Není jako ty

Není jako ty https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475414/bmid_neni-jako-ty-6Yk-475414.jpg 4 59 12

Pro své oddané fanoušky je Emmy Jacksonová alias @mamabezobalu upřímná „instamatka“, která vždycky říká věci tak, jak jsou. Pro svého skeptického manžela, vyhořelého spisovatele, který dobře ví, jak kreativně umí jeho žena zacházet s pravdou, je Emmy živitelkou rodiny a spolehlivým tahounem, který dokáže skvěle a bez skrupulí zpeněžit intimní detaily z jejich společného života. Pro jednu ze svých nebezpečně umanutých sledujících je však ženou, která má všechno, ale nic z toho si nezaslouží. Když se Emmyino manželství začne pod tlakem rostoucího úspěchu hroutit a střelka jejího morálního kompasu se prudce vychýlí, kolem rodiny se začíná utahovat smyčka skutečného nebezpečí… Sledují ji miliony, špehuje jedna.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

People Like Her , 2021


více info...

Přidat komentář

Danago
03.02.2024 5 z 5

Moc zajímavá kniha. Ukázala mi svět Instagramu . Není možné opravdu ničemu věřit a je třeba si pořád nechat svůj selský rozum. Ale naprosto chápu, proč to lidi tak táhne a říkám si proč ne jen to berte s rozumem. Vše je divadlo a určitě ne jen sociální sítě. Děláme si ho i ve skutečném životě. Co se týká motivu , chápu tu neskonalou bolest a touhu se pomstít. I když dle mého názoru v tomto případě nebyl viník zdaleka jistý. Dál už by to bohužel byl spojler.
Kniha je zajímavá i napínavá. Rozhodně můžu doporučit.

Kalima206
03.09.2023 5 z 5

Mě kniha nadchla!
Poukazuje na to, jak fotky/videa ukazují falešné představy, přitom realita je třeba úplně někde jinde. A že hon za tisíce sledujícími může mít i svá úskalí ...


micha-ella
27.04.2023 3 z 5

Hvězdičky skoro čtyři, ale dávám tři, protože první polovina knížky mě nutila k přeskakování opravdu nudných odstavců. Děj z pohledu několika osob začal být napínavý až ke konci, chytře do něho byla přidaná i chůva, proto jsem si nebyla jistá, kdo vlastně vyhrožuje a jestli nejde jen o změnu jmen. I já jsem to srovnávala s knížkou Děti nade vše.

shecoola
25.12.2022 odpad!

Tak v polovici knihy som ju odložila, lebo už sa to nedalo čítať. Ak sa dej potom rozbehol, tak smola. Polovica knihy bola o ničom a už som s ňou nechcela tráviť ďalšie nudné večery.

Kira747
01.12.2022 1 z 5

Emmy je strasne nesympaticka blbka a uprimne po tyhle knizce mi instamatky jsou snad jeste vic protivnejsi nez predtim. Jeji manzel se mi zda jako ubohej podpantoflak, ani jeden z nich me vazne nebavi. Nikdy vice a ke konci jsem uz nudou preskakovala.

Ja.Yitka
04.10.2022 4 z 5

Za mě to vůbec nebylo špatné, je znát, že autorka je zkušená co se týče médií a sociálních sítí, ačkoli je fakt, že to bylo trochu rozvláčné a na thiller to nemělo tak silný náboj, minimálně v první části knihy ne. Hodně mě to připomnělo knížku "Děti nade vše" od Delphine de Vigan kde se řeší obdobné téma ale ta pro mě byla přibližně o úroveň výše. Určitě doporučuji pro srovnání.

Aiden888
18.07.2022 3 z 5

Tahle kniha nebyla vůbec špatná. Tedy přiznám se, že po prvním rozečtení jsem ji odložila a pár měsíců mi trvalo se k ní vrátit. Problém byl v tom, že mě prostě nebavilo číst Emmyina rozsáhlá zamýšlení nad sociálními sítěmi - jak fungují, co influencer může, musí a nesmí dělat. Bylo to rozvleklé, nezajímavé a hlavně mi to přišlo dost přehnané, jako by to celé byl jeden prolhaný byznys. Což možná někdy je, ale zas tak dramaticky bych to neviděla. Na druhé rozečtení mě ale chytla a nemohla jsem se dočkat, jak to celé dopadne. Problém byl hlavně v tom, že hlavní hrdinka Emmy byla podle mě neskutečná kráva. Ten její sociální, přikrášlený svět se mi příčil a lidí kolem ní mi bylo akorát tak líto. Chvílemi jsem měla chuť proskočit stránkami příběhu, vyrazit jí telefon z ruky a vrazit jí pár facek, aby se vzpamatovala a uvědomila si, o čem je skutečný život. Není to thriller, ze kterého vás bude od začátku do konce mrazit v zádech, ale za přečtení rozhodně stojí.

Gabusza
22.03.2022 4 z 5

Sociální sítě….téma této knihy.
Emmy, velmi úspěšná ambiciózní influencerka s dvěma dětmi, instamatka @mamabezobalu.

