Nepolykejte žvýkačku

Nepolykejte žvýkačku https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77823/nepolykejte-zvykacku-77823.jpg 3 12 2

Mýty, polopravdy a naprosté lži o lidském těle a zdraví, nákazách a léčbě nemocí, sexu a těhotenství, miminkách a dětech, jídle a pití. Autoři vyvracejí mnoho předsudků a uvádějí na pravou míru mylné představy. Dokázali spojit seriózní výzkum s břitkým smyslem pro humor a dospěli tak ke skvělému pojednání, jež boří dosavadní mýty o více než 80 praktických a zajímavých tématech týkajících se zdraví a osobní pohody. První vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Don't Swallow Your Gum! , 2009


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
11.01.2020 3 z 5

Není co dodat ke komentáři Dan9K. Naprosto souhlasím.

Knihu jsem začala číst už kdysi, nyní znovu od začátku, a hle, tak odtud mám ta svá moudra o pavoucích, co je ne/polykáme ve spánku!

Dan9K
17.12.2013 3 z 5

Skvělá kniha pro skeptiky. Jen mi přišlo, že většina těch témat byla málo rozvedena na to, jak obsáhlou použitou literaturu každé z témat má. Ocenil bych, kdyby byly do knihy zařazeny častěji i "mýty", které jsou pravdivé, nebo částečně pravdivé. Protože těch v knize napočítáte asi dvě (akupunktura a grapefruit). Neustále se opakuje, že nebyla nalezena žádná souvislost, příčinnost mezi tímto jevem a touto chorobou apod.. A člověk, pokud je líný si sehnat literaturu, tomu musí věřit stejně, jako věřil polopravdám od svých předků, protože jiných argumentů, které by přesvědčily samy o sobě, je opět minimum. Bylo ovšem zábavné se dočíst o věcech, o kterých jsem si vždycky myslel, že to je blbost, že jsou skutečně blbost, stejně tak těch pár, o kterých jsem si myslel, že jsou snad i pravdivé.


Autoři knihy

Aaron Carroll
americká

Kniha Nepolykejte žvýkačku je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce13x
Chystám se číst4x