Nerova pevnosť

Nerova pevnosť https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476147/mid_nerova-pevnost-zf4-476147.png 5 153 27

Grécky boh slnka Apolón, ktorý bol vykázaný na zem ako úbohý puberťák Lester Papadopoulos, sa konečne ocitol na konci svojej cesty. Má šancu dostať sa späť na Olymp. Bitka o tábor Jupiter sa skončila. Tarquinius a jeho armáda nemŕtvych boli porazení. No i keď bitku vyhrali, vojna sa ešte zďaleka neskončila. Bývalý boh a jeho malá veliteľka Meg musia poslúchnuť proroctvo, ktoré odhalila harpya Ella. Budú čeliť hrôzostrašnému cisárovi Nerovi v jeho pevnosti v New Yorku, aby ho zničili raz a navždy.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

The Tower of Nero , 2020


více info...

Přidat komentář

Witchann
02.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Strastiplná bylať cesta Apollónova zpět na vrchol bohů Olympských. Hrdost pociťuji nad jeho proměnou z nesnesitelného rozmazlence v chápavého přítele. Slzy i smích zmocňovaly se mne spolu s ním, i k zamyšlení byly tyto řádky častokráte. A ačkoliv mnoho jiných příběhů čeká mne, v budoucnu ráda bych vrátila se k tomuto putování s moudrým Šípem z Dodóny.
PS: Se všemi závěry i rozloučeními u mne spokojenost panuje, až na jednu výjimku - Piper. Pochopení velké mám pro snahu najít se a jít dál, ovšem dle mého názoru k tomu došlo u této slečny příliš brzy...

zirafinec
19.11.2023 5 z 5

Kniha dobře zakončila sérii, na konci slzička ukápla, že můj Percy Jackson-Bohové Olympu-Apollónův pád maraton... Apollónův i Megin vývoj byl úžasný, působil přirozeně a uvěřitelně. Pořád mi ale přijde, že jednotlivé díly byly takové nespojené - stejně jako třeba první dva díly Percyho Jacksona. Na rozdíl od toho byli Bohové Olympu provázaní a celá série působila celistvě. Těším se na šestý díl PJo i na Solangelo knihu. Protože Solangelo (Will Solace + Nico di Angelo)... Dokonalost.


Elea
09.09.2023 5 z 5

Perfektní zakončení série, moc se mi líbil postupný vývoj Apollóna/Lestera, na konci byl někdo úplně jiný, mnohem lepší, sympatičtější. Připadalo mi, že celá série byla mnohem víc promyšlená a propracovaná než předcházející knihy autora, i když i ty se mi líbily.

MilanKop
28.01.2023 5 z 5

Naprosto parádní zakončení série. Nemám co vytknout, vše bylo geniálně napsáno a vše se četlo samo. Apollón rozhodně hodně vyspěl a bude z něj bůh mnohem lepší než kdy dřív. Celá série mne hrozně bavila a určitě se k ní někdy v budoucnu vrátím. Za mne jedno velké WoooW.

kikikrat
24.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Ricku toho Jasona ti nezapomenu! Snažil si se aby to vyznělo, že to tak mělo být ale nemělo.. to teda ne! Ale i tak ti chci říct, že i tahle série byla skvostná. Apollon rostl a vyrostl z něho docela obstojný Lester a docela dost dobrý bůh. Neskutečně jsem si oblíbila i Nica a Willa a doufám, že se s nimi opět potkám. Děkuju, že si nezapomněl na mého oblíbeného Percyho, protože nebýt jeho tak tě ani nepoznám. Další kniha nabitá akcí a humorem tak jak to my čtenáři máme rádi. Děkujeme za to.

voody99
25.09.2022 5 z 5

Úžasné zakončení další skvělé série. Prostě to miluji. Apollón krásně vyrostl.
To co se stalo s Jasonem mě moc mrzelo. Tábor Jupiter by si prostě zasloužil svou sérii.
Will a Nico já ty dva prostě úplně miluji.
Rick opět s touhle sérii nezklamal a jen dokázal že je mistrem svého řemesla.

