Neplakej, vrátím se pro tebe

Neplakej, vrátím se pro tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410985/mid_neplakej-vratim-se-pro-tebe-wvo-410985.jpg 4 48 22

Václav s Danou žijí docela spokojeně, dokud jim do života nevtrhne Václavova dcera z prvního manželství, kterou za velmi dramatických okolností opustil. Václav má pocit, že musí teď už dospělé dceři všechno vynahradit, a nepostřehne, že se dcera přišla pouze pomstít a zničit mu život.

Přidat komentář

lalela
30.01.2023 5 z 5

Po dlouhé době jsem četla knihu, která pro mě byla oddychem, skvělým čtením, těšila jsem se na ni. Je úžasné, jak autorka dokáže shrnout celičký život do jedné knížky a ještě tak, že víte vlastně úplně vše a nemáte ani žádné otázky navíc. Fascinovala mě postava Václava, který byl nerozhodný, ušlápnutý mužíček, který se dokázal obrátit jako na obrtlíku a přijít o všechno, co si budoval celý život, naopak jsem obdivovala Danu. Krásná oddychová knížka.

Ála1968
14.11.2022 3 z 5

Ze začátku se příběh četl moc hezky,ale potom,co se vrátila dcera to bylo trochu přitažené za vlasy.Na knihu jsem se těšila,ale za mě mírné zklamání.


Juvka
30.12.2021 3 z 5

Kniha se velmi dobře čte. Akorát námět knihy mě zklamal. Některé pasáže byli naprosto absurdní a jen jsem kývala hlavou.

Péťa1950
15.10.2021 3 z 5

To, co prožíváme v dětství nás ovlivňuje, aniž si to uvědomujeme. Nedostatek lásky, domácí násilí, alkohol, drogy, nenávist. Jak se k tomu staví jednotlivé postavy si přečtěte. Něco mi přišlo dost neuvěřitelné, měla jsem štěstí na rodiče a sourozence.

Monni
03.06.2021 3 z 5

Nejvíc mi na celé kniha asi vadilo a lezlo na nervy byly ty příšerné zdrobněliny jmen. Z toho jsem doslova rostla. Ze začátku mi bylo Vaška (nebo Vašíčka) trochu líto, ale nechápala jsem, že se prostě tak jednoduše vzdal. Já osobně bych to nedokázala. A nechat sebou tak lehce manipulovat, to jsem taky nechápala. Knihu hodnotím jako průměrnou. Nelituji přečtení, ale znovu ji číst nebudu.

malýčtenář
09.01.2021 4 z 5

Příběh, který se zdá, že ani nemůže být pravdivý. Ale osudy jsou různé. Kdoví, co je všechno možné. Čtivé vyprávění jako vždy od autorky. Nikdy mě zatím nezklamala. Doporučuji.

Heli20
16.08.2020 2 z 5

Bylo to trochu přestřižené za vlasy.Některé pasáže dobré,ale pak přišlo něco,nad čím člověk jenom musel vrtět hlavou.

alnahu
14.02.2020 5 z 5

Příběh ze života podle skutečných událostí ,od kterého se nemůžete odtrhnout.Příběh pekaře Vaška slabocha ,který mě šel pěkně na nervy.Po té co se s ním rozvedla manželka ,našel spřízněnou duši ,která mu nabídla střechu nad hlavou a nakonec si ho vzala a on se jí nechutným způsobem za vše odvděčil.Ze začátku je vám Vaška líto ,ale jak se děj odvíjí dojdete k zjištění ,že to byl pěkný zmetek .

RendyaDav
12.01.2020 5 z 5

Spisovatelka , která mě vždycky dostane...Příběh mě naplno polapil...Tyto příběhy píše podle skutečných událostí, kde pozmění jenom jména,místa….

Lejdus
04.01.2020 3 z 5

Kniha mela zajimavy pribeh, ale jak pisi ostatni - az uchylne chovani otce k vlastni dceri - nedokazala jsem to pochopit. Nicmene, jak je v knize zmineno - bozi mlyny melou...

ErikaJ
13.12.2019 2 z 5

Knížka je velmi čtivá, zpočatku taková oddychovka ze života, ale později mi přijde děj čím dál absurdnější. Pokud by šlo o nevlastní dceru a otčíma, tak bych to brala, ale dcera, která dopustí opakovaně incest s vlastním otcem, kvůli svému prospechu nebo pomstě, to mi přijde již kapku přehnané.

stju
18.09.2019 3 z 5

Zpočátku mě příběh velmi zaujal, přemýšlela jsem nad neuvěřitelně slabošským a nezodpovědným chováním Václava jako otce, který slíbí malé dceři to, co nedodrží a očekává, že jí vše vynahradí penězi. V pokračování se však jeho chování k Daně i dalším lidem dostalo do stadia, kdy z něj nemám jiný pocit, než znechucení. Zasloužená pomsta dcery mi připadá značně vykonstruovaná a nepravděpodobná, přestože má logiku - opět jsou ve hře peníze.

hankabar
18.09.2019 5 z 5

Velice uvěřitelný příběh. Už jen prohlášení na začátku, že se příběh nestal, že je to vymyšlené mne svádí k myšlence, že ne tak docela.

