Smrt děvky

Smrt děvky https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98339/smrt-devky-98339.jpg 4 27 7

Nero Wolfe série

< 42. díl >

Kriminální román o práci detektiva, který svými schopnostmi a taktikou přiměje vraha k doznání.

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Death of a Doxy , 1966


více info...

Přidat komentář

Česneksmedem
19.05.2022 5 z 5

Sorryjako, ale opět perfekt počteníčko. Archie je chytřejší než krysa a odolnější než koza. Taky pije pořád mléko, takže doufám, že je kozí. Procházím už schnoucím a žloutnoucím listím života, takže každá taková inteligentní kniha potěší a pohladí.

Greenfingers
29.04.2020 5 z 5

Detektivka podle mého gusta. Dvojka Nero a Archie prostě nemá chybu. Jeden se honí za podezřelými jako ohař, ten druhý vše hravě rozlouskne od stolu.
I když Stoutův Wolfe a Aghathin Poirot jsou každý z jiného těsta, jedno mají, myslím, společné: geniální způsob uvažování, logické myšlení, jednoduše " mají na to hlavu".


pepa4081
09.04.2020 5 z 5

Nero Wolfe tentokrát dostává z bryndy Orieho Cathera, ale mně bylo víc líto Freda Durkyna, po tom co to schytal. Vůbec v knihách je líčen jako ten méně chytrý, ale pracuje pro Wolfa, takže to musí být jeden z nejlepších detektivů v New Yorku. Navíc se mi líbí, že je ženatý a má čtyři děti. Detektivka je to skvělá. Vřele doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.

jarunka54
21.12.2019 5 z 5

Jako vždy výborné čtení.

pepa4081
15.12.2017 5 z 5

Nero Wolfe, Archie a spol. jsou už léta mí oblíbenci. Tuhle knížku jsem četl poprvé, a zase jsem se dobře bavil. Pro neznalé: detektivka, kde se místo pěstmi bojuje spíš slovy. Zajímavá zápletka a překvapivé rozuzlení - i když ke konci už částečně předvídatelné. Co zde opět nechybí, je výborný humor. Bezva oddechovka.
Velmi uspokojivé.

denib
18.11.2017 5 z 5

Opět skvělá detektivka. Nejde jen o to najít vraha, ale i o neprozrazení jistých informací. Takže napětí zůstává i chvíli po odhalení pachatele - zajímavé. A následuje výjimečně povedený konec. Nero Wolf se stal mým oblíbencem mj. i proto, že není dokonalý. Je génius a detektiv, ano, ale taky miluje své pohodlí. A padesát tisíc je padesát tisíc ... :-) Dokonce kvůli nim i spolupracuje se ženskou! Kam až zajde příště? :-)

woodward
01.07.2015 5 z 5

Archie Goodwin by byl v šoku, kdyby se tu dočetl, že tenhle příběh je anoncován jako "román o práci detektiva" - zvlášť když hned pod tím je tučným písmem vyvedené jméno Nera Wolfa. Všichni přece vědí, že Wolfe práci nenávidí... Nicméně je to jeden z nejlepších příběhů o vládci pískovcového domu se skleníkem na střeše v Západní 35. ulici.