Nenič si život vlastnou hlavou

Nenič si život vlastnou hlavou https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483797/bmid_nenic-si-zivot-vlastnou-hlavou-3tY-483797.JPG 3 55 10

„Nie som dosť dobrý.“ „Na ľudí sa nedá spoľahnúť.“ „Nikdy nedosiahnem, čo si zaumienim.“ Aj vy sa občas pristihnete pri tom, ako si nahovárate takéto sebadeštruktívne frázy? Nedovoľte, aby vám ničili život! Predstavte si, že sa podobných otravných pochybností o sebe a o druhých môžete účinne zbaviť raz a navždy. Gary John Bishop má na to jednoduchý návod – neničte si život vlastnou hlavou. Vo svojej novinke vám úspešný autor obľúbeného titulu Vyser sa na to a začni žiť naplno svojským jazykom okoreneným mestským slangom vysvetlí, prečo máte neustále potrebu klásť si polená pod vlastné nohy. Ak máte pocit, že nedokážete ušetriť ani cent, zakaždým uviaznete v toxickom vzťahu, chýba vám láska, nikam nezapadáte a nikdy sa nedokážete uživiť prácou, ktorá by vás skutočne napĺňala, táto kniha je určená práve vám. Gary vám s príznačným humorom a nadhľadom objasní, ako vznikajú podobné presvedčenia vo vašom podvedomí, a ukáže vám, ako sa ich môžete krok po kroku úspešne zbaviť a vykročiť tak z bludného kruhu večných nezdarov.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Stop Doing That Shit , 2019


více info...

Emik87
Emik87
14.02.2024 2 z 5

Za mě kniha nic moc. Chvílemi mi styl přišel stejně agresivní jako prodejců "Šmejdů".

DomT
DomT
05.11.2023 1 z 5

Dle mého nejslabší kniha tohoto formátu. Ale nevím, možná už jsem toho jen přesycen.


LiberX
LiberX
22.08.2023 1 z 5

Bishop nastavil laťku pro literaturu osobního rozvoje tak nízko, že ji v podstatě namaloval křídou na zem.

Chápu autorův záměr a rozumím snaze se odlišit, nebýt za každou cenu pozitivní a léčit šokem. To by se však v knize kromě prvoplánově účelová dehonestace čtenáře muselo skrývat i něco přínosného.

Obsah jednotlivých kapitol by se dal zobecnit následovně: Osobitým a zcela agresivním stylem čtenáře profackuje a obviní z neschopnosti. Nic se nedozvíte, ale slíbí, že v další kapitole se dozvíte něco, co Vám změní život. V následující kapitole se opakuje stejný scénář a tak stále dokola. Výjimku tvoří poslední dvě kapitoly, které by se daly shrnout do: Zapomeňte na minulost, jací jste i své okolí. Sami si vysněte, jací chcete být, čeho chcete dosáhnout a jděte za tím.

Tohle není kniha plná zbytečné omáčky. Je to kniha plná negativní kaše, ve které se Vás snaží utopit, aby Vám v závěru ukázala záchranný kruh, ke kterému si musíte doplavat sami.

Kniha mi nic nedala. Být o trochu delší, nejspíše jsem ji nedočetl.

markinho962
markinho962
11.04.2023 1 z 5

Vlastně vůbec o ničem, Nečas nacetl dobře, ale nepomohlo

Nuttelka
Nuttelka
13.01.2023 3 z 5

(Audiokniha)
Asi jsem také čekala něco trošku jiného a nic extra mi to nedalo... Je to takové povrchové, nic do hloubky, ale své čtenáře si to určitě najde. Pavel Nečas mi k těmto knihám o osobním rozvoji opravdu sedí, skvěle se poslouchá.

dacek
dacek
25.06.2022 2 z 5

Svým hodnocením nechci vůbec říct, že kniha nemá člověku co dát. Určitě se z ní dá poučit a i mě samotnému v závěru něčím přispěla. Ale nedokážu se zbavit pocitu, že první polovina knihy je trochu zbytečná a autor se mě v ní snažil akorát přesvědčit, že řeším nesmysly. Když tomu přidám styl, jakým je kniha napsaná, nezbývá mi než hodnotit lehce podprůměrně. První autorova kniha mi přišla psaná trochu odlehčeněji a nepůsobila na mě tolik agresivně. Poslední dvě kapitoly ovšem považuji za přínosné a stejně tak kapitoly o třech sabotérech. Ve výsledku bych řekl, že autorův styl není úplně pro mě, ale to neznamená, že někomu to nemůže vyhovovat víc.

Lily101
Lily101
22.06.2022 3 z 5

Od knihy jsem čekala dle názvu něco trochu jiného (měla jsem za to, že cílí na to, když člověk přemítá nad tím, co řekl v rozhovoru, který si dost možná už ani další účastník hovoru nepamatuje).

Mrzí mě, že kniha je velmi povrchní (“nakousnou” se v ní zajímavé “situace/případy”, ale následně autor bez řešení rychle mění směr nebo nabízí v jedné větě řešení stylem: “Musíte si na to přijít sami.”).

Na druhou stranu je kniha hodně vtipně napsaná (hl. začátek) a min. některé části textu mnou nějakým způsobem rezonovaly, takže klidně zkuste tuto knihu také přečíst a…uvidíte sami!

Mathiola8
Mathiola8
24.02.2022 4 z 5

Některé pasáže dost podnětné a k zamyšlení.

Lajtwing
Lajtwing
12.03.2021 5 z 5

Stručná, upřímná kniha, díky které identifikujete "tři sabotéry" a pochopíte, jak se podkopáváte a jak jste v tom sakra dobří. Libí se mi hlavně přístup autora - nemaže se s námi a to je v době dotčených "vloček" a kultů oběti asi to nejdůležitější!

misa.novakova
misa.novakova
14.01.2021 4 z 5

Dostala jsem jako dárek a neměla velké očekávání. Četla se mi dobře, zajímavé myšlenky. Asi mi to úplně neobrátí život naruby, ale něco z toho určitě vezmu.

Autorovy další knížky

2019  73%Odse*te se
2020  62%Přestaňte řešit h*vna
2021  73%Chytře na prů*ery
2022  69%Láska ku*evská

Kniha Nenič si život vlastnou hlavou je v

Právě čtených4x
Přečtených81x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce109x
Chystám se číst66x
Chci si koupit26x
dalších seznamech2x