Tři případy a Nero Wolfe

Tři případy a Nero Wolfe https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64315/tri-pripady-a-nero-w.jpg 5 20 6

Nero Wolfe série

< 4. díl >

Tři detektivní příběhy: Červená krabice (4. kniha série Nero Wolfe), Jeho poslední vůle (8. kniha série Nero Wolfe) a Literární vraždy.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Oddych
Originální název:

The Red Box / Where There , 1936


více info...

Přidat komentář

pepa4081
14.04.2020 5 z 5

Tomu, kdo má rád spoustu akce, bude kniha možná připadat trochu nudná. Pro mne je to však přímo pochoutka. Typický Rex Stout. Spousta rozhovorů, dohadování se s policií a také jídla a rýpavého, ale inteligentního humoru. Jedna perla za všechny: „Neexistuje nic hodnějšího obdivu, než statečnost, s níž milionáři čelí nevýhodám, jež jim přináší jejich bohatství.“
Tři příběhy, patří k těm spíše delším, z pera pana Stouta. Vychutnal jsem si je, rozhodně ne naposledy. Vřele doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.

marlowe
27.08.2015 3 z 5

Přiznám se bez mučení, že Stoutovy detektivky nečtu kvůli zápletkám (ty jsou většinou slabé a tak překombinované, že už se mnohdy ani nesnažím pochopit všechny souvislosti), nýbrž kvůli atmosféře – protože mě pořád ještě baví sledovat to úsměvné hašteření mezi autoritářským Nero Wolfem a jeho lehce přidrzlým asistentem Archie Goodwinem…

Všechny tři případy, obsažené v knize, zcela odpovídají uvedené charakteristice: užijete si povinného přídělu "akademických" zápletek, ale i poutavých intelektuálních soubojů, stejně jako notné dávky zábavného a nikdy nekončícího škorpení těch dvou paličáků…


woodward
29.07.2015 5 z 5

Literární vraždy (Plot it Yourself) mě zaujaly nezvyklým motivem vražd. Zločinný "řemeslný" plagiátor - to tu fakt ještě nebylo. Jinak nic překvapivého, snad jen to, že Nero Wolfe se rozhodne nejíst maso, dokud vraha nechytí, což je zajisté pohroma pro celou domácnost.

honajz
21.02.2015

Červená krabice - 2*. Utahané, nudné, jen sem tam vtip, zdlouhavé. Pointa je dobrá k povídce, jinak se v knize nic neděje, jen se sem tam někam přejede a diskutuje o ničem, těch pár indicií se v tom moři keců samozřejmě lehce ztratí, ale celkově to fakt je námět spíše na povídku, uměle roztahaný na zbytečně velký počet nudících stran. Kniha je zajímavá jen tím, že poprvé vyjede Nero mimo dům. Závěr je zcela odfláknutý, o červené krabici se nic nedozvíme, dokonce ani o tom, jak Nero na vše přišel.

marlowe
13.01.2014 3 z 5

Červená krabice (The Red Box) – 1937
Jeho poslední vůle (Where There's a Will) – 1940
Literární vraždy (Plot It Yourself) – 1959

Francoa
21.10.2012 4 z 5

Knihu jsem začal číst a hned vidím dvě nesrovnalosti.České názvy souhlasí,ale originál ne (první ano)další správně Where There´s a Plot it Yourself.Ani obálka knihy nesouhlasí a patří ke knize stejného názvu od spisovatele Roberta Goldsborougha,který pokračuje v psaní příběhů s Nero Wolfem.Dnes tj.23.10. jsou desky knihy již opraveny,ale orig.angl. stále nesouhlasí .