Prokletý tanzanit

Prokletý tanzanit https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343353/bmid_nesmis-me-milovat-proklety-tanzanit-ciw-343353.jpg 4 35 15

Nesmieš ma milovať série

< 2. díl

Děj knihy je pokračováním úspěšného románu Nesmíš mě milovat – Barvy lásky. Historie nezůstane nikdy zapomenutá, ať už se jedná o tajemství saúdské královské rodiny nebo o vzpomínku na bezvýznamnou otrokyni – kdykoliv se může vrátit v podobě Pandořiny skříňky, která čeká na otevření. Vydáte se po stopách vzácného drahokamu, nahlédnete do minulosti a se současnou hrdinkou prožijete příběh lásky následníka saúdskoarabského trůnu. Silný příběh o lásce a touze po životě, která překoná i neuvěřitelnou krutost.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Literatura slovenská

Vydáno: , Brána
Originální název:

Prekliaty tanzanit , 2016


více info...

Veve11111
Veve11111
09.08.2023 4 z 5

Podobne ako v prvej časti, aj v tejto ma viac bavili pasáže z minulosti. Tie z prítomnosti mi prišli dosť naivné a tak detinsky napísané. Obe knihy ako jeden celok, však podľa môjho názoru, nie sú na slovenské pomery zlým dielom, aj napriek tomu, že príbeh pôsobí celkom naivne a miestami až absurdne.

Jurajovamaka
Jurajovamaka
03.03.2021 5 z 5

Monika patrí k TOP autorkám na Slovensku. Je známa aj v zahraničí. ❤
Pokračovanie knihy Nesmieš ma milovať, ma nesklamalo. Kniha bola úžasná tak, ako jej prvá časť. Nevedela som ju pustiť z rúk. A vlastne sa rozlúčiť s príbehom a s ich hrdinami, a možno preto som mala pocit, že by som ten koniec, kde sa postupne všetko vysvetlilo bola ešte viac rozpísala.......aby som ju mohla dlhšie čítať. Ďakujem autorke za skvelý zážitok.❤
O D P O R Ú Č A M ❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡


LilianaFalcon
LilianaFalcon
17.09.2020 3 z 5

O něco slabší než první díl.
Všechno to bylo propletené až moc a zavánělo to telenovelou.
A ten epilog vůbec nebyl potřeba. Bez něj by se knížka rozhodně obešla.

Luccy78
Luccy78
05.08.2020 4 z 5

Druhý díl je bohužel o malinko horší než první, zachraňuje ho příběh otrokyně Ashanti. Nebýt jí, tak nevím, nevím.. Takhle mě to přinutilo přečíst knihu až do konce, ale taková ta absolutně nepravděpodobná náhoda a rozuzlení bylo hodně okaté a divné, až mi to vadilo.

daza.dt
daza.dt
03.08.2020 4 z 5

Tak jako jsem chválila první díl - tak už druhého už to tak slavné není.
Jak již psali někteří moji předchůdci - autorka kombinovala, kombinovala až překombinovala. A závěrem knihu doslova zabila. Posledních 20 stránek děs - opět se mi vybavila hřbitovní scéna z filmu Limonádový Joe - ".......všichni máme skvrnu velikost mexického dolaru......." Závěr se moc nepovedl, ale příběch byl napínavý s rozhodně vás vtáhne.

Jajina564
Jajina564
10.04.2020 3 z 5

Druhá část byla až moc překombinová. Měla jsem při čtení pocit, že se do toho příběhu paní spisovatelka ke konci až moc zamotala. Příliš mnoho nepravděpodobných náhod :-( Už mě to nebavilo, jenom mě zajímal osud Ashanti, tak jsem přeskakovala

