Farby lásky

Farby lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294562/bmid_farby-lasky-bdW-294562.jpg 4 49 19

Nesmieš ma milovať série

1. díl >

Dva príbehy, ktoré sa od seba nemôžu líšiť viac, spája iba tenučká niť medzi prítomnosťou a hriechmi z minulosti. Prečítajte si pútavý príbeh konžskej otrokyne Ashanti a jej majiteľa Arthura a moderný príbeh zo súčasnosti medzi korunným princom zo Saudskej Arábie a belgickou gemologičkou Sandy de Vos. Minulosť, ruka v ruke s osudom, si necháva záležať i na tom, aby zaujímavo poprepletala životy hlavných hrdinov. Prináša viac ako len zakázanú lásku plnú utrpenia. Dokážu city odsúdené na zánik prežiť aj nemilosrdné predsudky spoločnosti? Nechajte sa vtiahnuť do deja knihy, ktorá vás nielen pobúri, ale i dojme nevinou skutočnej lásky, ktorá aj napriek všetkým problémom odovzdá ľudstvu svoje posolstvo. Viac sa dočítate v knihe s názvom Nesmieš ma milovať – (Farby lásky), ako i v rovnomennom pokračovaní Nesmieš ma milovať – (Prekliaty tanzanit).... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Literatura slovenská

Vydáno: , Brána
Originální název:

Farby lásky , 2016


více info...

Přidat komentář

Rose-Mary
20.08.2023 5 z 5

Kniha od Moniky Würmové popisuje ve dvou liniích téma zakázané lásky. Jedním příběhem je život otrokyně Ashanti v kolonizovaném Kongu v 19. století. Hlavní hrdinka, Belgičanka Sandy, našla ve vyřazených knihách starý deník, v němž pisatelka popisovala krutý život otroků v tehdejším Kongu.
Svůj vlastní život popisuje v druhé linii knihy. Jako geoložka, která pracovala při zkoumání a certifikaci drahých kamenů, se dostala na 16-ti denní pracovní cestu do Saúdské Arábie, kde měla pracovat na zhodnocení a ocenění drahých kamenů po zemřelém králi. Zde poznává dva prince, královy následovníky.
Setkává se zcela neočekávaně s Rashidem, kterého poznala již v Belgii, při cestě taxíkem a posléze v šermířském kurzu, kde se jí podařilo ho v šermu porazit. Rashid ji pronásleduje, oba jsou do sebe zamilovaní. Kromě Rashida ji pronásleduje i princ Hasan, který je velmi hezký, ale je mladší než ona a nechce se s princem zaplést.
Konečné poznání, kdo vlastně Rashid je, ji poznamenává zjištěním, že jejich láska nikdy nemůže být naplněna. Rashid se jí ale nemíní vzdát a dělá vše pro to, aby z její společnosti nezmizel.
Kniha se mi moc líbila, dobře se četla, ale byla jsem zklamaná, že příběh zůstal nedokončený. Jak příběh otrokyně Ashanti, kterou odvezl její pán a ochránce Arthur Lambert z konžského pralesa do Belgie, tak i příběh Sandy a Rashida. Kniha má mít pokračování s názvem Nesmíš mne milovat- prokletý tanzanit.

Jurajovamaka
28.02.2021 5 z 5

Výborná. Velmi jednoducho sa číta. Zaujme vas dej. Neustále som na knižku myslela. Co asi bude ďalej. Ako to bude s hlavnou hrdinkou Ashanti. Pacilo sa mi aj prelínanie deja. Zo zápiskov z minulosti k prítomnosti a jej dnešnej povrchnosti a stupni priorít.
O D P O R Ú Č A M.❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡


LilianaFalcon
15.09.2020 4 z 5

Mám trochu rozporuplné pocity, protože se hlavní hrdinka chovala velmi dětinsky. A některé pasáže by si zasloužily zkrátit.
Jenže... Příběh s Ashanti byl neskutečně napínavý. A nakonec jsem vážně byla zvědavá, jak se to všechno vyvine s Rashidem a Sandy. Takže už jsem vážně zvědavá na druhý díl.

