Rodinná záležitost

Rodinná záležitost https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98354/rodinna-zalezitost-98354.jpg 4 23 6

Nero Wolfe série

< 46. díl >

Bombu, která rozmetala ložnici pro hosty ve Wolfově domě, si Pierre Ducos sice přinesl s sebou, ale o sebevraždě nemůže být ani řeč… S tak drzým způsobem vraždy se Nero Wolfe ještě nesetkal. Jeho osobní host, pozvaný do jeho domu, zahyne v pokoji jen pár metrů od velkého detektiva! Pierre Ducos byl číšník z jednoho z nejlepších restaurantů v New Yorku, který Wolfa nesčetněkrát obsluhoval. Vyšetřit tuto vraždu se stane pro proslulého gurmána věcí osobní cti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , BB art
Originální název:

A Family Affair


více info...

Přidat komentář

Aghatte
05.03.2022 3 z 5

Líbila se mi obálka, ta je povedená - líbí se mi celá řada brožovaných vydání Rexe.
Ovšem při čtení jsem se přistihla, že chvílemi neudržím pozornost. Archie zas tak vtipný není, jak je vždy předestíráno, a ani genialita mistra není tak zjevná. Vždy, než na něco přijdou, zemře někdo další. Asi jsem čekala více. Ale číst se to dá, jsou horší knihy.
A neustále mám hlad, když to čtu, protože velkou část díla věnují popisu toho, co právě jedí a jaký to je labužnický zážitek :-)

Anasa
12.08.2021 4 z 5

Nero i Archie jsou stejní jako vždy, to znamená sví a svým způsobem zábavní. Případ je neobvyklý, protože si jej detektiv bere osobně. Některé věci jsou načrtnuté a svádějící z cesty, málo vysvětlené. Hvězdičky si ale případ rozhodně zaslouží za neobvyklé, pro čtenáře Stouta snad i šokující rozuzlení.


pepa4081
05.04.2020 5 z 5

Ve Wolfově domě někdo pomocí bomby zabije člověka. To je neslýchaná urážka a tak Nero nespolupracuje s policií a jeho spolupracovníci chtějí pracovat bez honoráře, jen aby se pomstili. Pachatele jsem neuhodl. Rozuzlení pro mne byl šok. Doporučuji.
Velmi uspokojivé.

Koka
22.02.2018 4 z 5

Černý Vlk z Černé Hory se v tomto příběhu potřeboval vypořádat s hnusným, špinavým zneužitím ušlechtilého technického vynálezu: nahrávací techniky - magnetofonu, které sehrálo značnou roli v aféře Watergate. Autor umřel naštěstí dřív, než by měl možnost zažít, jak nahrávací, vysílací, sdělovací technika dovede dnes zamíchat, zničit, rozvrátit životy jednotlivců i celých národů.
Vyústění knihy jsem zcela neporozumněla, ale to poselství, které autor do příběhu vložil, je i dnes zřetelné, jasné a oprávněné. Na detektivku to nebylo nic moc, ale na sociálně-kritickou novelu to je ucházející.

Kalahavoice
15.02.2018

Ještě dočítám konec, ale už vím dojem z knížky. Tím, že je věc pro Wolfa osobní, dostává ho to do jiné úrovně naštvání (dokonce pošle Cramera kamsi), nejde mu o peníze, nechce ničí spolupráci, chce jen dopadnout vraha. Malinko mě tam jako neamerického čtenáře rušily zmínky o Watergate, ale Archieho frky to zcela vyrovnávaly. Navíc tu vystupuje i Lilly a její povídání s Archiem je vždycky půvab sám.

woodward
18.08.2015 5 z 5

Tenhle příběh uzavírá celou Wolfovskou ságu a je dost pravděpodobné, že si to Rex Stout právě takhle naplánoval. Kniha vyšla v roce 1975 a v tomtéž roce Stout zemřel.