Kdyby smrt někdy spala / Dvě přiznání

Kdyby smrt někdy spala / Dvě přiznání https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97722/bmid_kdyby-smrt-nekdy-spala-dve-priznani-yMw-97722.jpeg 4 14 4

Nero Wolfe série

>

Dva klasické detektivní příběhy. Vprvním Nero Wolfe hledá vraha v rodině finančníka, v druhém se střetne s americkými komunisty. (zdroj: mlp.cz)

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Beta-Dobrovský , Ševčík (Plzeň)
Originální název:

If Death Ever Slept / Second Confession


více info...

Přidat komentář

babicka_amalka
07.01.2024 4 z 5

starý dobrý Stout nezklame ani po tolika letech :-)

pepa4081
10.02.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem získal do mé sbírky Stoutovek jako jednu z posledních a četl jsem ji poprvé. Kdyby smrt někdy spala. Archie je vyslán inkognito do domu nesympatického milionáře, aby ho „zbavil“ jeho snachy. Nero Wolfe je prakticky celou dobu naštvaný, takže se mi zdálo, že v knize je tentokrát trochu méně humoru. Jinak klasika, která nevybočuje z řady Stoutových knih. Příběh Dvě přiznání vyšel také jako prostřední v trilogii s Arnoldem Zeckem v edici Omnibus. SPOILER: Ano, je to ten příběh, kde Wolfe přijde o své květinky. To mi bylo moc líto. Protože mne první příběh úplně nenadchl a druhý znám z jiné knihy, dávám o hvězdičku míň. Knihu vřele doporučuji všem přátelům klasických detektivek.
Velmi uspokojivé.


denib
07.04.2018 4 z 5

Kdyby smrt někdy spala za 3 hvězdičky. Nemám moc ráda, když si Wolfe neví rady, a tady se povážlivě dlouho řešení vůbec nepřibližuje. Dlouho se tam prostě nic neděje. Dvě přiznání ale opět za 5 hvězdiček, to je jiná liga. Napínavé, akční, čtivé a obohacené o Wolfův svérázný přístup k získávání důkazů ... Takže celkově za 4 hvězdy.

marlowe
13.01.2014

Kdyby smrt někdy spala (If Death Ever Slept) – 1957
Dvě přiznání (The Second Confession) – 1949