Neobyčajný príbeh Mary's Meals: Malé skutky lásky, ktoré nasýtili milión detí.

Neobyčajný príbeh Mary's Meals: Malé skutky lásky, ktoré nasýtili milión detí. https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456013/bmid_neobycajny-pribeh-mary-s-meals-male-ZyU-456013.jpg 5 33 11

V tomto skutočnom príbehu opisuje škótsky autor sériu neobyčajných okolností a ohromujúcich prejavov lásky ľudí v jeho okolí, ktoré viedli k založeniu charitatívneho diela Mary´s Meals (Máiine jedlá).Tento pokorný, dojímavý a mimoriadne inšpirujúci príbeh ukazuje, že úprimné snaženie jedného človeka a jeho odvaha dôverovať v ľudskú dobrotu i Božiu prozreteľnosť dokáže meniť svet na lepší. Kúpou e-knihy podporíte dielo Mary´s Meals sumou 2 eurá.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Spolok svätého Vojtecha (SSV)
Originální název:

The Shed That Fed a Milion Children. The Extraordinary Story of Mary's Meals


více info...

Přidat komentář

barunka66
18.01.2024 5 z 5

Dostala jsem jako knihu putovní. Nelze to jen přečíst a zůstat stejný. Je to návod, jak vyjít ze své sebestřednosti, dívat se kolem sebe a nebýt lhostejný. Nejsme všichni povoláni k tak velkým skutkům, jako autor, ale malé věci můžeme dělat všichni. Takže čtu, podtrhávám, vracím se...děkuji.

lidunka1
23.06.2023 5 z 5

Úžasné svědectví o tom, jaké to je nechat se vést Bohem a najít službu jako smysl svého života.


ivzu77
04.06.2023 5 z 5

Přečíst takovouto knihu je určitě pro každého zážitkem - úcta, pokora, smutek, radost, slzy, smich - hlavně ale odvaha a síla každého, kdo pomáhá ...děkuji za VÁS

vmatusko
03.12.2021 5 z 5

Úžasná kniha, v ktorej Magnus ešte kedysi ako mladý chalan z oblasti Škótska zareagoval na potreby pomáhať ľuďom v krajinách ktoré zasiahla vojna v oblasti Bosny a Hercogoviny. Organizoval zbierky oblečenia a tovaru potrebného v týchto zasiahnutých krajinách.
Po jednom dojímavom stretnutí s Edwardom, ktorý mu prezradil že túži mať dostatok jedla a raz mať možnosť chodiť do školy, zareagoval, uvedomoval si že množstvo detí na svete trpí hladom a nedostatkom vzdelania. To bol začiatok veľkej myšlienky Mary´s Meals. Dali si za cieľ poskytnúť každému dieťaťu stravu v mieste kde sa vzdeláva.
V knihe okrem toho spomína rôzne príbehy s deťmi, rôzne krajiny ktoré navštívil, Medjugorje... Bolo cítiť, že dielo ktoré buduje, Boh si požehnáva.

martunka
22.10.2021 5 z 5

Jsem ráda, že jsem si tuhle knihu mohla přečíst. Rozhodně obdivuji všechny, kdo se na tomto projektu podílí.

m.valova
24.01.2021 5 z 5

Tato kniha není literární skvost co se týká stránky spisovatelské,ale je to neuvěřitelný a místy hodně smutný a silný příběh o hromadě lidských životů,které jsou díky mnoha dobrým lidem z celého světa zachráněni před smrtí hladem.Kniha popisuje místy až neuvěřitelné věci a i když nemusí být člověk věřící,je faktem že začátek je v Medjugorje a to co se během let podařilo zní opravdu až neuvěřitelně.Doporučuji přečíst každému kdo má dobré srdce a zajímá se pomoc druhým lidem,každý ať si udělá svůj názor ať už je to na téma víry i velkých organizací,určitě není vše dokonalé,ale to není nic na světě.

Kopretina
11.04.2020 5 z 5

Ani jsem netušila, že mě kniha tak zasáhne. Mám sto chutí všechno prodat a dát na tuto věc, aby děti již nemusely hladovět.

essterkaa
07.08.2018 5 z 5

Neuvěřitelně dojemný a silný příběh. Je úžasné, že na všech příbězích je zřejmé, že dílo Mary´s Meals má obrovskou Boží podporu. Tato kniha určitě nenechá nikoho jen tak chladným.

Vojslava
21.02.2018 5 z 5

Velmi sugestivní příběh, za kterým je obrovská spousta nejen práce, ale hlavně entuziasmu, milosrdenství a Boží pomoci. Jsem ráda, že jsem se mohla s knížkou seznámit právě v postní době, určitě to nebylo náhodou...

Elmo
24.08.2017 4 z 5

Skotský mladík Magnus se v 80. letech vydal s bratranci do Medjugorje, aby zjistil, co je pravdy na řečech o zjevení Panny Marie. Silně to na něj zapůsobilo, a tak když o pár let později v televizi viděl, jak v Jugoslávii probíhá válka, rozhodl se posbírat od sousedů deky a základní potraviny pro své bosenské přátele a válečné uprchlíky. Než se s půjčenou dodávkou vydal na Balkán, shromažďoval vše ve staré boudě. Postupně se z tohoto amatérského pokusu stala charitativní organizace, která ze stejné boudy zajišťuje jídlo pro milion školních dětí v nejchudších zemích světa. Sám autor v knize popisuje, jakou cestu jeho projekt urazil, a to hlavně díky tomu, že jej svěřil pod ochranu Panny Marie.
Příběh nenechá chladným žádného čtenáře a s humorem dává nahlédnout do každodenní činnosti charitativních pracovníků. Vypráví i o slávě, kterou mu jeho dílo přineslo a o setkání s celebritami, papežem, královnou a dalšími vlivnými lidmi.
Některé příběhy mi trhaly srdce. Jiné pobavily. Jindy jsem si říkal, jaké to musí být vzrušující dobrodružství. Každopádně je vidět, že autor píše upřímně a není vyloženě spisovatel. Kniha mohla být opravdu trochu kratší a hned na začátku se pletou časové roviny. Ale i když se mi do ní původně moc nechtělo, jsem moc rád, že jsem si to přečetl.

limetka2008
13.08.2017 4 z 5

Magnus je člověk, jehož dobročinné aktivity by mohly směle naplnit další tři průměrné životy až po okraj a zasloužily by si hvězdičku za každé zachráněné dítě. S chutí jsem četla o tomto požehnaném díle, jedna hvězdička ubyla pouze za určitou rozvláčnost, dalo by se to zhustit do dvou třetin. Ale chápu, že tohle není beletrie.

Štítky knihy

Skotsko charitativní činnost humanitární pomoc

Kniha Neobyčajný príbeh Mary's Meals: Malé skutky lásky, ktoré nasýtili milión detí. je v

Právě čtených1x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x