Hrdina z hor

Hrdina z hor https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380656/bmid_hrdina-z-hor-yxy-380656.jpg 4 92 21

Neobyčejní hrdinové série

1. díl >

Skotsko, rok 1812 Je divoký a rozháraný do morku kostí, anglický voják, který je doma spíš na bitevním poli než v salonní společnosti. A když se major Gabriel Forrester dozví, že zdědil šlechtický titul a panství na Skotské vysočině po vzdáleném příbuzném, to poslední, oč stojí, je vzdát se dobrodružství na bojišti ve prospěch změkčilých prostopášností života šlechtice. Neuhýbá však před svými povinnostmi a když pozná úchvatnou, černookou Fionu Blackstokovou, začne mu jeho nová situace náhle připadat zajímavější. Jako každá dobrá skotská horalka Fiona nesnáší Angličany – a novopečený vévoda z Lattimeru není výjimkou. Za prvé, na její vkus je až moc přitažlivý. Za druhé, jeho právo na „její“ hrad je fraška, jelikož po celé věky šlo o majetek Maxwellova klanu. Zatímco ti dva svádějí zuřivý souboj vůle, vzplane mezi nimi vášeň a vzápětí i láska, divoká jako samotné Skotsko. Je Fiona dost silná, aby odolala návrhům nepřítele – nebo je Gabriel skutečně její hrdina v přestrojení?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Hero in the Highlands , 2016


více info...

Přidat komentář

Lena79
02.11.2023 3 z 5

První polovinu knihy jsem se nudila, nebavilo mě to. A na to nejsem u Suzanne Enoch zvyklá. Dialogy mi přišly někdy naprosto zbytečné. Stálé omýlání toho samého. Knihu jsem dočetla víceméně z donucení. Za mě zklamání.

petulkapeta
09.09.2021 4 z 5

„A vévoda potřebuje
vévodkyni. Jsi v srdci tohoto lairda, Fiono, a nemůžu žádat víc pro tvůj lid a pro
sebe. Miluju tě každičkým kouskem svého vojáckého srdce a vším ostatním, čím
jsi mi umožnila se stát. Tha gaol agam ort,“ pokračoval a doufal, že to
nezkomolil.
krasny přiběh a Gabriel to byl kurňa chlap :)


miruska1
06.01.2021 4 z 5

Kniha sa mi líbila i ked chvílemi sa to vlieklo a závěr mi přišel dost rychlý. Keď som začala číst poslední kapitolu, tak som si vravela, ako to asi skončí. Působilo to tak, že to bude pokračovať v ďalšej knize zo série, ale zrazu na posledních 4cca stranách šup šup a příběh se uzavřel. Inač je to docela čtivé a těším se na další díl....

vera5841
21.11.2020 3 z 5

Knihu jsem si koupila, protože jsem po sérii Cizinka zatoužila vrátit se zpět na skotskou Vysočinu. No asi to nebylo úplně to, co jsem očekávala. Většina knihy je o roztouženém vzdychání obou hrdinů. Fiona polovinu knihy vzdychá, jak byla políbena (vážně jsem si v polovině knihy moc přála, aby přišlo "na věc" aby se jim uklidnily hormony), aby se nakonec přiznala, že už nějakou dobu líhává s hajným "no a ?" To mi do časových a místních poměrů moc nesedělo. Konečné rozuzlení příběhu mi přišlo rychlé a vše se vyřešilo tak nějak samo. Bohužel myslím, že jsme si se Suzanne moc nesedly a tímto se s ní i loučím

Maruš.D
15.10.2020 3 z 5

Docela fajn příběh, ale jelikož už jsem od této autorky přečetla hodně knih, tak vidím vcelku podobný vzorec. Hodně věcí se zde opakuje, jen s obměnou postav, prostředí a trochu zápletkou a jejím rozuzlením. Co mi moc nesedělo tak to byla Fionina “čistota”.. nevím proč, ale cítila jsem se zrazena. Asi proto, že toto bylo jiné století a tak byla očekávání trochu jinde.

zuzana2599
19.07.2020 4 z 5

Zachtělo se mi trošku romantiky, zatoužila jsem po kvalitní historické romanci. Romány Susanne Enoch mě již delší dobu vábily a lákaly, chtěla jsem být znovu na Skotské vysočině, cítit vůni vřesu, moře, toulat se po komnatách hradu s vévodou z Lattimeru :-)
Pěkné to bylo, věru. Tolik lásky a polibků. Co jsem chtěla, měla jsem. Je to čtení nenáročné, odpočinkové a víte, že už teď si rezervuji další díl ze série ? Mám občas ráda sladké !