LauraNoah
LauraNoah
20.08.2019 4 z 5

Druhý díl je stejně vynikající jako první, jen za mě tedy musím říct, že mě více strhnul příběh Ashanti Muniru, děj nabírá na "rychlosti", takže je téměř nemožné se od knihy odlepit. Jediné, co mi malinko vadilo, byl zcela předvídatelný konec a chování hlavní hrdinky ze současnosti. (Kdyby v knize nebylo řečeno, kolik jí je, tak bych upřímně hádala 15 - dost si protiřečila... )

suzanne1997
suzanne1997
09.07.2019 5 z 5

Druhý díl nádherně dokresluje první příběh, ledacos se v něm vysvětluje a i tady se čtenář dočká zvratů a míst, kdy mu bude běhat mráz po zádech. Ani tady nemůžu napsat, že by se kniha špatně četla, autorka dokáže natolik upoutat, že prostě musíte po tomto díle sáhnout, dokonce i uprostřed noci ve chvíli, kdy zavřete díl první. Kruh se pomalu uzavírá a všechny informace získávají svůj charakter a své místo. Žádná z nich, i když se může zdát jakkoli nadbytečná, nepostrádá své místo. Jediná věc, kterou bych protáhla, je poslední odstavec, prostě na epilog byly ty dvě strany jednoduše, alespoň podle mě, málo.

birgitte
birgitte
21.12.2018 5 z 5

Nádherný román, čtivý, prolínání dvou do sebe zapadajících příběhů, super, na závěr obojí propojené … doporučuji

Danago
Danago
25.11.2018 4 z 5

Druhý díl byl prostě nutností.... A podle mě byl stejně dobrý nebo dokonce i lepší než díl první.

petrulkaa
petrulkaa
24.07.2018 5 z 5

Nádhera. A stejně jako první díl ani tento díl nezklamal. Zajímavé a napínavé až do konce. Těším se na další knihu této autorky.

Doubravka1975
Doubravka1975
09.01.2018 5 z 5

První díl dočtený a hned navazuji na další a čtu, protože jsem celá napnutá jak to celé dopadne a co má společného minulost s přítomností. Moc pěkně napsaný příběh za plný počet hvězd.

alnahu
alnahu
26.10.2017 5 z 5

Kniha volně navazuje na první díl Nesmíš mě milovat-Barvy lásky ,opět se prolíná děj ve dvou časových liniích. V tomto díle se opět setkáme se Sandy De Vos a díky deníku i s otrokyní z Afriky Ashanti .Příběh Ashanti v tomto díle je opět daleko čtivější i když plný utrpení a bolesti. Příběhy obou dívek jsou propletené a spojuje je rodinné tajemství a prokletý tanzanit, který je opředen kletbou. Nádherný čtivý příběh se četl velmi dobře.

veronika0382
veronika0382
01.06.2017 5 z 5

WAW! Tak tohle byla po dlouhé době kniha, která mě nenechala jít spát, dokud jsem jí nepřečetla. Hltala jsem stránku po stránce, říkala si ještě kousíček, až mi nakonec zbývalo jen dvacet stran a ty jsem prostě musela dočíst. Ve dvě ráno jsem knihu zaklapla a přemýšlela. Hlavou mi běhalo něco jako: „Tak to byl opravdu mazec, jak to ta Monika dělá? No prostě umí skvěle psát, protože tohle byla jízda. Příběh se četl úplně sám :-) ... Více v mojí recenzi zde v záložkách :)

lenka5535
lenka5535
01.03.2017 5 z 5

Obe knihy z tejto série sú úplne super. Pri čítaní som sa ponorila do deja, že som ani nevnímala okolie a čítala so zatajeným dychom. Veľmi sa mi páčila historická dejová línia príbehu a úplne ma ohúrilo ako autorka dokázala perfektne prepojiť súčasnosť s minulosťou. Ako všetky tie odhalené tajomstvá krásne do seba zapadli na konci príbehu. Keby som mohla tak dám aj viac ako 5 hviezdičiek.
Pani spisovateľke Monike ďakujem za neskutočný čitateľský zážitok a tieto dva knižné skvosty budú mať v mojej knižnici svoje miesto. Určite sa k nim v budúcnosti vrátim a prečítam si ich znova.

Kniha Prokletý tanzanit je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce66x
Chystám se číst23x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x