Napořád

Napořád https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46810/bmid_nesmrtelni-naporad-NET-46810.jpg 3 356 43

Nesmrtelní / Nesmrteľní série

1. díl >

První díl nové knižní řady Nesmrtelní ocení především čtenáři Stephenie Meyerové a její série Stmívání. Sedmnáctiletou Ever trápí po automobilové nehodě, při které zahynuli její rodiče, mladší sestra a pes, pocit viny za to, že jako jediná přežila. Navíc se z ní po nehodě stala jasnovidka, slyší myšlenky jiných lidí a vidí jejich auru. Cizí myšlenky na ni dotírají na každém kroku, a proto se Ever stále víc uzavírá před světem. Okolní hlasy se snaží přehlušit muzikou burácející ze sluchátek, která skoro nesundává z uší. Všechno se ale změní, když potká Damena, který jediný dokáže zklidnit její mysl a ztišit hluk v její hlavě. Ani on není jako ostatní smrtelníci, jeho svět plný tajemství a zázraků Ever neobyčejně přitahuje, zároveň v ní však vyvolává znepokojivé otázky…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

Evermore , 2009


více info...

Přidat komentář

Shinju
08.04.2021 3 z 5

S knihou jsem se setkala u před 10 lety, kdy vyšla, u kamarádky v její knihovně, ale nelíbil se mi vzhled obálky. Co je na této knize (sérii), nejhorší jsou její obálky, které jsou naprosto neoriginální ( no zkrátka horší obálku/y jsem zatím neviděla). Ale nyní jsem na ní narazila znovu, ale zase to má nějaký háček, knižní série u nás není dokončena. Ale říkala jsem si, že to přesto zkusím se začíst a vyplatilo se. Ano je pravda i podle všech komentářů, že kniha je kopií už již napsaných věcí, ale trochu jinak nebo hůře zpracovaná. Např. to, že charaktery postav jsou jen ploše popsány. Kniha má svoje mouchy, ale spousta literatury v dnešní době je v něčem podobná, vždy jede podle stejného mustru (jako young adult harlekýnky, horory, a jiné). Tato knižní série patří určitě k těm horším dá se říci béčkovým knihám, ale setkala jsem se i s mnohem horšími, tato na rozdíl od ostatních je čtivá. Rozhodně kniha patří k oddechovému čtení, které se dá přečíst rychle. Kvůli obálce a jiným výše zmíněným bodům dávám 3 hvězdy.

Kacennnka
10.11.2019 2 z 5

Stmívání meets Upíří deníky.


DomenicaRisa
16.09.2017 odpad!

Všichni srovnávají hlavně se Stmíváním. Takže: v rámci srovnání se Stmíváním vychází pro mě takhle knížka podstatně hůře. Vysvětlení principu nesmrtelnosti bylo autorkou dost odfláknuto (přitom se má jednat o stěžejní věc knihy), zápletka se ji taky moc nepovedla a připadá mi klišoidně zpracovaná a okopírovaná. Koloběh neustálého setkávání hlavních hrdinů v průběhu času mi nápadně připomínal sérii Andělé od Lauren Kate. Opět ale postrádá jakékoli vysvětlení či odkaz na nějaký z minulých životů Ever. Co se týkalo odboček k tetě od Ever, měla je víc rozpracovat nebo je vynechat úplně. Přišly mi tam nějak násilně vecpané. Zkusím ještě jeden díl a budu doufat v rapidní zlepšení.

miska3886
06.09.2017 3 z 5

Ač kniha byla čtivá, tak děj se vlekl a po 200 stranách jsem to vzdala. Škoda, kniha měla velký potenciál. Mě bohužel zklamala.

warca
01.04.2016 3 z 5

Začátek mě docela nadchnul, ale zbytek příběhu byl takový složitý a ani mě nijak extra nezaujal. (pokračování může obsahovat menší spoilery!)
To, že nějaký extra přitažlivý tajemný kluk přijde jako nový do třídy a začne se zajímat o hl. hrdinku... to je tady pořád!
To, že se opakuje stále její život tady taky už bylo (Kate lauren-Andělé)
Takže mě nečekalo nic překvapivého a knihu jsem dočetla jen proto, abych se dozvěděla, co se z toho všeho vyklube.
A protože ta osnova celé knihy je tak ohraná, myslím, že za chvíli úplně zapomenu, o čem kniha byla.

