Nenechte si nic líbit

Nenechte si nic líbit https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139039/nenechte-si-nic-libi-139039.jpg 4 6 2

Umění jak se prosadit Peter Lauster říká: „Musíme se bránit jinak, než jsme to dělali dosud.” Na duševní konflikty a problémy reaguje většina lidí falešně: potlačují je, vymlouvají se, vyhýbají se jim, otupují se prášky nebo jsou agresivní, nasazují si ochranné masky. Takové a podobné způsoby jak se vyrovnat se strachem představují takzvané obranné mechanismy. Načas přinášejí zdánlivá řešení, ale není možné těmito způsoby trvale vyřešit své životní problémy. Právě naopak: falešné sebeprosazování vede jen k dalším životním lžím a další nesvobodě. Známý autor literatury faktu a úspěšný psycholog Peter Lauster tuto problematiku přibližuje na řadě příkladů. Svou angažovanou knihou chce zabránit tomu, abychom se nadále nechávali svazovat životními lžemi. Chce čtenáři otevřít oči a dodat mu odvahu, aby se v práci i v osobním životě aktivně, úspěšně a vědomě bránil proti každodenním tlakům, normám, konformismu a falešným životním zásadám. ... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Lassen Sie sich nichts gefallen , 1976


více info...

Přidat komentář

mlha.gr
29.11.2021 5 z 5

Pro mě tohle kdysi byla zcela zásadní knížka. Nejedná se o nějaký stupidní nebo povrchní psychologizující návod na život, ale o praktické a přitom odborné psychologické rady.
Trpěl jsem tehdy občas atakami iracionálních úzkostí, praktikování jednoduchých rad v této knize mi pomohlo tak, že jakoby zázrakem najednou zmizely.
Navíc mě autor přivedl četbě Ericha Fromma, jehož byl žákem, a Fromm mě zase přivedl k četbě Freuda, takže když si vezmu v úvahu, že jsem za knihu dal ve výprodeji asi 10 Kč, vytřískal jsem z ní docela slušný vědomostní kapitál.

kamibe
17.01.2016 4 z 5

Tuhle knihu jsem četla už před mnoha lety a teď koukám, jak byla pro mne asi důležitá - mám v ní mnoho značek a zátrhů. Líbí se mi na ní, že je v ní pojmenováno osm životních lží a rozebráno čtrnáct obranných mechanismů, přičemž u každého jsou vyjmenovány přednosti i nevýhody. Přednosti jakéhokoli obranného mechanismu jsou jako poklička, aby člověk necítil to, co je pod ní. Nevýhody jasně vykreslují přesně to, co je pod onou pokličkou.
Není to kniha pro bůhvíjakou pohodu, je to kniha, v které poznáváme stinné stránky svých životů. Není to však jenom pesimistické nebo beznadějné čtení. Krom toho se mnohé věci zde popisované za tu dobu dost proměnily.


Kniha Nenechte si nic líbit je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Knihotéce10x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x