Luccy78
05.08.2020 5 z 5

Moc příjemné čtení, ve kterém se prolíná současnost, a díky záznamů ze starého deníku, i minulost. Některé věci z období kolonizace, které se děli černochům při násilném zabrání jejich země a jejich následné zotročování, jsem ani neznala. A neni špatné se občas zamyslet nad zlem, které se páchalo a není to až tak dávno.. Knihu doporučuji a jdu se vrhnout na druhý díl..

daza.dt
03.08.2020 5 z 5

Po předchozích dílkách autorky je tako kniha velmi milým překvapení. Čte se opravdu sama, děj má spád, je napínavý a vtáhne vás. Dvě prolínající se dějové linky se skvělě doplňují - ani jedna nepokulhává. Hlavní hrdinka oproti hrdince z knih o Pákistánu - je uvěřitelná, používá mozek a její myšlenkové pochody vám budou připadat logické. Rozhodně doporučuji.

Jajina564
08.04.2020 5 z 5

Svělá kniha. Má spád, ale čtu, čtu a nečekaně přišel konec knihy v tom nejlepším. Ještěže mám hned po ruce další díl, jinak bych byla hodně naštvaná :-D

LauraNoah
04.08.2019 4 z 5

Kniha má dvě dějové linie a nevím, jak ostatní, ale mě ihned napadlo, kdo je kdo... Chvíli jsem byla strhnutá spíše příběhem Ashanti, chvíli jsem hltala příběh ze současnosti. Trošku jsem se vrátila v době, kdy "frčely" telenovely typu Esmeralda, ale to rozhodně nemyslím ve zlém. Čte se to velmi rychle, tudíž doporučuji začít po zakoupení obou dílů :D

suzanne1997
09.07.2019 5 z 5

Až se třikrát spojí nespojitelné, nemyslitelné a zakázané. Tohle není jen příběh, který někde začíná a na poslední stránce se uzavírá. Tahle kniha plyne, s každou další stranou se čtenáři přibližují hned dva příběhy a autorka pomalu odhaluje příběhy hrdinů. I přese všechno utrpení, které z části zápisků Ashanti vystupuje, se kniha čte až příliš lehce. Osobně se mi více líbily pasáže se Sandy a Rashidem, přesto i vyprávění i mělo něco do sebe. Bez toho, aby měl čtenář po ruce druhý díl, doporučuji se do knihy raději nepouštět. I uprostřed noci máte totiž potřebu hned za poslední stránkou otevřít pokračování tohoto příběhu.

viki77
13.03.2019 5 z 5

Zajímavý napínavý román

birgitte
01.12.2018 5 z 5

Nádherný příběh, vřele doporučuji, přečteno jedním dechem, těším se na pokračování ...

Danago
24.11.2018 3 z 5

V knížce jsou dvě časové linky . Příběh ze současnosti mě zase tak moc nezaujal, ale naopak příběh otrokyně Ashanti byl skvělý. Knížka vůbec neměla konec , takže je dobré mít po ruce hned další díl . Protože jinak je to jakoby jste přestali číst v půlce knihy.

peitho.1
04.11.2018 2 z 5

Bohužel knihu musím hodnotit spíše negativně, postava Sandy mi byla neskutečně nesympatická a místy až protivná, styl psaní mi připomínal spíš slohovou práci ze střední a postavy používají slova a slovní obraty, jako kdyby jim bylo osmdesát nebo se narodili v 18. století. No a k tomu to neskutečné množství překlepů a nereálných náhod...
Co ale hodnotím pozitivně je příběh Ashanti, který odhaluje pohnutou historii o které se moc neví a nemluví.
Přišel mi celkem zajímavý kontrast, kdy je o více než polovinu mladší dívka, která prožila život v pralese a v zajetí otrokářů, stokrát vyspělejší a silnější osobností než nevyzrálá doktorka Sandy, která neví co chce, je protivná a celkově se chová spíš jako puberťák.
Ale už kvůli příběhu Ashanti si druhý díl přečtu a budu doufat, že bude Sandy v druhém díle trochu snesitelnější :)

petrulkaa
15.07.2018 5 z 5

Spisovatelka mě opět nezklamala. Tak jako Pakistánskou princeznu jsem i tuto knihu četla téměř jedním dechem. Jaké štěstí, že mám prázdniny. Dva napínavé příběhy, každý z jiné doby. Člověk si opět uvědomí, jaké má štěstí, že žije teď a tady. Na jedné straně krásná pohádka, na druhé straně krutý a smutný příběh. Už se těším na další díl.