kačuleee29
11.08.2022 5 z 5

(SPOILER) To nejlepší na konec, že? :D Fakt povedenej závěr série. Apollon mi přes sérii přirostl k srdci a s ním i další postavy (jako.. Will je další můj oblíbenec :D). Myslím, že líp to ani dopadnout nemohlo.. Teda bez Jasonovy smrti by to bylo ještě lepší, ale mám pocit, že to se stát muselo. Každopádně jsem se u tohohle dílu nasmála ještě víc než u minulých :). Hodně Apollonových (Rickových) poznámek mě rozesmívalo. Teda jednu chvíli jsem se smála Dionýsosovi a Meg a druhou mi kapaly slzy kvůli Nickovi a Jasonovi. Jo, Rick rozhodně umí a ví, jak psát :D. Moc ráda jsem zase "viděla" a praskala radostí (ne doslova) u hrdliček Willa a Nicka. Ocitnout se zase v táboře polokrevných mi připomnělo originální sérii Percyho Jacksona. Po patnácti knihách Ricka Riordana.. no prostě jsem si tenhle svět naprosto zamilovala. Taky vám přirostl k duši a vloudil se do reality :D? Pořád mě překvapuje úžasný kamarádský vztah Meg a Apollona. No a ke konci - jsem ráda, že Apollon si tohle bude rozhodně pamatovat a je z něj mnohem lepší bůh. No a objevil se nám tu i Percy s Annabeth, Leo i jeho "ségra" Reyna a Thalia :). A další.. Bylo to pěkné zakončení se všemi. No ale woah.. Piper? :D
Chystám se na Magnuse Chasea, na Norskou mytologii se těším a jsem zvědavá, jak to do tohohle světa Řeků a Římanů bude zapadat!

Vjeerus
28.07.2022 4 z 5

Vcelku povedený závěr série, autor si stále udržuje svůj typický humor, který mě prostě baví, i když už jsem mimo věkovou kategorii.
I přes to, jak se to dobře čte a příběh relativně dobře plyne se nemůžu ubránit pocitu, že začátek knihy byl trochu pomalejší a naopak konec až moc rychlý (půlka knihy příprava, čtvrt cesta a čtvrt boj se záporáky).
Vývoj hlavního hrdiny je v celém příběhu pozoruhodný a mnohé ukazuje. Co se týká hlavní hrdinky, klobouk dolu za její mentální sílu a i když je mnohdy fakt otravná, nemůžu ji upřít jistou dávku obdivu za její přijímání světa a pohledu na život i přes to, kde a jak vyrůstala.
Určitě se pustím do dalších děl od autora (tedy až nějaké vyjdou) i když sérii Apollónův pád považuji za nejslabší.

Ahmose
05.06.2022 4 z 5

Veľmi nerád to píšem, ale séria Apolónov pád je v porovnaní s predchádzajúcimi dvoma sériami slabšia. Autor si samozrejme zachováva svoj vtipný, veľmi ľahký a zrozumiteľný štýl písania a postavy sa nedá nemilovať (okrem Meg), ale už je toho cítiť únava série. Veľakrát som mal pri čítaní pocit, že autor buď varí z vody alebo vykráda sám seba. Niektoré situácie, ktoré mali vyznieť vtipne vyzneli skôr dosť trápne. Obzvlášť druhý diel – temné proroctvo bol extra slabý. Na druhú stranu ale musím podotknúť, že najodvážnejšie dejové zvraty sa zo všetkých troch autorových sérii venovaných gréckej a rímskej mytológii nachádza práve tu. Konkrétnejšie v treťom a štvrtom diely. Riordan v nich dosť pritvrdil. Myslím si tiež, že žiadna postava neprešla takým veľkým vnútorným prerodom ako Apolón. Ak už teda máte prečítaného Percyho a Bohov Olympu môžete skúsiť dať šancu aj tomuto, ale pripravte sa, že už to nebude to pravé orechové.

LucyBlack
30.01.2022 5 z 5

Rick Riordan mě opět překvapil. Myslela jsem si, že je toto poslední série, co od něj čtu, ale velmi jsem se mýlila. Opět mě překvapil tím, co všechno v jeho díle dokáže zazářit. Humor, kulturní znalost, kvalitní příběhová linie, poselství i psychologie. Rick Riordan má mnoho knih, a mnoho knih určitě ještě plánuje. Jejich kvalita ale ani náhodou nepadá. Všichni známe autory co píšou krásně ale jejich knihy jsou o ničem, autory, co to dělají pro peníze. Rick píše podobná kvanta knih, ale ne pro peníze. Rick je učitel, co se skrz své knihy snaží děti i dospělé co jsou ochotni změnám, učit. Pět let s Rickem a přesto jsem z něj ještě nevyrostla, chci růst s jeho knihami i nadále, protože přestože jsou pro děti, dají něco každému smrtelníkovi, kdo je ochotný trochu přemýšlet nad příběhem, přestože je příběhem určený pro starší děti.
Na tomto díle jsem nemohla přestat žasnout nad porcí psychologie a mnoho myšlenek, protože žádná Rickova kniha doposud nebyla tímto obsahem tak prošpikovaná.