Dá se říct upřímná, ale nepřímá, s milionem sledujících,
pro většinu obdivovaná, pro jednu obtížná a tím začíná peklo na zemi…

Emmy má manžela Dana, spisovatele, mírně vyhořelého, ale jinak velmi schopného, umí zařídit, vyřídit, postarat se o děti, během jejího náročného a častého vystupování v médiích. Na chlapa obdivuhodné!
Jejich manželství ovšem začne pod tlakem rostoucího úspěchu skřípat, Dan by byl rád za normální život a začíná mu docházet, kam až může Emmyina popularita zajít, navíc insta život nese i svá rizika, není vše růžové, jak se zdá a jak se jeví sociální život na instagramu.

Začínají se stahovat mračna a jedna sledující se chystá na pomstu, která bude opravdu velmi promakaná a nebude vůbec sladká!!

Mě příběh bavil, téma je jedno z nejdiskutovanějších v dnešním “insta” světě a opravdu není proč se honit za tisíci, či miliony folowů, protože nikdy nevíte, kdy vás někdo začne hejtovat, nedejbože si vás podá a bude chtít zničit nejenom vás, ale i vaši rodinu.

Kniha má krátké kapitoly, což je velké plus,
je vyprávěná z pohledu Emmy, Dana a jisté psychopatky, která v kapitolách naznačovala, takže to nutkání a zvědavost mě nutila číst dál.
Snad bych možná neoznačovala za psychothriller, ale thrillerový román :)

Doporučuji přečíst především dnešní mládeži, kteří žijí INSTA světem, TIKTOK světem apod.
Realita bývá opravdu jiná.

tereza7090
10.03.2022 5 z 5

Vynikající thriller ze současnosti aneb kam až může dojít sdílení osobních záležitostí na internetu.
Příběh začíná vyprávěním Emmy, ze které se stala známá instagramová blogerka @mamabezobalu, která všechny své prožitky a fotografie veřejně ukazuje na sociálních sítích. Ano, pro ni to je práce, musí živit rodinu a platit hypotéku. Sama ví, že ne vždy ukazuje a říká pravdu, některé věci ale byly až přes čáru, jako když si přivlastnila příběh kamarádky Polly.
Její manžel ji zpočátku podporuje a toleruje, v průběhu mu to začíná vadit a cítí, že vše není v pořádku. Že se děje něco podivného a z manželky se stává někdo jiný, než koho si vzal.
Hlavně si ale uvědomí naléhavost situace, když se ocitnou ve velkém nebezpečí. Kdosi je začíná sledovat a ukradne jim jejich notebook s osobními fotkami dětí-Coco a Méďou. To ale je jen začátek...Má to spojitost jen s jednou osobou nebo je zde ještě někdo další?
Emma mi nebyla příliš sympatická, možná je to tím, že jsem nechápala její pohnutky. Sama si nedokážu přestavit takovýto život.
Naopak Dan mi byl blízký, takových chlapů je asi málo-co by se dokázali postarat o děti, podporovat ženu a stát ji věrně po boku i v těžkých chvílích. Dokázal by pro ni i děti nasadit život.
Chápala jsem i sledující ženu, i když pak už bylo její jednání hodně na hraně.
Kniha se dobře četla, kapitoly byly krátké a a líbilo se mi, že vyprávění bylo z více pohledů- Emmy, Dana(manžela Emmy) a sledující ženy.
Tyto proložené kapitoly mě bavily asi nejvíc, zajímalo mě, co se ženě a její rodině přihodilo, proč se snaží Emmě tak strašně uškodit.
Kapitoly rychle ubíhaly, hlavně konec jsem hltala stránku za stránkou, potřebovala jsem vědět, jak to se všemi dopadne.
Byla to jízda a za mě plný počet hvězdiček.

Ivuska.09
08.03.2022 2 z 5

Přiznám se, že i já jsem měla problém tento příběh dočíst. Zápletka není vůbec špatná. Líbilo se mi i to, že celý příběh je napsán jak z pohledu matky dětí, tak z pohledu otce. Dokonce do děje zasahuje i třetí osoba, která se chystá něco udělat... Ale té "omáčky" kolem, té tady bylo až příliš. Myslím, že by knize prospělo, kdyby měla o několik desítek stránek méně. Pak by byla akčnější a napínavá.

Šebestová3
01.03.2022 1 z 5

Tohle mě fakt nechytlo, možná proto, že instamatky a celý jejich svět mi připadá totálně povrchní....hrdinka mi byla nesympatická. Nic pro mě tohleto.

Misanhanelojc
23.02.2022 5 z 5

Hodně zajímavá kniha, která dokáže ukázat, jake nebezpečí číhá na sociální síti.

Štítky knihy

thrillery pro ženy Instagram influenceři

Autorovy knížky

2022  71%Není jako ty

Kniha Není jako ty je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených3x
Knihotéce108x
Chystám se číst61x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x