Nesmrtelní ochránci

Nesmrtelní ochránci https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346883/bmid_nesmrtelni-ochranci-m0f-346883.jpg 4 54 10

Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan patří mezi hrstku vyvolených, kterým se podařilo přivolat legendární zvířata – Velké strážce, kteří se znovuzrodili, aby chránili svět. Nyní se v různých koutech Erdasu začala objevovat další spojení mezi dětmi a spirituálními zvířaty. Zároveň se ale začala probouzet temnota. Má moc přetrhnout pouto se spirituálním zvířetem a rozpoutává řádění, které se šíří po celém světě... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Immortal Guardians , 2015


více info...

Přidat komentář

Carmela9
10.02.2023

Tahle knížka se mi moc líbí klidně bych si ji přečetla znovu. Moje oblíbená postava je Abeke. Mně se nejvíc líbil ten začátek protože i ten začátek je zajímavý. Mám ráda knížky dobrodružné a bojové kde jsou zvířata ,strašně moc se toho dělo. Doporučuji.

TaLu
04.08.2021 5 z 5

(SPOILER) První díl nové série se známými hrdiny. O kousek dál v čase se ochránci snaží vzpamatovat z ran, které utržili. Ještě zdaleka nejsou jejich noční sny bez temných chvil a na obzoru se opět zatáhlo. Jednomu z nepřátel se podařilo nějakou nevysvětlitelnou silou zotročit Velké strážce, kteří se znovu objevili na světě. Jsou zpřetrhána i jejich pouta s člověkem, kterému měli být spirituálním zvířetem. Jak je to možné ? Odpovědi se snaží nalézt čtveřice známých hrdinů na zemi a doslova i v podzemí. Krásně popsaný nový podzemní svět, který vzápětí hyne. Přijde mi, že autoři výrazně přitvrdí. Přátelé jsou starší, vydrží opravdu více? Hlavně Conor je bezprostředně ohrožen neznámým parazitem, který se zmocňuje jeho těla kousek po kousku. A pouta se spirituálními zvířaty se narušují stále více. Pořádná dávka zápletek a dobrodružství. Hlavně že další díl už na mě čeká. Doporučuji ! Všem dobrodruhům s mladým srdcem.


vojta888
02.01.2021 4 z 5

Skvělá kniha

Kristýna.Š.
14.09.2020 5 z 5

Do knihy jsem se pustila celkem bez očekávání, a o to víc jsem z ní nadšená. První sérii jsem nečetla, a to že vůbec je, mi došlo když jsem určité věci nepochopila. I přes to jsem se do děje rychle dostala. Kniha byla čtivá a hezky napsaná, určitě se k první sérii vrátím.

bety22
29.09.2019

Kniha se mi moc líbila a moje nejoblíbenější postava je Mej-lin ,Rolan a Xanthé.
Mam moc rada knížky dobrodružný a jestě k tomu tam jsou moji oblíbený zvířata.
Přečetla jsem všechny knížky Spirit animals co kdy vyšli , ale nesmrtelní ochránci jsou moji nejoblíbenějsí .Dobrý je že ta knížka není pro ty nejmenší, ale pro mládež.Hlavní postavy toho meseli utrpět během toho dobrodružství .
PS:Doufam že vyjdou další díly

Anet223
17.09.2018 5 z 5

Hlavní postavy jsou: Conor, Abeke, Rolan a Mej-lin

Když se Abeke rozhodla zajít na trh aby koupila potřebné věci pro maminku, začala se třást zem. Najednou se z lesa vynořil slon, jenže nebyl to normální slon kterého vidíme v zoo. Je to legendární vůdce kterých je na světě jen 6. Abeke byla jedna z vyvolených která měla schopnost svolat své spirituální zvíře. Jenže slon byl posedlí černou magií kterou ovládá záporná postava Zefír. Abeke byla svolána do hradu v Erdasu kde ji čeká poslání, a to že musí zachránit celý svět.

Této knize bych dala 5 hvězdiček , protože je moc napínavá. Určitě si přečtu i druhý díl.

any333
17.08.2018 5 z 5

Původně jsem si myslela, že už končím společně s minulou sérií, ale protože se na mě v knihovně tak zálibně smála z regálu, nedokázala jsem odolat a odnesla si ji domů. A musím říct, že bylo příjemné vidět, kam se posunuly osudy všech hrdinů z minulých dílů, zvlášť Mej-lin a Rolana. Zeríf zase plánuje nějaké zlo, které způsobuje škody, takže jsem zvědavá, jak bude série pokračovat, když už je to rozehrané takhle. Tedy pokud se dostanu k dalšímu dílu, samozřejmě.

jarynek
04.12.2017 4 z 5

zajímavý úvod druhé série, oproti první sérii je rozehráno vice dějových linii a děj byl méně předvídatelný, což však neubírá na napětí, komu se líbily předchozí knihy, tak nebude zklamán

Viki0
15.10.2017 5 z 5

Myslím, že druhá série nemohla začít lépe. Dle mého názoru zde bylo více prvků fantasy než v předchozích dílech. Děj byl jako vždy napínavý. Jediné, co bych chtěla zmínit, je, že některé nové vedlejší postavy mi byly nesympatické, a to hlavně svým chováním. Knihu určitě doporučuji, pokud jste četli první sérii.

Aki12
29.09.2017 2 z 5

Výborně nastartovaný příběh, perfektně napsaný. Bohužel je to první díl, a tak se mi zdá, že to s ním dopadlo stejně jako s prvním dílem v minulé sérii „Zrození hrdinů“. Proto doufám, že mě tato nová série nezklame, a bude díl od dílu lepší!

Štítky knihy

pro chlapce spirituální zvíře

Autorovy další knížky

Eliot Schrefer
americká, 1978
2017  86%Nesmrtelní ochránci
2016  86%Vzestup a pád
2018  87%Mau a poutníci noci

Kniha Nesmrtelní ochránci je v

Právě čtených2x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených13x
Knihotéce61x
Chystám se číst29x
Chci si koupit12x