Feliska764
27.01.2022 4 z 5

Myslím, že po precteni 15 knih ze světa Percyho Jacksona, můžu konstantovat, ze Riordan je regulerni grafoman. Nebo jsem si toho nabehu na dalsi dily všimla jenom ja?
Musim rict, ze Hrobka nemrtvych mi asi prisla napinavejsi, ale tady jsem zase u spoustu situaci nevericne zirala (chudak Lu). Ale teda jako, Piper? Opravdu?

Hethera
22.12.2021 5 z 5

Super zakončení série, doufám, že budou ještě další knihy. :)

zirafinec
09.12.2021 5 z 5

Skvělé zakončení série.

lily_maleckova
26.11.2021 5 z 5

A zase je tady KONEC! :( A já jsem jako obvykle nadšená, protože prostě strýček Rick píše tak skvěle!! Začala jsem se čtením jeho knih na základní škole a ani po letech na vysoké škole mě to neomzelo a pořád to miluju stejně jako poprvé!:)
Zakončení série to bylo moc fajn, jsem ráda, jak to skončilo, postavy mi moc přirostly k srdci️
Teď jen trpělivě čekám na další autorovu knihu - a nemůžu se dočkat, už aby to bylo!:)
5/5⭐

Aldaa
14.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Zase skvělé zakončení další skvělé knížky, s Apollonem a s Meg byla takhle série nejvíc ta, u které jsem se málem počůral smíchy . Každopádně to skončilo dobře, Apollón je zas bůh, a už není tak namyšlený jak první dva díly, ( můj názor ) a Meg je konečně vysvobozená z Neronova týrání a je konečně volná, podle mě to Rick zakončil skvělé. ( PS: Mrzí mě že další knihy které napsal se už nepřekládají do češtiny )

DUNIKO
14.10.2021 5 z 5

Mě se to moc líbilo, skvělé, napínavé i romantické.Miluju Willa a Nicka taková roztomilá dvojka, Apollón a Meg prostě skvělý.Prostě skvělé zakončení série.Paráda.

A nemyslíte si že náš pán Riordan navnadil na další sérii? Třeba o Nicovi?

hana4834
10.08.2021 5 z 5

Nejlepší díl z této serie

Hrony13
13.07.2021 5 z 5

Krásná tečka na závěr celé série a i světa Percyho Jacksona, ale kdo ví... třeba nás Rick něčím opět překvapí, každopádně si to nenechám ujít.

Market116
09.06.2021 5 z 5

Pátý a zároveň poslední díl...musím říct, že v lepší konec jsem ani nemohla doufat.
Opět se mi potvrdilo, že Rick je skvělý autor, jeho knihy a styl psaní zbožňuju. Vždycky mě to tak vtáhne do děje, že jsem pak jen překvapená, že už jsem u konce...
Apollón (Lester) a Meg ani tentokrát nezklamali...zase mi vyvolali úsměv na tváři, jak by taky ne? Změna Apollóna tady byla opravdu znát...už nemyslel jen na sebe, byl pokorný, laskavý, chápavý a stejně správně trhlý.
Teď si jen říkám, s čím dalším nás Rick asi překvapí...vůbec by mi nevadila nějaká série o Nicovi...přijde mi víc a víc zajímavější...
Ale ať už to bude o komkoli rozhodně si další příběh ze světa Percyho Jacksona nenechám ujít. Protože tento celý krásně vymyšlený svět zbožňuju a vždycky se do něj ráda vracím.

luculi
21.04.2021 5 z 5

Série jako celek byla opravdu výborná. Musím říct, že mě hodně bavilo čtení, hrdinové i jejich problémy. Autor se snaží jít s dobou a zmiňuje tak i lgbt téma, akce jsou náročnější a větší, dokonce se nebojí i rozloučení s některými postavami. Šablona, která se opakuje, tak mírně vybočuje, ale jinak je to stále Riordan :-D.

Autorovy další knížky

Rick Riordan
americká, 1964
2016  90%Prastarý meč
2009  89%Zloděj blesku
2011  93%Poslední z bohů
2012  90%Proroctví
2010  88%Moře nestvůr

Kniha Nerova pevnosť je v

Právě čtených2x
Přečtených193x
Čtenářské výzvě27x
Doporučených16x
Knihotéce129x
Chystám se číst75x
Chci si koupit49x
dalších seznamech2x