Artep071
18.07.2020 4 z 5

Určitě doporučuji těm co mají rádi romantické příběhy ze Skotské vysočiny . Moc fajn čtení :)

rampapa
29.06.2020 5 z 5

Moc se mi to líbilo a velmi jí DOPORUČUJI. Už se těším až si přečtu další díl.

izfnp
18.06.2020 3 z 5

Autorkin priemer, ktorý sa ľahko číta a splní, čo má. Prostredie Vysočiny v tomto type kníh môžem, tu je navyše po čertoch sympatický hrdina. Vlastne ma trochu prekvapuje, že som si s tak skvelým mužským protaginostom knihu neužila o niěco viac. Milé a fajn.

kolacky
10.05.2020 4 z 5

Příjemný slaďáček...

mariva
22.01.2020 5 z 5

Příjemné odpočinkové čtení, romantický příběh z mého oblíbeného Skotska.

biki
05.07.2019 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Novopečený vévoda se, i když s jistým brbláním, staví ke svému novému postavení čelem a řadu drobných úkladů ze strany starousedlíků řeší s klidem Angličana a ostříleného vojáka. Navíc vnese do situace kolem panství nový nezávislý pohled zvenčí, takže dokáže na svou stranu strhnout i místní obyvatele v čele s Fionou, jejíž počáteční postoje docela chápu.

AliceTief
03.06.2019 5 z 5

Trošku jiné než příběhy, které psala doposud, ale i tak se mi moc líbil =) Konečně hlavní hrdinka, která není úplně slabomyslná chudinka =)

marketa4469
07.05.2019 5 z 5

Úžasná kniha a moje oblíbené Skotsko. Co víc si přát :-)

Perpetua
13.04.2019 2 z 5

Já mám tuhle spiovatelku ráda,ale poslední knihy od ní se mi moc nelíbí.Sáhodlouhé příběhy,žádné jiskření mezi postavami,děj nic moc.Starší knihy čtenáře v ději dokázali udržet,tuhle jsem sice dočetla,ale musela jsem se přemlouvat.

LilianaFalcon
22.02.2019 4 z 5

Občas zdlouhavé, ale jinak moc povedená knížka. Anglický voják, ze kterého se nečekaně stane vévoda? Proč ne... Autorka to ale posunula ještě dál. Tohohle Anglána nahnala do Skotska. Super nápad :-)
Spousta vtipných situací a řekla bych, že i vyvedený překlad (pár překlepů v dnešní době jako vadu na knížce nevidím). Samozřejmě rozuzlení bylo dost předvídatelné, ale je to hlavně romantika ne detektivka, takže to taky jako kaz nevnímám.

Ditules
21.01.2019 4 z 5

Střet Skotů a Angličanů po x-té, ale přesto napsáno čtivě...

mikika
21.01.2019 5 z 5

stokrát omletá klasika, ale od Enoch jako nová! svižné, vtipné, sladké...

munka
17.01.2019 4 z 5

Romantické príbehy zo Škótska mám veľmi rada a tento sa zaradil medzi tie lepšie. Úvodná kniha zo série sa mi páčila a teším sa na ďalšie.

havrmoni
14.01.2019 4 z 5

Víc se mi líbila druhá polovina knihy. V té první to zachraňoval Gabriel. Fiona se mi zdála zpočátku moc rejpavá a jízlivá na to, že by jejich dialogy měli být laškovné či humorné. To jsem vždycky měla u této autorky ráda, laškování a jiskření a humor mezi hrdiny. Proto o jednu* méně, jinak se mi to, ale líbilo. Těším se na další.