Žena, která lovila sama

Žena, která lovila sama https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480364/bmid_zena-ktera-lovila-sama-omk-480364.jpg 4 19 7

Nenávist série

< 3. díl

Spolupráce se stockholmskou policií by kdysi představovala pro expertku na šifrování Linn Ståhlovou zradu ideálů Antifašistické akce, anarchistické organizace, které byla členkou. Dokud ji o pomoc nepožádala její teta, šéfka stockholmské kriminálky. Policie ji dosud přizvala ke dvěma případům vražd a podvodů a Linn pokaždé zásadně přispěla k jejich úspěšnému vyřešení. Nejenže tím zasadila hnutí neonacistů obrovskou ránu, ale nadělala si i mnoho nepřátel. Teď Linn konečně soustředěně pracuje na své disertační práci a doufá, že se svým aktivním bojem už skončila. Když se ale parta jejích dávných přátel z Antifašistické akce stane obětí brutálního organizovaného útoku a o několik dní později je nalezena mrtvola jednoho z nich, opět nemá na vybranou. Ještě jednou se musí spojit s inspektory Rickardem Stenlanderem a Erikem Svenssonem a nabídnout policii své znalosti. Tentokrát je však boj velmi osobní a Linn se nakonec pustí do pátrání po vlastní ose. Sleduje stopu dvojitého agenta, který se evidentně snaží co nejvíc uškodit Antifašistické akci, propracovává se seznamem jejích členů a podle všeho se je chystá jednoho po druhém zavraždit. Nečekaná odhalení ji vedou do Dánska, k lidem, kteří již dříve usilovali o její život…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Pro ženy

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Kvinnan som jagade ensam , 2019


více info...

Přidat komentář

000nugatovej
13.02.2023 3 z 5

Docela jízda. V závěrečných scénách ulítlá a nepravděpodobná. Superhrdinky typu Linn to tak ale v tomhle typu literatury mívají.
Myslím, že je dobře, že série končí...

absa2611
21.11.2022 4 z 5

Třetí pokračování bylo o mnoho lepší než druhý díl, který mi přišel docela dost nudný. Ovšem ten závěr... Ten mě vyloženě naštval.


Jaruš7
15.07.2022 5 z 5

Je to prozření - malé války v době míru, partizánština - sami proti agresi neonacismu rozvětveném v evropské politice, neschopnost policie v zabahněných zákonech migrace.
Z pohledu současného válečného stavu, kdy upozorňování na šířící se rozmach nové formy nacismu bylo jistým překvapením, se četbou této knihy čtenář dostane do obrazu komplikovaných střetů, o nichž "sedmá velmoc (česká)" mlčí, a tudíž popírá tuto existenci.
Prozření, že bitvy jsou pro účastníky celoživotní snahou pro věc i nasazovat život.
V poklidu ale nejsou severské státy, kde migrační vlny zasahují do života a nesouhlas se i v demokratických společností nebere na zřetel. Důsledky jsou silně zneklidňující.
Řešení je v labyrintu nedohledna.

Série "Nenávist" je akční extračtivo.

stonelady
28.05.2022 5 z 5

Třetí díl ze série Magnuse Jonssona se opět týká nekonečných bojů mezi antifašisty a neonacisty, doprostřed kterých se opět dostává Linn Stählová. Skupina jejích přátel se stane obětí brutálního napadení a když později dojde k vraždě, nemá na vybranou a pustí se do pátrání po vlastní ose. Dějová linka vás už moc nepřekvapí, protože autor začíná být předvídatelný. Na druhou stranu vás láká se dozvědět, zda konečně Linn zneškodní své dlouholeté nepřátele. Původně jsem považovala za hlavní hrdiny detektivy Rickarda s Erikem, tady se do hlavní dějové linky dostává Linn a s detektivy se už moc nepočítá. Autor je buď vyšle do slepé uličky nebo se sami stanou obětí dvojitého agenta, který pracuje u policie a zároveň se snaží postupně zlikvidovat jednotlivé členy Antifašistické skupiny. Závěr vás nakonec docela překvapí, příběh zůstává otevřený a nezbývá vám čekat, jak to bude s Linn dál. Jestli tedy vůbec přijde pokračování.

nina3905
19.03.2022 4 z 5

Zatiaľ najslabší diel celej série.

FilipHaring
24.12.2021 4 z 5

Vyborné zakončenie trilógie. Jednu hviezdu uberám za troška nejasný popis akcie na konci.

nada3314
23.12.2021 5 z 5

Na tuhle bichličku jsem se moc těšila. Nedávno jsem četla druhý díl z této série NENÁVIST - Mrchožrouti, hodně jsem si ještě pamatovala, tak mi nedělalo problém do příběhu vplout. Linn Ståhlovou a lidi kolem ní jsem si velmi oblíbila a byla jsem napnutá, co pro nás Magnus Jonsson tentokráte přichystal. Zatím to vypadá, že se jedná o závěrečný díl této hodně povedené série, ale ještě si to raději ověřím. Myslím, že by sérii slušely další díly.

Příběh jako takový se čte lehce, pomáhají tomu i vedlejší postavy, teta Liin Luisa – šéfka stockholmské kriminálky a neméně důležití kriminalisté Erik Svensson a Rickard Stenlander. Není to ovšem thriller jak je teď známe, děj nesviští kosmickou rychlostí – naopak jde vše pozvolna, ale pořád se tam něco děje, tím pádem jsem byla udržovaná v napětí a kniha mě držela v pozoru.

Příběh je zasazen do Švédska, později se však díky pátrání po dvojtém agentovi přesuneme i do Dánska. Sychravé prostředí naprosto dokonale dokresluje příběh. Linn je známá svým přesvědčením a v minulosti byla i členkou antifašistické skupiny. Okolnosti ji nutí, aby pátrala po vlastní ose, a my máme tu možnost být u toho s ní.

Knih ze severských zemí jsem tento rok moc nečetla, tak jsem moc ráda, že na konci roku jsem si mohla přečíst tuto lahůdku. Když bych měla plynutí děje přirovnat, tak mě napadá série Milénium – ta byla taky taková rozvláčná, ale přitom prostředí a celá zápletka byla tak skvělá, že jsem hltala jednu stránku za druhou. Určitě můžu doporučit všem, kteří mají rádi tento styl krimi detektivek/ thrillerů.

Autorovy další knížky

Magnus Jonsson
švédská, 1965
2020  65%Muž, který si hrál s panenkami
2021  73%Mrchožrouti
2021  79%Žena, která lovila sama

Kniha Žena, která lovila sama je v

Přečtených23x
Knihotéce63x
Chystám se číst26x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x