Dáduše
14.08.2019 3 z 5

Čekala jsem, že to bude naprostý brak, proto mi možná po dočtení kniha připadá stravitelnější. Popis prostředí se tváří tak nějak zastarale jako by se novelka odehrávala v minulosti a také by ho mohlo být víc. Děj je ale čtivý, rychle plyne a kruh se srážkou s vlakem se krásně uzavře...
Otevírá se smyčka rodinných dramat...

Dela111
09.08.2019 3 z 5

Toto je příběh o pokřivených rodinných vztazích, zklamání a pomstě. Hlavní postava Vašek je sice pracovitý člověk, ale povahou slaboch. Než by šel do sebemenšího konfliktu, tak raději vždy ustoupí bez ohledu na to, komu tím ublíží. Mluví o božích mlýnech v souvislosti s bratrem a sám je žhavý kandidát na to, aby se mu něco vrátilo...
Příběh je v závěru až nechutný, ale člověk je bohužel schopen kdejaké špatnosti a zvrhlosti, takže je uvěřitelný.
Trochu mi nesedl styl, kterým je to napsané. Příběh je ze současnosti, ale na mě působil jako napsaný před několika desítkami let. Dialogy mi připadaly umělé, zastaralé, místy naivní. Ovšem čte se to jedním dechem, údiv a znechucení totiž čtenáře ke knize připoutají.

gargamelka
07.07.2019 5 z 5

První kniha od autorky, kterou jsem přečetla. Děj je velmi čtivý, knihu doporučuji. Váša žije poklidným rodinným životem, klid se mu zhroutí jako domeček z karet. O milovanou dceru příjde, jelikož je v jádru slabé povahy nezabojuje o ni. Využije pomocné ruky v podání naděje Danky. Vypadá to na happy end, ale když se Pandořina skřínka znovu otevře je to pořádná jízda, která semele na co příjde a zanechá po sobě stopy.

Každý máme minulost, která je naší součástí, dostihne nás ač chceme nebo nechceme.

zdehan
05.07.2019

Kniha se mi líbila přečetla jsem za dva dny ale chlap byl velký slaboch ale i to se v životě stává.

kiraa
03.07.2019 5 z 5

Jedním slovem, hustý. Bez velkých očekávání a nakonec takovej nášup. Krásně je popsán muž slaboch, od kterýho nejlíp zdrhat jako splašenej zajíc, protože takoví jsou zárukou katastrof a jaderných pohrom. Prototyp člověka, kterej vás nezvedne, ale ještě o vás zakopne a ve finále dupne na hlavu. Jarko Černá, tohle byla neuvěřitelná lehkost čtení.

Knižní střípky
21.06.2019 3 z 5

Příběh z českého prostředí, ze současnosti. Václav měl kdysi dávno ženu a malou dcerku. Myslel si, že ke štěstí mu již nic nechybí. Jedné noci se mu v práci udělalo špatně a odešel dříve domů. A našel doma svou ženu s milencem. A pak již nic nebylo jako dříve. Ani se nenadál a přišel o vše. O ženu, o byt, o dceru. Pomocnou ruku mu tehdy podala Dana, která mu pomohla najít znovu smysl život. Spolu žili poklidným životem, vedli cukrárnu a po letech si splnili sen a postavili si domeček. A právě do tohoto vysněného domu jim jednoho dne vtrhne Václavova dcera Evička a převrátí jim život vzhůru nohama. Václav je šťastný, že má konečně dceru doma a snesl by jí modré z nebe. Ovšem Evička živena celý svůj život nenávistnými průpovídkami své matky na Václavovu adresu se rozhodně nepřišla s otcem udobřit, ba právě naopak, přišla ho zničit. A způsob, který si vybrala, byl vskutku originální. Přemýšlím nad tím, zda je uvěřitelný, zda by se opravdu takto mohl dospělý chlap nechat zblbnout. Doufám, že ne, protože to byla síla.Více již prozrazovat nebudu. Kniha se četla velmi lehce, ovšem přiznám se, že Václav mi byl z duše nesympatický svou povahou a přístupem k životu. Pro mě to byl slaboch, který nikdy za nic nebojoval a pokud se tak lehce vzdal své malé dcery, tak u mě by prostě jako chlap neobstál. No a co začal vyvádět po Eviččině návratu, tak to už byl fakt vrchol. Jedině koho mi bylo líto, byla Dana. To byla spravná rozumná ženská, která doplatila na Václavovu blbost a Evinu vyčůranost.

LaCoccinelle
19.06.2019 4 z 5

Kniha se četla dobře, přečtená za chvilku. Do půlky knížky velice pěkné čtení, ale poté co se vrátila dcera byly události těžko uvěřitelné. Ale život přináší různé příběhy...