskřička naděje přeci jen znovu vzplála.

Jackline5
28.10.2021 5 z 5

(SPOILER) A pořád se snaží dostat domů (zatím stále marně), řeky krve se zvětšují, ale i tak to nevzdává. Pokračování 1. dílu i hate Fairyland je tu. První díl byl co se týče mrtvol znatelně bohatší, avšak v tomto díle se dozvíte více o samotné hrdince (což by mohlo poskytnout řádnou kompenzaci). Její emoce, frustrace, nehynoucí touha po domově...
V tomto díle se snaží vládnout Pohádkovu. Opravdu se snaží dělat vše správně, ale ono to prostě jaksi nejde. Po DLOUHÉM čase se dostane až do fáze kdy sama uzná že potřebuje změnu, jinak tu prostě skončí navždy.
Tentokrát nám kromě hory mrtvol autor nabízí také pohled do vývoje psychiky naší hrdinky. Zoufalství, deprese, možná i trochu šílenství... Zároveň také věrné přátelství, nevšední dobrodružství a nehynoucí víru v úspěch. Prostě spoustu témat k zamyšlení.

MamaKnihomolka
19.07.2021 4 z 5

Druhý díl série s naštvanou, podlou a morbidní holčičkou se zelenými vlasy, která se zasekla v Pohádkově. Tentokrát je Gerda královnou celého Pohádkova a zrovna si to moc neužívá, tudíž se zase bude snažit dostat se z něho ven všemi možnými způsoby.
.
Bavila jsem se stejně dobře jako u prvního dílu. Nemohla jsem se vynadívat na boží ilustrace. Vše opět originální, vtipné, a sarkastické. Je to skvěle proložení četby na jeden večer. Zasmějete se, pokocháte povedenými a detailně propracovanými ilustracemi. Ten kdo má smysl pro humor a miluje ironii, určitě po sérii stáhněte.
Jednička je podle mě o trochu lepší, ale přesto si nenechám ujít třetí díl a názvem Hodná holčička.

jan14s
07.07.2021 3 z 5

Začneme tím pozitivním. Kresba je stále úžasná, plno krásných barev, kterými jsou zobrazeny krev, střeva, atd. Gerta je pořád bojechtivá a o masakry tu není nouze. Nicméně to postrádá jeden důležitý aspekt a to příběh. Celé je to zmatené a když už by tam náznak příběhu mohl být, tak se zase stočí jinam. Spíše mi to přišlo jak sbírka povídek, což by nebylo na škodu, nicméně byly bohužel slabší. Nečekal jsem nic světoborného, což v tomto případě by bylo na škodu, přece jen je to oddechově čtení, ale chtělo to víc než jen bezcílné blouznění z místa na místo.

Jaruš7
23.04.2021 4 z 5

Jsem ji věrná, té malé navztekané, křivozubé, brčálovlasé, drijáčnici Gerdě, která řádí mezi megamagorskými potvorami.
Iritično si je třeba užít, alespoň v knižní formě, neboť ve skutečnosti je to neužitečné.
Citace:" Hlavně se nezraň tak vážně, že bych tě musel krmit, utírat, mýt a přát si vysvobození v podobě vlastní smrti, přičemž bych se musel smířit s faktem, že k ní nikdy nedojde."
"Jdi do pajzlu, Láďo!"

Těším se na další vyšťavený díl.

Hadati
09.04.2021 4 z 5

Gerda je odsouzena dále žív v Pohádkově, kdy je po čase vykopnuta ze svého místa jako neschopný vládce země. I nadále se tedy snaží z tohoto světa dostat zpět do svého, přestože tu vyvstává otázka, co se s ní stane, pokud se jí to skutečně podaří.
Do Pohádkova se pak také dostane jeden z jejích vrstevníků, kdy díky Gerdině netaktu se později stane jejím úhlavním nepřítelem.

Druhý díl je ve stejném duchu jako první, ale je o něco slabší. Ty nejlepší vtipy zřejmě autoři už využili v prvním díle, a nebudeme si nalhávat, Gerdina krvelačnost může být vtipná, ale pokud nepřijde i kvalitní příběh, tato série velmi rychle ztratí na kvalitě a zábavnosti. Tak snad autoři chytí druhý dech a v dalším sešitu to zase pořádně rozjedou.

Corso
05.02.2021 1 z 5

Aaaaa dokoncenie.... Nunu maluvanky s nadupanou cool Gerdou stratili plyn. Stratilo to napad, tempo, "o nicom" ako by povedali deti na zakladke. Kontrast brutality a candyfarbiciek a miluckych ksichtikov vyvanie rychlo bez ideje a napadov. Chvalim ten moment zmeny grafiky v pocitacovej hre ci aka sranda to mala byt. Dalsi diel to asi nema? Ci? Kazdopadne uz ma nezaujima aj keby vysiel. Su stovky lepsich komiksov.

mot33
11.11.2020 5 z 5

Super ale podle mě o kousek slabší než jednička.

Lenka.Vílka
30.10.2020 5 z 5

"Raise Hell - Dorothy"

Jak začít? S úsměvem? Jo...!!!

Začnu tím, že kniha strašně krásně voní. Jenom jsem si chvíli listovala u nosu, než jsem si odvážila číst. Někdo má rád nahý kočky (nebo kocoury), já mám ráda krásně vonící knihy (leč nic proti kocourum, to se dá nějak nakombinovat)...