MíšaK.
20.02.2016 4 z 5

Strašně moc zamotaný děj. A naopak strašně hezky psaný a vymyšlený. Je jasné, že je to podobné Stmívání, ale ne moc. Hodně mě zajímal děj a bavilo mne to číst. Nemá to přehnaně moc stránek a děj mi vůbec nepřišel předvídatelný.

PetraBery
04.02.2016 2 z 5

Tak za mě zklamání. Podobnost se Stmíváním tady rozhodně je, přesto mě kniha nedokázala zaujmout natolik, abych měla problém jí odložit. Přečetla jsem ji celkem rychle, ale asi jen proto, že knihy dočítám. Další díl číst nebudu.

Viky007
21.01.2016 2 z 5

Hloupoučké. V podstatě kopie Stmívání, akorát zápletky jsou zde o dost předvídatelnější. Mladším ročníkům by se to mohlo líbit, ale mně bohužel ne. Děj postrádá jakoukoliv originalitu.
No... i když... takové čtení myšlenek je přece děsně cool. Líbí se mi představa, že píšu písemku a můžu všem vlézt do hlavy :-D.

Lucik87
29.08.2015

Nic fenomenálního, čistý průměr. Myslim, že inspirace Stmíváním je tady dost. Aspoň, že autorka zavrhla nápad zakomponovat upíry, to už bych knížku asi opravdu odložila... též mi chybí větší rozepsanost a něco zásadního se začalo dít skoro až na konci...další díl nenačnu...

Lenka.Vílka
20.02.2015 2 z 5

Já nevim. Jestli je tohle určeno pro čtenáře Stmívání, tak jsem nepochopila ani jednu z knih...jako kdyby všechno, kde je divná holka (jakýmkoliv směrem) a nadpřirozený kluk (jakýmkoliv směrem) mělo být porovnáváno zrovna s touhle knihou. Děj není úplná blbost. Je stejný jako všechny žánrové kamarádky, což mi tolik nevadí. Beru to jako vedlejší efekt všech žánrů. Jenže tohle mě nezaujalo po stylistické stránce. Když je kniha psaná tak, že otáčím stránky jako divoká, většinou všechna ta klišé přehlédnu a soustředím se na něco jiného. Tady mi chybělo větší rozepsání, které by možná zmizelo v méně dílech s více stranami. A jak jsem se dívala do obsahu dalších knih, všechno je podle klasického scénáře. Neříkám, že musím znát všechny podobné série, ale kdybych o téhle nevěděla, tak zase o tolik nepřijdu. Škoda, ve výsledku do nápadově nebylo tak špatné, ale...prostě ale...

jana5962
10.12.2014 1 z 5

Přečteno po skouknutí opravdu krásného book tarileru, ale bylo to zklamání. Půjčila jsem si z knihovny hned tři díli, ale dočetla jsem jen první a pak jsem to šla vrátit. Nakoukla jsem sice do druhého, ale to jak spisovatelka děj podala mi nesedí. Možná to je překladem a tak to někdy zkusím v Angličtině... ale nemyslím si že to bude tím.... Nápad je ovšem dobrý

vikimi
06.12.2014 2 z 5

Ze začátku nádherné, potom nic moc a nakonec mě to zklamalo a a ni pořádně nebavilo. :/ Bohužel a to takhle kniha vypadala tak slibně! :(

elihuna
04.11.2014 5 z 5

Byla to ÚŽASNÁ knížka !! Je velmi napínavá a má nádherný děj :3 Rozhodně si přečtu další díly !! :3

