Nervové centrum

Nervové centrum https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131000/nervove-centrum-131000.jpg 4 7 2

Dreamland série

< 2. díl >

V nevadské poušti je ukryta tajná základna amerického letectva, kde se vyvíjejí a testují nejmodernější zbraně světa. Tady nejlepší mozky pracují na výzbroji a letounech, které dokážou víc, než si kdo umí představit. Obojí pak testují špičkoví vojáci – a nejlépe přímo v boji...Politici plánují další rozpočtové škrty a plukovník „Pes“ Bastian musí obnovit práce na experimentálním programu ANTARES, aby si udržel jejich přízeň. ANTARES je metoda, jak propojit elektronická data s pilotovými smysly. V honbě za rychlými výsledky je k systému připojen zkušební pilot a systém mu umožní řídit několik letadel najednou jen prostřednictvím mozku. Když tento pilot přestane rozlišovat mezi skutečností a virtuální realitou, ožívá jedna z nejhorších nočních můr Dreamlandu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Válečné , Sci-fi

Vydáno: , Olympia
Originální název:

Nerve Center , 2002


více info...

Přidat komentář

ludek.n
31.01.2022 4 z 5

Nervové centrum obhajuje post vysoce napínavé akční četby, kterou se pyšnil už jeho předchůdce a nevede si vůbec špatně. Pánové Brown a DeFelice se tentokráte podívali na zoubek vládnímu projektu Antares, který má propojit mozek zkušebního pilota s počítačem tak, aby mohl řídit najednou hned několik letounů typu Flighthawk. Že v tom bude nějaký háček, snad ani netřeba zmiňovat. Podobně jako v jedničce, i tady se nám před oči dostává hromada technických označení zbraní a strojů, ruku v ruce s příslušným vojenským žargonem, nepůsobí to však rušivě ani to nijak neodvádí pozornost od hlavní dějové linky. Ta se zpočátku tváří poněkud zakřiknutě a až příliš fantasmagoricky, jakmile se ale dá do pohybu, už ji nic nedokáže zastavit a strhává s sebou všechno, co není napevno připoutáno. Přestane vám vadit neustálé omílání paranoidní představy Kevina Madroneho o tom, jak mu všichni ublížili, nepřekvapí vás, že když se z přísně střežené a utajované základy ztratí nejmodernější technika, nikdo se nepřetrhne, aby po ní nějak vehementně pátral, a bezostyšně spolknete dokonce i brazilskou sexy militantní revolucionářku, netoužící po ničem menším než po funkci prezidentky státu. Prostě to hodíte za hlavu a necháte se nést vlnou adrenalinu, která má sílu donést vás až do finále.

between
05.09.2016 4 z 5

Dostal jsem se ke knížce jen omylem, záměnou s jiným spisovatelem Brownem. Knížka mě od začátku chytla a připomínalo mi to styl Jamese Rollinse.
Četlo se to rychle a až na drobné výkyvy to bylo stále napínavé. Když narazím na ostatní díly, tak si to určitě rád přečtu.


Autoři knihy

Dale Brown
americká, 1956
Jim DeFelice
americká, 1956

Kniha Nervové centrum je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x