Konečně se mi kniha dostala do rukou a já měla dilema. Mám zavřít svět kolem a přečíst Kulma drát (hned první večer, co si knihu přinesu domů) nebo se podívat na film, na který jsem se jako fakt brutálně těšila? Mě to přišlo ve výsledku docela vtipný, protože kdo viděl Love and Monsters, asi pochopí. Jestli budu do konce týdne přehnaně milá, mohou za to tyhle dvě věci tak brzo po sobě...

Naše nová královna v tom neumí (nebo nechce?!) chodit. Takže je její králování jedna velká zábava...teda katastrofa. Zábavná katastrofa, zůstaňme u kompromisu :D

Úvodní sen Gertrudy je sladkej. Ale je to jenom sen, takže si ty kůzlátka lezoucí z korzeru (to má bejt šťouchnutí do superhrdinek, kde občas nevíte, zda vážně umí létat nebo jí jenom ty dva balóny nednášejí?!) moc dlouho neužijete.

("Ha ha ha ha! Jsem zpátky! Je to jako jezdit na kole!" ... "Zajisté. Na velice morbidním a děsivém kole.")

Takže Gertruda je zpátky. A odhodlaná najít cestu domů, během kterého si najde nového kamaráda. Který přišel hajzlem. (Já si málem stříkla do textilu a šla si vyměnit roušku. Jsem si do ní naprskala..). Hele, jsem asi vážně divná. A je to fajn ;)

("Moc ráda bych ti urazila ten balón, kterýmu říkáš hlava, ale to by pro tebe byly předčasný Vánoce." ... "Už dlouho prosím Santu, aby mě zbavil mojí bídy. Pitomej pacifistickej dobroděj.")

Kresbu už asi ani není třeba rozebírat. Držíme se standardu. Čti toho, co od Scottieho očekáváte. Opět vám mozek vypálí dokonalý barvy a scény, který jen tak nezmizí z paměti. Ano, uvědomuji si, že je to nesmysl. Jak vám něco může zůstat v paměti, když máte výpalenej mozek, že jo? Protože přesně takhle funguje série Nesnáším Pohádkov. Na jednu stranu máte chuť si nehty vyškrábat oči, aby jste to už nemuseli vidět a provést domácí lobotomii, aby jste si to nemuseli pamatovat, protože to je absolutní kravina. Jenže to dítě ve vás křičí: "Já chci víc! Dejte mi vláček! Chci ho rozšlapat! (Nebo raději vyhodit do vzduchu!)".

PS: když jsem na konci tunelu uviděla světlo...teda první bílou stránku na konci knihy, úplně mě orosilo! I když to potom... :D to mi autor asi dělá schválně!?!?!?

GoodGames
30.10.2020 4 z 5

Druhý Pohádkov je slabší ako prvý diel hlavne kvôli absencii ucelenejšieho príbehu. Skottie Young má však stále dostatok sviežich, hravých a brutálnych nápadov a tak sa na to veľmi dobre pozerá.

fvalek
27.10.2020 3 z 5

Musím přiznat, že ačkoliv jsem první díl docela zdrbnul, tak se mi po Gerdě stýskalo a na druhý díl jsem se těšil. Příběh sice začíná tam, kde skončil, ale něco mu chybí... Takovým hlavním nedostatkem je, že Gerda najednou nemá svého úhlavního nepřítele a tak nějak nemá co dělat. Navíc zápletka s kralováním, která byla pro první díl tak důležitá a zablokovala Gerdě šanci jít domů, se po prvním sešitě úplně vypařila, a dokonce ani v roli královny Gerda nic neudělala. Takže v tomhle to bylo docela zklamání.

Celkový děj druhého dílu je pak taková z nouze ctnost, kdy se poflakujeme po Pohádkově, poznáváme nové postavy nebo jejich ostatky a nic moc se neděje. Důležitá nová postava draka Duncana také nemá dlouhé trvání, a i když můžeme nahlédnout do budoucnosti Pohádkova, tak to asi nebude mít bůh ví jak velký význam.

Jestliže jsem prvnímu dílu dal 4 hvězdy, tady musím jednu ubrat, protože sice je to příběh prolezlý brutalitou a vtipy, ale chce to nějaký vyšší prvek, který by to celé propojil, a to už není ani Mrakéta, ani nic jiného...

adevr
24.10.2020 4 z 5

Trošku zklamání.... zase sice nádherné kresby a plno příšeráků a krve, jenomže oproti jedničce tomu chybí alespoň nějaký příběh. Gertruda se, se svojí masařkou, pouze potlouká po Pohádkově a mlátí kolem sebe sekyrou.

DiLay
21.10.2020 5 z 5

A je to tady, Gerda je zpátky. Teda trčí pořád v Pohádkově, ale máme tu zkrátka druhý díl.
Gerda papíruje na svém trůnu a je z toho pěkně otrávená. Stále tu máme hodně krve, roztomilých nadávek a hodně nastlaných obyvatelů Pohádkova, které Gerda už pěkně dere.
Pro mě stále eňo ňůňo a už se BULMA nemůžu dočkat dalších dílů.
5/5

Autorovy další knížky

Skottie Young
americká, 1978
2020  86%A jestli neumřela, vyšiluje dodnes
2017  81%Chlupatý a nebezpečný
2020  85%Kulma drát
2018  77%Tahání za ocas
2019  66%Profíci v akci

Kniha Kulma drát je v

Přečtených116x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených8x
Knihotéce51x
Chystám se číst8x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x