Pedruska01
21.08.2014 4 z 5

Kniha se zdála zajimavá a také jí byla. Dobře se četla. Nijak neotřepaný příběh. Rozhodně budu číst dál. Jen je škoda, že se do češtiny nepřeložila celé série. :-/

katka_sin
21.08.2014 5 z 5

Od knihy jsem neměla moc velká očekávání, ale velmi mě překvapila. Moc příjemně se četla a hlavní hrdinka je sympatická. Určitě si přečtu další díl :-)

Kyta
27.07.2014 2 z 5

Zajímavá kniha. Mně to (stejně jako většině čtenářů) připomínalo ságu Stmívání, takže ti, co si jí oblíbili, se bude i první díl série Nesmrtelní zamlouvat.
Od začátku čtení jsem si myslela, že je to kniha o upírech, kteří jsou vlastně taky nesmrtelní, ale není o nich, přestože mi to tak někdy přišlo. Námět byl dobrý, ale pro mě možná nepříliš originální. Čtení myšlenek, aury, vidění duchů, nesmrtelnost - tolik nadpřirozených věcí a schopností by byly na jakoukoliv knihu příliš, ale tady mi to ani tolik nepřišlo. Stejně se nemůžu zbavit dojmu, že té knize něco chybělo, tedy včetně akce a napětí. Nerada to přiznávám, ale ta kniha byla pořád o tom samém; v několika chvílích i o ničem. Myslím, že by autorka mohla některé dialogy vynechat, protože mi připadaly naprosto nezajímavé a nepodstatné. Postavy mi taky zrovna nesedly. Přes to všechno se mi ale kniha četla překvapivě rychle.

Každopádně jsem zvědavá na další díly. Doufám, že budou o něco originálnější a zajímavější než tenhle.

Laf
31.03.2014 4 z 5

Skvělá kniha. Úplně jsem ji hltala :-). Zase něco nového. Těším se na další díly, jenom po přečtení tohoto jsem zvědavá, o čem budou. Přišel mi tento zakončen tak, že další díly už by být nemuseli :D

muchomurka
17.03.2014 3 z 5

Příběh se mi celkem líbil, jsem ráda, že se to obešlo bez upírů (nic proti nim, ale teďka je toho všude plno, a to i v příbězích, které na to nevypadají). Ale děj byl napsán jaksi divně skokově, hrozně dlouho se nic nedělo, pak najednou zlom, ale nemastný neslaný, často špatně nebo vůbec pochopitelný. Postavy jednaly zvlástně, jak kdyby byly celou dobu ve snu a najednou prozřely, udělaly nějaký krok, a pak zpět do mlhy. Špatně se to popisuje, prostě tomu chyběla energie, napětí. Autorka mnohdy dobře rozehrané scény úplně zabila. Nevím, mám z toho takový neúplný pocit, jako by v tom příběhu, nebo tomu příběhu, něco chybělo.

Bunburistka
16.02.2014 2 z 5

Popravdě...tato série mě nijak zvlášť nezaujala. Možná se k ní někdy vrátím, ale v nejbližší době to nebude.

Liyz
06.02.2014 3 z 5

Taká malá oddychovka, ktorú som prečítala za menej ako jeden deň. Myslím, že kniha spĺňa to, prečo a pre koho bola napísaná. Veľmi sa pri nej nemusíte zamýšľať, len sa necháte unášať dejom.

Štítky knihy

americká literatura

Autorovy další knížky

Alyson Noël
americká, 1965
2010  67%Napořád
2011  67%Modrý měsíc
2012  70%Země stínů
2016  70%Nedostižní
2012  69%Nesmrteľní

Kniha Napořád je v

Právě čtených3x
Přečtených593x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených23x
Knihotéce165x
Chystám se číst80x
Chci si koupit5x
dalších seznamech5x