Doubravka1975
09.01.2018 5 z 5

K dvoudílné sérii jsem se dostala v knihovně když ji kamarádka vracela a prý je to dobrý! Tak podle obálky jsem si myslela, že snad nějaká sladká romantika. Od začátku velice zajímavé a čtivé, ale chvílemi drsné a smutné. Chytil mě jak příběh Sandy ze součastnosti a trochu víc příběh z minulosti Ashanti a byla jsem celá netrpělivá a napnutá co mají společného tyhle dvě dějové linie.

alnahu
07.10.2017 4 z 5

V této knize se prolínají dvě dějové linie.Příběh begické geoložky Sandy ze současnosti,která při nehodě příjde o otce a snoubence Filipa.Nakonec musí unést hořkost pravdy o Filipovi z úst své kamarádky Amber.Také se mi lépe četl příběh ,který si čte Sandy ze starého sešitu -příběh ,který si prožila konžská otrokyně Asanti v zajetí,příběh plný lidské krutosti a beznaděje.Určitě si přečtu pokračování .

ave55
14.08.2017 5 z 5

Ach, ta čeština. To je Nakladatelství Brána tak chudobné, že si nemůže dovolit kvalitní redaktory ke kontrole pravopisu? No, ale hodnotíme knihy.
Příběh z dnešní doby čtivý, ale velmi naivní a přeslazený. Příběh z minulosti krutý, nepředstavitelný a surový. Dech beroucí. K zamyšlení. Celkově hodnotím knihu jako pěkně napsanou a těším se na další díl.

veronika0382
02.05.2017 5 z 5

Tato kniha je pro mě velikým překvapením! Byla opravdu skvělá a mate svou sladkou obálkou a anotací! Je to román plný bolesti, otroků, vražd, znásilňování, lidské krutosti, ale také víry v lepší budoucnost.... Těším se na druhý díl :-) více v mojí recenzi zde v záložkách :)

Kamienkova33
07.02.2017 2 z 5

Námet a anotácia ma veľmi zaujali, tak som po knihe hneď skočila a to aj preto, že autorka je moja obľúbená, jej knihy ma doteraz nikdy nesklamali. Táto trošku áno. Prelínajú sa dva príbehy - súčasnosť v Belgicku a minulosť v pralesoch v Kongu. Príbeh gemologičky z Belgicka ma pravdupovediac až tak nepohltil, hlavná hrdinka sa správala miestami ako puberťáčka, čo nevie, čo so sebou a hlavne vo vzťahu k mužom. Možno to bolo aj prekladom, ale mala som pocit, že používajú jazyk a slovné spojenia spred 200 rokov.
Druhý príbeh bol oveľa lepší - skrývanie sa domorodcov v pralesoch, ich úteky a následne odchytenie ,,bielymi". Miestami tvrdé čítanie, ale autorka pekne opísala rozmýšľanie mladej domorodkyne v zajatí aj v prírode. Záver knihy bol taký nijaký, nedokončený a vlastne až na konci som sa bohužiaľ dozvedela, že to má aj druhú časť.

zuzana2599
14.01.2017 4 z 5

Velmi příjemné, oddechové čtení, dva příběhy, které se prolínají. Příběh otrokyně Ashanti se mi líbil víc, praktiky kolonizátorů provádění na domorodcích jsou opravdu nelidsky kruté a autorka je vylíčila velmi přesvědčivě a věrohodně. Ráda si přečtu i pokračování této knihy.